De 5 ergste Android apps die je batterij leeg laten lopen

appsquedrenambateria

Sinds de uitvinding van smartphones is ons leven compleet veranderd, en soms ook in de negatieve zin. Het feit dat we toegang tot sociale media hebben, of geweldige foto’s kunnen maken en het direct met vrienden kunnen delen met één druk op de knop, is wel een gigantische stap vooruit in vergelijking met 10 jaar geleden.

Maar, er zijn een aantal apps die de batterij van je toestel helemaal leeg trekken. Veel toestellen hebben al last van slechte batterijen maar er zijn een aantal apps die het compleet verpesten. Avast heeft een rapport gepubliceerd die laat weten welke 5 boosdoeners je batterij helemaal leeg trekken. Bekijk de lijst hieronder om er achter te komen welke apps dit zijn.

  1. Netflix

    Netflix

    Met Netflix kun je honderden TV series en films downloaden of streamen, het is dus niet zo gek dat dit effect heeft op de duur van je batterij. Wat veel mensen niet realiseren is dat het niet alleen veel batterij gebruikt om te streamen, maar ook om je scherm geactiveerd te houden. Je scherm verbruikt meer batterij dan welke app dan ook, daarom is het verstanding om de helderheid van je scherm aan te passen om wat batterij te besparen.

  2. Microsoft Outlook

    Microsoft Outlook

    De Outlook app staat om deze lijst met een goede reden. Je zult misschien niet zo snel denken dat deze app je batterij leeg trekt, maar dankzij het feit dat de app constant aan het updaten en synchroniseren is heeft dit een enorme impact op je batterij. Je kunt er voor kiezen om de standaard e-mail app op je toestel te gebruiken, of de web versie van Outlook te gebruiken. Beide opties zullen wat beter zijn voor je batterij.

  3. Snapchat

    Snapchat

    Veel mensen realiseren zich niet dat deze app een enorme impact heeft op je toestel. Het zuigt je batterij helemaal leeg en tegelijkertijd verbruikt het ook nog veel data. We raden je daarom aan om de app in te stellen dat het alleen werkt op Wi-Fi, anders zal je data binnen no time opraken.

  4. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp wordt wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt voor communicatie, en het is daarom niet voor de hand liggend om deze app simpelweg niet meer te gebruiken. We kunnen wel aanraden om de app zo in te stellen dat het minder notificaties stuurt. Deze kleine veranderingen lijken niet veel te doen maar zullen toch een hoop van je batterij redden. Je kunt er ook voor kiezen om het downloaden van video’s en foto’s alleen te doen als je verbonden bent met Wi-Fi.

  5. Amazon Shopping

    Amazon Shopping

    Als laatst hebben we ‘Amazon Shopping‘. Je zult deze app misschien niet zo snel verwachten in deze lijst, maar het probleem met deze app is dat het altijd op de achtergrond blijft draaien. Dit doen ze om ervoor te zorgen dat je altijd op de hoogte blijft van nieuwe aanbiedingen. Daarom is het niet zo gek dat deze app ook enorm funest kan zijn voor je batterij.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…