De 5 beste apps om nummers te identificeren voor Android in 2019: Shazam, MusixMatch

Mensen luisteren om verschillende redenen naar muziek. Veel mensen geven aan dat muziek een medicijn voor de ziel is, omdat het mensen kalmeert en een goed gevoel geeft. Elke dag komen er wel nieuwe nummers uit over de hele wereld, en wij kunnen er via verschillende platformen naar luisteren.

Heb je wel eens een nummer gehoord op de radio maar wist je niet wat de titel was of wie de artiest was? Dit kan erg frustrerend zijn als je het liedje graag wil downloaden. Met verschillende apps voor Android kun je tegenwoordig bijna alle nummers identificeren.

In deze post gaan we het hebben over de 5 beste apps om nummers te identificeren, voor Android apparaten in 2019.

  1. Shazam

    Shazam

    Shazam is een gratis Android applicatie, essentieel voor iedereen die van muziek houdt. Met deze app is het mogelijk om snel een nummer en de artiest te herkennen. De app maakt gebruik van geavanceerde functies voor spraakherkenning om in enkele seconden nauwkeurig de titel en de artiest weer te geven.

  2. Musixmatch - Lyrics for your music

    Musixmatch – Lyrics for your music

    Musixmatch is een alternatieve app om muziek te identificeren. Met deze app kun je tegelijk de songteksten bekijken tijdens het luisteren. De app laat de songteksten in real-time zien terwijl de muziek afspeelt. Je hoeft alleen maar naar bepaalde songteksten, de artiest of de titel te zoeken.

  3. SoundHound - Muziek ontdekken en afspelen

    SoundHound – Muziek ontdekken en afspelen

    Met SoundHound kun je video bekijken van het nummer die je geïdentificeerd hebt in plaats van de audio. De app heeft een eigen assistent waarmee je artiesten of nummers kunt zoeken door midden van stemherkenning. Ook kan SoundHound een nummer identificeren door het te neuriën. De app heeft een online functie waarmee je verbinding kunt maken met Spotify en nummers kunt kopen.

  4. MusicID

    MusicID

    Dit is een fantastische app waarmee Android gebruikers muziek kunnen identificeren. De app laat geen songteksten zien, maar heeft een vriendelijke interface waarmee gebruikers nummers kunnen identificeren. De app heeft ook een ontdek-functie waarmee informatie over top nummers en artiesten bekeken kan worden.

  5. Beatfind - Music Recognition

    Beatfind – Music Recognition

    Beatfind is een geweldige applicatie voor deze taak. De app identificeert muziek razendsnel, en synchroniseert de muziek met de zaklamp van je telefoon. De app biedt ook prachtige animaties die perfect passen bij het ritme van het nummer.

Dit zijn de beste Remote Desktop-app voor Android
Dit zijn de beste Remote Desktop-app voor Android

In het huidige digitale tijdperk is de mogelijkheid om op afstand toegang te krijgen tot je computer of andere apparaten steeds belangrijker geworden. Of je nu vanuit huis werkt of op reis bent, met deze apps heb je altijd en overal toegang tot je computer en bestanden direct…

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…