Werkt Facebook Messenger niet meer? Zo los je de meest voorkomende problemen op!

Als je Facebook vaak gebruikt, heb je waarschijnlijk ook wel eens Facebook Messenger gebruikt. Als dit niet het geval is, Facebook Messenger is een zelfstandige messenger-app gemaakt door Facebook. De app kan worden gebruikt om berichten onafhankelijk van Facebook te verzenden, maar het is tevens de officiële app die je berichten op Facebook verwerkt.

Op het moment dat je Facebook Messenger gebruikt, kun je problemen tegenkomen die de normale werking van de app beïnvloeden. Dit kan erg frustrerend zijn en daarom hebben wij deze post samengesteld om je te helpen. Hierin bespreken we de meest voorkomende problemen die je kunt tegenkomen tijdens het gebruik van Facebook Messenger en hoe je deze kunt oplossen.

Als je geen berichten kunt ontvangen of versturen

Stel, je probeert een bericht te sturen naar iemand via Facebook Messenger en het bericht wordt niet afgeleverd. Dan kan dit zijn omdat je geen bijgewerkte versie van Facebook Messenger gebruikt. Om dit probleem op te lossen ga je naar de Play Store en installeer je de nieuwste versie van de app.

Een andere reden waarom je mogelijk geen berichten kunt ontvangen of verzenden, is dat de servers van Facebook Messenger niet beschikbaar zijn. Als meerdere van je vrienden klagen over hetzelfde probleem, kunnen er problemen zijn met de servers van de app. In dit geval hoef je alleen maar te wachten tot het technische team van Facebook Messenger het probleem heeft opgelost.

Alle of sommige berichten zijn verdwenen

Soms kun je bepaalde chats niet bekijken op Facebook Messenger. Dit gebeurt wanneer je per ongeluk de chats verwijdert of archiveert. Als je per ongeluk een chat verwijdert, kun je deze niet meer terughalen. Gearchiveerde chats kunnen echter nog wel worden teruggehaald door de volgende stappen te volgen:

  • Open de Messenger app op je telefoon
  • In de zoekbalk typ je de naam van de persoon waarvan de chat is gearchiveerd
  • De gearchiveerde persoon zal verschijnen, vervolgens kun je de berichten zien
  • Om het gesprek weer terug te krijgen naar de hoofdpagina moet je hem of haar een bericht sturen

Facebook Messenger werkt niet op Android

Wanneer je de Facebook Messenger-app op Android gebruikt, zie je mogelijk het bericht: “Helaas is Facebook Messenger gestopt” of krijg je een leeg scherm te zien. Dit kan een teken zijn dat de Android-versie waarop je apparaat loopt, niet is bijgewerkt om de bewerkingen van Facebook Messenger te ondersteunen.

Controleer of het apparaat is bijgewerkt: Ga naar Instellingen > Navigeer naar Over apparaat > Software-update > Nu bijwerken.

Voordat je de software bijwerkt, moet je ervoor zorgen dat je apparaat is verbonden met Wi-Fi, omdat de updates nogal veel gegevens gebruiken.

Verwijder ten slotte de app en installeer deze opnieuw. Ga naar Instellingen > Toepassingen en meldingen > Zie alle apps > Messenger > en druk op Verwijderen. Ga naar Play Store en download het opnieuw.

  1. Messenger

    Messenger

    Facebook Messenger is een messenger-app waarmee gebruikers berichten kunnen verzenden en foto’s, video’s, stickers, audio en bestanden kunnen uitwisselen wanneer ze verbonden zijn met internet.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…