De beste gratis video-conference-apps voor videogesprekken

Videoconferenties bestaan al een tijdje en verbindt mensen al vele jaren met elkaar. Familie, vrienden, bedrijven en instellingen maken gebruik van apps voor videoconferenties om op afstand gesprekken te voeren.

Op het hoogtepunt van de Coronavirus-pandemie in 2020 werd mensen gevraagd om thuis te blijven om zo de verspreiding van het virus tegen te gaan-, Dat gaf mensen ook de tijd om nieuwe gewoonten aan te leren. Onder de vele apps die destijds zijn uitgebracht om mensen te helpen, was er een toenemende behoefte aan apps voor videoconferenties om in contact te blijven met geliefden en werk. Vrienden en familie konden via verschillende platforms met elkaar communiceren. Bedrijven en onderwijsinstellingen verhoogden ook het gebruik van de technologie voor videoconferenties.

T0t op heden zijn er verschillende apps voor videoconferenties op de markt die met elkaar concurreren om de beste service aan hun klanten te bieden. Sociale media zoals Facebook hebben ook een nieuwe functie voor videogesprekken in hun app geïntegreerd om hun gebruikers te ondersteunen. In dit stuk belichten we de beste gratis apps voor videoconferenties die je vandaag nog kunt gebruiken.

  1. ZOOM Cloud Meetings

    ZOOM Cloud Meetings

    Beter bekend als Zoom, de Zoom Cloud Meetings-app is een zeer veelgebruikte videoconferentie-app in 2020. De app heeft een strak ontwerp en is gemakkelijk te gebruiken. Met de app kun je je eigen bijeenkomsten organiseren en deelnemers uitnodigen. De app wordt veel gebruikt door bedrijven en onderwijsinstellingen, omdat hij plaats biedt aan maximaal 100 gebruikers in dezelfde virtuele vergaderruimte. Wanneer je de Zoom-app gebruikt, kun je ervoor kiezen om je camera en microfoon uit te schakelen en een stille deelnemer in de vergadering te zijn.

  2. Skype

    Skype

    Skype is een ander veelgebruikt platform voor videoconferenties dat is ontworpen voor individuen, kleine teams en bedrijven. Met Skype kun je gratis en ononderbroken virtuele vergaderingen houden met maximaal 25 deelnemers. De app biedt ook een berichtenservice die het voor verbonden deelnemers mogelijk maakt,  te kunnen chatten. De app heeft een gebruiksvriendelijke interface waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is.

  3. Google Meet

    Google Meet

    Google Meet, ontwikkeld door Google, is een app voor videoconferenties die zowel privé als zakelijke bijeenkomsten ondersteunt. Met de app kun je een vergadering houden met maximaal 250 deelnemers in dezelfde vergaderruimte. De app gebruikt een eenvoudige link om toegang te krijgen tot vergaderingen. De app is ook geïntegreerd met Google-kalender, wat het gemakkelijk maakt om vergaderingen te plannen.

  4. Cisco WebEx Meetings

    Cisco WebEx Meetings

    Dit videoconferentieplatform is ontwikkeld en wordt ondersteund door het bedrijf Cisco en stelt gebruikers in staat om vanaf hun Android-apparaten deel te nemen aan virtuele conferenties en vergaderingen. Met de agendafunctie van de app kun je vergaderingen plannen voor specifieke datums en herinneringen ontvangen voor geplande vergaderingen. De app beschikt ook over een berichtenplatform waar gebruikers kunnen chatten.  Je kunt ook je video lay-outs aanpassen en je scherm of inhoud (inclusief 3D-bestanden) delen met iedereen in de vergadering.

  5. Microsoft Teams

    Microsoft Teams

    Dit is een videoconferentie-platform ontwikkeld door Microsoft. Met de app kunnen Android-gebruikers team- en groepsbijeenkomsten houden op hun eigen apparaten. De app is ideaal voor zakelijke bijeenkomsten, omdat je hiermee je projecten kunt beheren, compleet met het bewerken en delen van bestanden. De app ondersteunt face-to-face conferencing met HD-audio en video. Deelnemers kunnen ook privé of in groepen chatten en communiceren via aangewezen kanalen. De app heeft een gratis proefversie die door organisaties kan worden gebruikt.

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…