Hoe kun je de nieuwe functies van Snapchat gebruiken?

Snapchat-Logo

Snapchat kwam uit de lucht vallen als een manier om snel foto’s en video’s te versturen met een tijdslimiet aan vrienden zodat zij deze voor slechts een bepaald aantal seconden te zien zouden krijgen. Sinds haar komst, is het enorm gegroeid in populariteit en er wordt al gesproken over het toevoegen van audio- en video-messaging-functies. Daarmee zou het een geduchte rivaal kunnen worden van Facebook Messenger.

Met elke nieuwe update, worden er nieuwe functies toegevoegd die Snapchat tot een geweldig hulpmiddel voor socialites maken om te hebben. Maar voor degenen onder ons die misschien niet al te technisch zijn kan het soms een beetje moeilijk zijn om elke nieuwe functie te begrijpen. Maak je geen zorgen, we staan nu stil bij een aantal van de belangrijkste nieuwe features en zullen straks uitleggen hoe je ze kunt gebruiken. Dus blijf lezen om de magie van Snapchat en haar sociale opties te ontdekken.

Lenzen:

Het is je ongetwijfeld opgevallen dat Snapchat zijn selfie-lenzen dikwijls verandert, zodat je telkens een nieuwe variant kunt kiezen. Deze kleine toepassing heeft Snapchat mateloos populair gemaakt.  Je hoeft enkel op je gezicht te tikken en een lens te kiezen die je bij deze snap wilt gebruiken om vervolgens te sturen naar je vrienden. Deze lenzen kunnen variëren van creepy demon tot bijvoorbeeld hoteldebotel.

Sommigen vereisen dat je je mond opent om leuke animaties toe te voegen. Ze voegen een heleboel plezier en een stukje persoonlijkheid toe aan jouw kiekjes. Je kunt zelfs gezichten ruilen. Wat weer heeft geleid tot een aantal hilarische foto’s terug te vinden op de sociale media. Zoals het er nu naar uitziet worden regelmatig nieuwe lenzen toegevoegd. Maar met elke nieuwe die verschijnt, verdwijnt een ander, zodat op enig moment jouw favoriete lens een verborgen lens zou kunnen worden.

snapchat lenzen

Mijn Verhaal:

Mijn Verhaal/Stories zijn een van de belangrijkste features die Snapchat heeft. Een verzameling van foto’s en video’s die je hebt genomen tijdens een periode van 24 uur wordt weergegeven als een verhaal. Je vrienden kunnen deze steeds opnieuw bekijken en erop reageren. Bij het kijken naar een ‘story’ hoef je alleen maar naar boven te vegen vanaf de onderkant wanneer een specifiek beeld van een video op het scherm verschijnt om te reageren op dit deel van het verhaal. Het maakt het makkelijker dan te moeten uitleggen op welk onderdeel van de story je precies reageert.

Slow Motion en Rewind:

Wil je een leuke video met je mede snappers delen? Nou, nu kun je de optie om terug te spoelen en in slow motion af te draaien eraan toevoegen. Zodra je jouw video hebt opgenomen, moet je  naar links of rechts vegen over het scherm om om een van deze features toe te voegen aan je meesterwerk. Experimenteer naar hartenlust en geniet ervan dat je nu echt cool ogende video’s kunt maken.

Sla een Verhaal of  Snap over:

Als je overspoeld dreigt te raken met verhalen van bepaalde vrienden kun je  ervoor kiezen om ze over te slaan. Het enige wat je hoeft te doen is één vinger ingedrukt te houden om een snap te zien en door met een andere vinger ergens te op het scherm te tikken in een handomdraai door te gaan naar de volgende.

Zo kun je thema’s wijzigen voor individuele chats op Telegram
Zo kun je thema’s wijzigen voor individuele chats op Telegram

Telegram wordt wereldwijd veel gebruikt als een instant messenger. Je kunt Telegram gebruiken om teksten, mediabestanden en documenten te verzenden en ontvangen. Met Telegram kun je ook spraak- en videogesprekken voeren met andere Telegram-gebruikers. In de loop der jaren hee…

Zo kun je Instagram-verhalen opslaan als concepten!
Zo kun je Instagram-verhalen opslaan als concepten!

Instagram Stories (Instagram verhalen) is een geweldige functie om tijdelijk foto’s en korte video’s te plaatsen die automatisch verdwijnen na 24 uur. Zakelijke Instagram-accounts gebruiken de Stories-functie actief om reclame te maken voor hun producten en dienst…

Zo kun je je Instagram posts downloaden en opslaan!
Zo kun je je Instagram posts downloaden en opslaan!

Als je een frequente Instagram-gebruiker bent, heb je in de loop van de tijd misschien veel foto’s en video’s gepost. Wanneer je afbeeldingen en video’s op je feed plaatst, kunnen andere Instagram-gebruikers je content en profiel bekijken en erop reageren. D…

Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen
Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen

WhatsApp is een deel van ons leven geworden! Dagelijks communiceren miljoenen mensen via WhatsApp. Afhankelijk van hoe je je WhatsApp-account hebt ingesteld, ontvang je meldingen wanneer je een privé- of groepsbericht ontvangt. Afgezien van de normale geluid- en trillingsmeld…

Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren
Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren

Met WhatsApp kun je op elk gewenst moment tekst-, beeld-, video- en audioberichten verzenden en ontvangen. Wanneer je audiobestanden op WhatsApp ontvangt, blijven ze ongeopend totdat je ze downloadt. Je kunt de audiobestanden vervolgens afspelen door op de afspeelknop op elk …