Hoe installeer je APK Apps op je Android telefoon of tablet – Een alternatief van Google Play

Kan je een bepaalde app niet vinden op Google Play? Geen probleem, download de APK zo kun je de app alsnog op je Android telefoon krijgen zonder er teveel moeite voor te doen.

Onze gebruikers zijn het gewend om Android apps en spellen exclusief van AndroidOut en Google Play te krijgen, maar een andere mogelijkheid is het downloaden van de zogenaamde APK apps op je computer en deze vervolgens te installeren op je Android apparaat.

apk-1

Er zijn verschillende redenen waarom gebruikers dit doen, zoals errors in Google Play, niet kunnen verbinden met een Wi-Fi of 3G netwerk, of zelfs als een gebruiker een app wilt installeren die verwijderd is door Google Play of die een oudere versie van een app wil die geschikt is voor het apparaat van de gebruiker.

Laten we nu maar verder gaan naar het interessante gedeelte!

1) Ten eerste, moet je de gewenste APK app vinden. Je kunt dit doen door op internet te zoeken vanaf je computer, maar wees voorzichtig met de bron en probeer problemen met spyware en virussen te voorkomen.

2) Download het bestand en sla het op in welke folder dan ook. Als het gecomprimeerd is moet het uitpakken met een programma (WinRAR), voordat je verder kan gaan met de volgende stap.

3) Verbind je Android apparaat met je computer door middel van een USB kabel.

apk-install-android

4) Ga naar je telefoon of tablet op de computer en open de Download folder. Kopieer en plak de APK app in deze folder. (Als je niet genoeg ruimte hebt op het geheugen kan je de SD kaart folder gebruiken.)

5) Voordat je het bestand kunt installeren moet je de configuratie voor toestemming voor external downloads aanpassen. Ga naar “Setup”, dan “Beveiliging”, en vink de optie “Sta installatie van apps van andere bronnen toe”.

6) Zoek de folder voor bestanden in het geheugen op je Android telefoon of tablet en op de Download folder (of SD card, als dat nodig is).

7) Selecteer het APK bestand en klik op “Installeren”.

En voilà! De app is geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

Deel jou ervaring met andere AndroidOut gebruikers!


 

Zo kun je zien wie jou niet terugvolgt op Instagram
Zo kun je zien wie jou niet terugvolgt op Instagram

In het tijdperk van sociale media is Instagram een vitaal platform geworden voor persoonlijke branding, netwerken en in contact blijven met vrienden en familie. Een van de belangrijkste functies van Instagram is de mogelijkheid om andere gebruikers te volgen en hen jou te lat…

Dit zijn de beste Android-apps om korte video’s te maken!
Dit zijn de beste Android-apps om korte video’s te maken!

In de wereld van het creëren van digitale content zijn apps voor korte video’s dominant geworden en bieden gebruikers een dynamische en interessante manier om zichzelf te uiten. Of je nu een doorgewinterde creator bent of een nieuwkomer op het gebied van video-content, …