Hoe los je problemen met WiFi verbindingen op op je Android

Stel, je hebt net de nieuwste Android smartphone en of tablet. Het is slimmer dan je ooit had durven dromen. Je kan er niet alleen mee sms’en en bellen, maar eigenlijk alles wat je maar kan bedenken, behalve de ketel aan zetten (maar daar zal ook vast en zeker wel een app voor komen!).

Hoe los je problemen met WiFi verbindingen op op je Android

Alhoewel, zelfs de meest up-to date apparaten hebben af en toe last van wat problemen, de meest voorkomende is verbinding. Soms weigert je apparaat helemaal om online te gaan of soms verliest het de verbinding af en toe. Beide gevallen zijn enorm irritant, helemaal op een apparaat die zo slim is dat je er zelfs tegen kan praten, of in ieder geval als je verbonden bent met het internet. Maar wees niet bang! Lees verder om meer te weten te komen over wat je kunt doen om het probleem op te lossen zodra je apparaat de verbinding weer verliest.

Vliegtuigmodus en een simpele Reboot van het systeemairplane-mode

De makkelijkste weg om je apparaat in vliegtuigmodus te zetten is om de power knop ingedrukt te houden voor een paar seconden. Je zal een menu zien en je hoeft nu alleen maar op ‘Vliegtuigmodus’ te klikken.

Als dit niet lukt kun je proberen om je apparaat te rebooten in de veilige modus. Dit is ook heel simpel om te doen:

  • Houd de power knop ingedrukt voor een paar seconden.
  • Klik en houdt ‘Uitschakelen’ ingedrukt voor een seconde of 2. 
  • Klik op ‘OK’ als er gevraagd word of je opnieuw wilt opstarten in de veilige modus.
  • Als je apparaat is gereboot, herstart het zoals gewoonlijk.

Vanaf dit punt zou je apparaat weer verbonden moeten zijn met de wondere wereld van het Internet zonder enige problemen. Maar blijf lezen als je nog steeds last hebt van problemen.

WiFi Uit in Slaap Modus

Dit klinkt misschien een beetje raar, maar sommige apparaten zijn ingesteld om de WiFi uit te schakelen om batterij te besparen. Maar dit is snel opgelost.

  • Navigeer naar je WiFi opties (de makkelijkste weg is om omlaag te schuiven vanaf de bovenkant van je scherm en ‘WiFi’ ingedrukt houden.
  • Klik op de drie stippen in de hoek en klik op ‘Geavanceerd’.
  • Selecteer de optie ‘WiFi aan tijdens slaap’ en verander de instelling naar ‘Altijd’.

Dit zal er voor zorgen dat je Android apparaat verbonden blijft met het internet onder elke omstandigheden, je zal merken dat je batterij wat sneller leeg zal gaan en zullen je sociale interacties wat afhankelijker zijn van je oplader.

Verborgen Netwerken

De reden dat je apparaat moeite heeft om de wereld aan je vingertopjes te leggen komt omdat de verbinding waarmee je probeert te verbinden verborgen is.

  • Ga naar ‘Instellingen’ en dan ‘WiFi’ of veeg omlaag vanaf de bovenkant van je scherm en houdt ingedrukt op WiFi.
  • Klik op ‘Netwerk Toevoegen’.
  • Vul de SSID en het wachtwoord in.

Klaar! Nu zou je verbonden moeten zijn. Wat? Niet? Blijf dan nog lezen voor een andere handige tip die jou misschien zou kunnen helpen.

Problemen met het verkrijgen van het IP-adres

WiFi-smaller-283x300Er is niets zo irritant als het invullen van het wachtwoord en vervolgens door een eindeloze, vicieuze cirkel gaan waar je apparaat word geverifieerd en dan blijft steken op het verkrijgen van het IP-adres. Dit kan soms meer frustrerend zijn dan dat het gewoon de verbinding weigert vanaf het begin. Het eerste wat je moet doen is het rebooten van je router. Als dat niet werkt heeft je apparaat hopelijk een data plan van zichzelf. Zo niet, dan is je enige optie om een fabrieksreset te doen (niet ideaal, en het kan zijn dat het probleem dan nog niet is opgelost).

Als je op de een of andere manier toch data hebt, zoek dan naar een WiFi Fixer tool. Eenmaal geïnstalleerd moet je uitvogelen hoe het werkt, maar eigenlijk zal de app bestanden herstellen die gerelateerd zijn aan de WiFi back-end van je apparaat en zal ook wat gecompliceerde dingen doen bij belangrijke services, maar vrees niet, de app zal doet het allemaal zonder dat jij na hoeft te denken.

Als je nog steeds aan het lezen bent omdat niks van bovenstaande helpt dan zul je helaas contact op moeten nemen met je Internet Provider, omdat het misschien een probleem kan zijn van hun. Probeer de WiFi van een vriend om te zien of het daarmee verbinding maakt. Zo niet, dan kan het zijn dat je apparaat gewoon niet slim genoeg is en je moet nadenken over een vervanging. Hopelijk heeft er toch nog iets geholpen en is het gelukt, als je andere methoden hebt gevonden die jou hebben geholpen laat dan een reactie achter!

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …