Tips en tricks om het meeste uit Android Kit-Kat te halen!

android-kitkat

Kit-Kat mag dan wel vervangen zijn door Marshmallow en er zullen vast nog veel meer coole, nieuwe Android systemen komen, maar er zijn nog genoeg apparaten die de Kit-Kat software rocken. En dat is helemaal niet slecht want deze post heeft allemaal handige tips en tricks waar je waarschijnlijk niks van wist.

Lees verder voor de tips, en als je zelf nog een aantal tips hebt die wij misschien hebben gemist laat dan een reactie achter zodat iedereen er van kan meegenieten.

1.Ontgrendel je telefoon met je gezicht

android-kitkat-face-unlock

Er is niets zo leukers dan je apparaat op je gezicht richten en het laten ontgrendelen in het bijzijn van je vrienden. Het is niet geheel betrouwbaar en het is ook niet de meest gebruikte functie maar het is wel erg leuk en iedereen moet het minstens één keer gedaan hebben. Ga naar ‘Instellingen’ -> ‘Beveiliging‘ -> ‘Scherm Slot’ en navigeer naar ‘enable Face Unlock’. Vanaf hier zal je camera jou gezicht een aantal keer willen scannen zodat het een model kan maken van hoe je er uit ziet en hoe het jou kan herkennen. Vanaf nu kun je je gezicht scannen en zal je apparaat zich ontgrendelen, en het ziet er ook nog eens erg cool uit.

2. Op afstand je gestolen telefoon leegmaken

Het is super leuk om je telefoon te ontgrendelen met je gezicht, maar het is echt super vervelend als je telefoon gestolen word. De meeste mensen hebben hun hele leven opgeslagen op hun apparaat; tools voor bankieren, foto’s van familie en vrienden, wachtwoorden en gebruikersnamen die automatisch ingevuld worden, en van alles en nog wat waarvan je niet wilt dat het in verkeerde handen terecht komt.

Het goede nieuws is dat je op afstand je telefoon kunt leegmaken, zo stress je minder en kun je je focussen op een beter apparaat in je bezit te krijgen. Het slechte nieuws is dat je deze functie aan moeten zetten vóórdat je je telefoon verliest. Ga naar ‘Instellingen’ -> Android Device Manager en schakel dan ‘Zoek dit apparaat op afstand’ in en ‘Op afstand vergrendelen en terugzetten naar fabrieksinstellingen’. Op deze manier kan je in ieder geval alles resetten en je gegevens veilig houden, ook al kun je je apparaat niet meer terug vinden.

3. Schakel over naar ART voor soepelere app prestaties

Je houdt er van om games te spelen maar je vind dat je apps niet soepel genoeg presteren als dat ze eigenlijk zouden moeten. De oplossing hiervoor is best simpel, sta ART toe om je app soepeler te laten lopen. Hiervoor ga je naar ‘Ontwikkelaars Opties’ -> ‘Instellingen’ -> ‘Selecteer Runtime’ om de ART instelling te specificeren. Je apps zullen rebooten en dit zal een poosje duren maar als het klaar is zal je blij zijn. Het resultaat spreekt voor zich. Als je aan het zoeken bent en denkt ‘de Ontwikkelaars optie bestaat helemaal niet’ maak je geen zorgen, ga naar ‘Settings’ -> ‘About Phone’ en tik op ‘Build Number’ zeven keer.

4. Vergrendel je telefoon voor goede beveiliging

encrypt-kitkatSoms heb je meer nodig dan het ontgrendelen met je gezicht of een wachtwoord om je apparaat veilig te houden. Ga naar ‘Instellingen’ – > ‘Beveiliging’ en ontdek een optie om je Android apparaat te versleutelen. Dit is simpelweg een methode die je gegevens beveiligd. Het heeft decoding nodig voordat iemand het kan gebruiken, dit betekend dat je wel een super slimme hacker moet zijn om bij je gegevens te kunnen komen, oftewel; je bent veilig. Het is een lang proces om op te zetten en je kan het niet gebruiken met gezicht ontgrendelen, dus maak een wachtwoord aan die je kunt onthouden en die niet makkelijk te raden is. Als je het wachtwoord eenmaal verliest, ben je alles kwijt.

5. Gebruik screen casting om het scherm van je telefoon te bekijken op Chromecast

Chromecast, Google’s antwoord op Apple TV, is een mooie optie voor Android gebruikers. Je kan het in de HDMI poort van je tv pluggen en streamen wat je maar wilt vanaf je Android apparaat naar het grote scherm. Het is heel simpel om in te stellen, ga naar ‘Instellingen’ – ‘Scherm’ en vanaf hier kan je het inschakelen. Natuurlijk heb je wel Chromecast nodig om in je tv te pluggen.

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …

Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen
Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen

Als Telegram-gebruiker weet je misschien wel dat deze populaire berichten-app veel functies heeft waarmee je kunt chatten, media kunt delen en in contact kunt komen met vrienden of met groepen. Om ervoor te zorgen dat de Telegram-app jou een geweldige gebruikservaring biedt, …