Pokémon Go – Waarom praat iedereen er over?

pokemon-go-android

Het is je vast wel opgevallen dat je social media feeds tegenwoordig bomvol staan met allerlei soorten content gerelateerd aan Pokémon Go. Je zal vast ook denken ‘Waarom zijn al mijn vrienden opeens weer geobsedeerd door Pokémon? Dat was zo jaren ’90.’

Iedereen die opgegroeid is in de jaren ’90 is gevallen voor de Pokémon gekte. We hadden allemaal een Gameboy met Pokémon Red (behalve als je Pikachu fan was, dan had je waarschijnlijk Yellow). We kenden allemaal de theme song, keken elke episode terwijl we Ash aanmoedigden om Pokémon Master te worden. Ik vond het geweldig, en hoopte dat Pokémon echt was zodat ik kon stoppen met school en deze monsters kon vangen en trainen.

Toen was een poosje stil rond Pokémon, maar dat veranderde snel toen Pokémon Go werd uitgebracht.

Het idee is heel simpel, er word gebruik gemaakt van ‘augmented reality’, GPS en je camera om een van de 151 originele Pokémons aan je echte wereld toe te voegen. Je kunt rondlopen in een winkel en *BAM* opeens staat daar een wilde Pidgey die je moet vangen! Als je in een park rondloopt zul je meer insect Pokémons tegenkomen, in de nacht zal je vooral de spookachtige types tegenkomen.

 
Je kunt items kopen die je helpen om verschillende soorten aan te trekken en je map zal je helpen om uit te zoeken waar je heen moet gaan. Het leuke is dat heel veel mensen actiever worden omdat je echt de deur uit moet om rond te lopen en ze zoeken. Je kan over de hele wereld reizen en onderweg allerlei Pokémon tegenkomen. Er zou er een naast je kunnen zitten nu, of in je badkuip. Het geeft een nostalgisch gevoel voor degenen die er ooit van droomden om hun favoriete Pokémons te kunnen vangen. Pokémon Go neemt de hele wereld over. Je kan zelfs tegen gym leaders vechten, hierdoor kan je meer zeldzame Pokémon vinden en vangen.

Het is wel jammer dat het gevechtssysteem niet zo is als dat we gewend zijn. Er is geen turn-based systeem waar je één van de vier aanvallen kunt kiezen. Er is ook geen multiplayer functie, we verwachten dat dit in de toekomst nog zal komen, en dat je met je vrienden kunt vechten.

Maar dit is toch wel echt een fantastische app voor je Android (of iOS) apparaat, en zal veel herinneringen terughalen. En dit is nog maar het begin, augmented reality zal zich steeds verder ontwikkelen en dit kunnen we dus ook verwachten in veel meer apps en games in de toekomst.

  1. Pokémon GO

    Pokémon GO

    Stop nu maar met lezen en wordt een echte Pokémon Master!

 

 

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…

Dit zijn de beste apps om af te vallen en je doelen te bereiken!
Dit zijn de beste apps om af te vallen en je doelen te bereiken!

Mensen proberen elke dag om verschillende redenen wat lichaamsgewicht kwijt te raken. Sommigen willen gewoon een fit en gezond lichaam, anderen willen in specifieke kledingstukken passen. Wat je doel ook is, je moet er naar toe werken! Drukke schema’s kunnen je beletten…

Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen
Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen

Als mensen je foto’s leuk vinden op Instagram of Facebook, kun je zien hoeveel mensen elke foto hebben “geliked! door naar het aantal likes te kijken. De vind-ik-leuk-teller laat je zien hoeveel mensen je foto hebben bekeken en leuk vonden. Als je de likes van je …