Tips & Tricks voor Pokémon Go!

 

pokemon-go

Als je inmiddels nog niets hebt gemerkt van de enorme hype die momenteel over de hele wereld raast, dan leef je waarschijnlijk onder een steen. Pokémon Go heeft de wereld in z’n greep na een lange afwezigheid van Nintendo op smartphone gebied.

Het spel is leuk, super leuk zelfs. En het helpt je om meer beweging te krijgen wat natuurlijk altijd goed is, maar niemand die Pokémon speelt wil ‘gewoon goed’ zijn. We willen allemaal de beste zijn. Dus lees verder om uit te vinden hoe je de ultieme Pokémon master wordt!

Aan de slag!

Je kan geen Pokémon master worden als je niet weet hoe je het spel moet spelen. Ik zal niet elke klein aspect van het spel uitleggen, want dat word vanzelf duidelijk. Maar de basis is…

  • Download het spel van Google Play of hier van AndroidOut (best wel logisch maar je weet maar nooit!)
  • Log in met je Google Account of maak een account met de Pokémon Trainer Club.
  • Maak je avatar (de ontwerp opties zijn nogal gelimiteerd, maar je kunt je kleding en geslacht kiezen).
  • Kies je eerste Pokémon. Je kunt kiezen uit Bulbasaur, Squirtle of Charmander.
  • Bereid je voor op het avontuur! Vanaf dit punt leer je hoe je Pokémon kunt vangen.

Dit zijn de basis stappen die je moet doorlopen om te kunnen spelen. Als je een beetje door je straat hebt gelopen en de map snapt ben je klaar voor onze eerste handige tip…

Snel Pokémon vinden!

Niemand heeft zin om 10 uur rond te rennen in de buurt om alleen maar een simpele Pidgey te vangen. Je doel is om zo veel mogelijk te vangen als je kan. Als je door de wereld navigeert kun je zien welke Pokémon er in de buurt zijn (als er al eentje in de buurt is) rechts-onder op je scherm. Als je hier op klikt kun je zien welke het zijn (of het is een silhouette als je deze nog niet eerder bent tegen gekomen) en je ziet 1 tot 3 voetstappen onder ze.

1 voetstap betekend dat je heel dichtbij de Pokémon bent, 3 betekend dat je nog even moet doorzoeken. Klik op de Pokémon die je wilt vangen. Als je deze hebt geselecteerd zie je een kleine groene rechthoek knipperen als je rondloopt. Dit betekend dat je in de goede richting loopt.

Het enige wat je dan nog moet doen is de Pokémon zoeken en vangen. Simpel.

Pokemon-Go-en-Android

 

Advies voor je batterij

Er is geen twijfel over mogelijk dat Pokémon Go je batterij helemaal leeg trekt. Het gebruikt je camera, je GPS, internet verbinding en het scherm staat altijd aan tijdens het spelen. Je kan niet veel doen om dit te verhelpen, toch is er een setting die je kunt activeren om je batterij te sparen. Klik op de Poké Ball en klik op settings. Je kunt ook de helderheid verminderen en je kunt de trilfunctie uitschakelen.

Optimaliseer het rondlopen

Natuurlijk pak je niet zomaar je Android erbij als je naar school of werk rijdt. Maar als je bus of ander vervoer neemt, werkt dit prima. Je kunt geen Pokémon vangen als je reist, maar je kunt wel alle Poké Stops gebruiken die op je route liggen. Deze variëren erg en soms kom je er veel tegen, soms niet één. Toch kun je hier gebruik van maken als je hier langs komt.

Maak gebruik van de lures van iemand anders

Als je nu denkt ‘Wat is een lure?’ dan moet je het spel iets vaker spelen en daarna terug komen naar deze tip. Alle gebruikers kunnen ‘lures’ opzetten die Pokémon aan trekt. Deze zijn niet specifiek voor de gebruiker die ze plaatst, dus zo kan je ze makkelijk vinden en vangen.

Wees gewaarschuwd, dit is erg belangrijk! Het lijkt er op dat mensen ‘lures’ plaatsen in minder bewoonde gebieden, en mensen zijn hier uiteindelijk bestolen. Zorg er dus voor dat je niet zomaar je Android volgt in een donkere steeg omdat daar een ‘lure’ zit. Blijf in het zicht en vermijd rare plekken.

Vang elke Pokémon die je tegenkomt!

Het maakt niet uit of je hem al hebt, vang hem! Je ontvangt evolution candy ondanks je hem al hebt of niet. (Evolution Candy heb je nodig om je Pokémon te evolueren, je hebt het dus wel nodig). Je kan dubbele Pokémons ook ruilen met Professor Willow voor meer Evolution Candy, win-win!

Verspil geen Poké Balls

Een Pokémon proberen te vangen die eigenlijk te hoog gegrepen voor je is, is zonde van je voorraad. Hoe weet je nou of je het kan vangen of niet hoor ik je al vragen… nou, heel simpel! Als je een Pokémon tegenkomt zie je er een witte cirkel omheen. Daarin zit een iets kleinere cirkel. Deze is groen, oranje of rood. Groen betekend dat je hem makkelijk kunt vangen, oranje is iets moeilijker en rood is enorm moeilijk. Het maakt niet uit hoe graag je de Pokémon wil vangen, als de cirkel rood is dan is het een verspilling voor je Poké Balls.

Kies Pikachu as je begin Pokémon!

Ja, dat heb je goed gehoord. Ik weet dat hij niet word aangeboden als optie, maar dat betekend niet dat je hem niet kan krijgen. Als je de keuze krijgt om je eerste Pokémon te kiezen, negeer dit. Begin met lopen en uiteindelijk komen ze nog een keer in beeld. Blijf dit herhalen tot dat er een Pikachu verschijnt. Vang hem en hij zal je eerste Pokémon zijn.

Verdien Bonus XP

Dit zal lastig zijn als je het nog niet snapt. En als je het wel door hebt is het waarschijnlijk per ongeluk gebeurd. Voordat je je Poké Ball gooit tik je, vasthouden, en maak een roterend gebaar. Nu komen er als het goed is vonkjes vanaf. Dit betekend dat het klaar is om iets te vangen en grote kans dat je bonus punten verdient voor je poging.

Dit waren een aantal handige tips & tricks. Weet je er nog meer waardoor je ze allemaal kan vangen? Laat het ons weten in de reacties, zo kunnen we allemaal een Pokémon master worden. Blijf veilig, let op je omgeving en rijdende auto’s!

 

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…

Dit zijn de beste apps om af te vallen en je doelen te bereiken!
Dit zijn de beste apps om af te vallen en je doelen te bereiken!

Mensen proberen elke dag om verschillende redenen wat lichaamsgewicht kwijt te raken. Sommigen willen gewoon een fit en gezond lichaam, anderen willen in specifieke kledingstukken passen. Wat je doel ook is, je moet er naar toe werken! Drukke schema’s kunnen je beletten…

Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen
Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen

Als mensen je foto’s leuk vinden op Instagram of Facebook, kun je zien hoeveel mensen elke foto hebben “geliked! door naar het aantal likes te kijken. De vind-ik-leuk-teller laat je zien hoeveel mensen je foto hebben bekeken en leuk vonden. Als je de likes van je …