Lukt het niet om je telefoon op te laden? Dit kun je doen!

Lukt het niet om je telefoon op te laden? Dit kun je doen!

De technologie heeft een hele lange weg afgelegd sinds de tijd van de Nokia 3210 en het beruchte Snake spel. Tegenwoordig hebben we smartphones die tegen ons kunnen praten, ons het weer kunnen vertellen en zelfs invallen als een navigatie systeem. Heel leuk natuurlijk, maar helaas hebben de wetenschappers nog steeds niet uitgevonden hoe je goedkope batterijen kunt maken die ook nog eens levenslang mee gaan.

In tegenstelling tot de Nokia 3210 (die je tegen een muur kon gooien, en maar 2 keer per maand op moest laden), moet je smartphones tegenwoordig elke dag opladen, zelfs als deze splinternieuw is. Als het lijkt alsof je batterij is overleden of niet meer lijkt op te laden, vrees dan niet! Er zijn een aantal oplossingen die je kunt proberen. 

Een USB poort fix…

Dit is waarschijnlijk een van de eenvoudigste dingen die je kunt proberen. Er kan namelijk wat slijtage ontstaan na het vele aansluiten van de oplader aan je telefoon. In dit geval is het zo dat de metalen oppervlakken van de oplader en de binnenkant van de aansluiting geen contact maken. Als je apparaat splinternieuw (of zo goed als nieuw) is kan het een fabrieksfout zijn. Om dit te fixen:

  • Schakel het apparaat uit.
  • Haal je batterij eruit, indien mogelijk.
  • Pak een klein item, zoals een tandenstoker.
  • Probeer heel voorzichtig de binnenkant van de USB poort een beetje omhoog te duwen.
  • Stop je batterij er weer in en zet je telefoon opnieuw aan.
  • Probeer op te laden.

Normaal gesproken zou dit het probleem verhelpen. Maar als dit niet het geval is, geen paniek. Blijf vooral even lezen.

Stof of rommel

Als je je toestel regelmatig in je zakken stopt komt er vanzelf stof, rommel of iets anders in de aansluiting. Deze kleine stofjes kunnen er voor zorgen dat je lader geen contact kan maken en hierdoor kan je batterij dus niet opladen. Voordat je je toestel weggooit en een nieuwe koopt, kun je dus beter eerst even kijken en de poort proberen schoon te blazen.

Lukt het niet om je telefoon op te laden? Dit kun je doen!Probeer een nieuw kabel

Waarschijnlijk heb je je toestel al een poosje, en hetzelfde geldt voor je oplader (of misschien gebruik je zelfs nog een oudere oplader). Maar de kabel is erg gevoelig voor beschadiging. De kabel voortdurend pakken, buigen, oprollen etc. kan er toe leiden dat de kabels van binnen beschadigd raken. In deze situatie zou je dus een nieuwe oplader, of een nieuwe kabel kunnen proberen. Je kunt natuurlijk ook de kamer van je broer, zus of huisgenoot in sluipen en je kapotte kabel met die van hen verwisselen.

Let er wel op dat de kabel niet het probleem hoeft te zijn. Heb je een nieuwe kabel geprobeerd en het lukt nog steeds niet, probeer dan om de oplader te verwisselen. De plug in je oplader kan kapot zijn, en is inmiddels onderweg naar het elektrische kerkhof. Probeer daarom ook een andere of nieuwe oplader, en hopelijk laadt je toestel nu wel op.

Oude batterij

Deze oplossing is niet van toepassing als jou toestel nog binnen de eerste 6 maanden van zijn leven zit, alhoewel, als je toestel over de 18 maanden gaat kan je er van uitgaan dat je batterij met pensioen is. Na een aantal jaar word de batterij steeds zwakker en zal uiteindelijk niet meer op kunnen laden. Laat hem daarom lekker van zijn pensioen genieten en koop een nieuwe batterij. Zorg er wel voor dat je de juiste batterij voor je toestel koopt, anders kun je nog meer problemen krijgen.

Zorg dat je op de juiste manier oplaadt

Als je op een laptop, computer of Mac zit heb je waarschijnlijk wel ergens een USB poort, en deze heb je vast wel eens gebruikt om een USB stick in te pluggen vol met foto’s of data. Als je probeert om je toestel op te laden aan één van deze poorten zul je enorm lang moeten wachten. De power die je laptop afgeeft is bijna niks in vergelijking met de gewone oplader. Probeer ook zoveel mogelijk je eigen oplader te gebruiken. Vermijdt oplaadpunten met weinig power, dit duurt namelijk niet alleen heel lang het kan ook effect hebben op de levensduur van je toestel.

Dat was het. Alle kennis is gedeeld, en hopelijk is het gelukt om je toestel weer op te laden. Als jij nog goede tips heb, laat het ons dan weten in de reacties.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…