Wat kun je doen als je Android traag begint te worden?

Weet je nog, dat geweldige Android toestel die je een jaar geleden hebt gekocht? Waarschijnlijk niet, en dat kan komen door dat het momenteel de apps niet meer zo snel laadt als eerst, en eigenlijk is het gewoon nog slomer dan de slakken die je buiten voorbij ziet kruipen. Dit gebeurd bij vrijwel alle elektronische apparaten die we hebben, of het nou een Android toestel is of een mooie nieuwe laptop. Na een poosje krijgen ze nou eenmaal meer problemen en kunnen ze behoorlijk op je zenuwen gaan werken.

Android-Slow-768x474

Maar, dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je het toestel direct weg moet gooien en een nieuwe moet gaan kopen. Er zijn een aantal manieren om de snelheid van je toestel te verbeteren en het net zo soepel te laten lopen als dat het deed toen je hem voor het eerst gebruikte.

Gooi apps weg die je niet gebruikt

Je kent het wel, een vriend verteld je over een goede app en voor je het weet is hij al aan het downloaden. Of je verveelt je, scrollt een beetje door de lijst met de nieuwste spellen en een poosje later ben je Russian Roulette aan het spelen. Vervolgens open je de app of het spelletje maar één keertje en laat het daarna gewoon wezen. Maar dit gebruikt wel CPU en berooft je Android van zijn efficiëntie. Dus, verwijder ze! Elke app of game die je niet meer gebruikt maakt in principe je Android kapot. Als je alleen maar uit het raam kijkt om het weer te checken dan kan je die drie weer-apps maar beter verwijderen. Zodra je door al je apps bent gegaan en de apps hebt verwijderd die je niet gebruikt kun je waarschijnlijk al verbetering merken.

Ruim alle bestanden op

Stel, je loopt lekker in de zon en hebt een prachtig uitzicht over een landschap, dus je neemt een selfie. Na een aantal pogingen ben je eindelijk blij met het resultaat. Maar nu heb je wel meerdere foto’s die je eigenlijk niet gebruikt. Je laat foto’s en video’s op je Android staan waar je nooit meer iets mee doet. Het beste is gewoon om foto’s en video’s te verwijderen uit je galerij die je toch niet meer gebruikt.

Het is verstandig om ook je ‘Downloads’ folder te bekijken en hier alles uit te verwijderen wat je niet gebruikt. Dit kan een behoorlijk klus zijn maar als je eenmaal klaar bent heb je weer een telefoon die zo goed als nieuw is.

Maanden aan cached data is nergens voor nodig

Elke app die je hebt slaat cache gegevens op. Dit word gebruikt om je informatie te laten zien zonder steeds te moeten vernieuwen, of het opnieuw te moeten downloaden. Desondanks word je toestel er wel trager door en sommige apps kunnen hierdoor een beetje gaan flippen. Je kunt dit verwijderen zonder enige consequenties. Hoe?

  • Ga naar “Settings”
  • Zoek “Device Storage” of iets in die richting
  • Navigeer naar “Cached Data”
  • Klik op “Yes” op de pop-up om alle cached data te verwijderen.

Voelt goed hé? Je toestel zal zich herboren voelen en zal nu ook beter moeten presteren.

Het laatste redmiddel

Als je nog steeds aan het lezen bent en je toestel werkt nog steeds niet goed, is er nog een klein beetje hoop. Factory reset… *dramatische muziek begint te spelen*… dit is wel extreem en je zult alles op je toestel kwijt raken. Je moet echt een backup maken voordat je hieraan begint als er dingen zijn die je nog nodig hebt. Check deze post over hoe je veilig een backup kunt maken van je data.

Hopelijk kun je nu genieten van een telefoon die een jaar oud is, maar presteert als een gloednieuwe. Als je nog meer tips hebt over het verbeteren van de snelheid van je toestel laat het ons dan weten in de reacties.

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …