Hoe verwijder ik mijn Instagram account?

Social media is tegenwoordig een groot deel van ons leven geworden. Het is moeilijk om te geloven dat Facebook minder dan 10 jaar geleden totaal nog niet populair was, maar dat het tegenwoordig ons leven in zijn greep heeft. Instagram bestond toen nog niet eens en mensen gebruikten hun telefoon waar het eigenlijk voor bedoeld was, elkaar bellen en sms’en.

instagram1

Tegenwoord zijn mensen continue hun leven aan het updaten en proberen zo sociaal mogelijk te blijven. Instagram is één van de grote spelers, met meer dan 500 miljoen (ja, echt zo veel!) gebruikers over de hele wereld. Dit aantal is nogal verbazingwekkend, maar social media staat er ook om bekend om zijn privacy inbraak en dit kan leiden tot mensen die hun accounts weer willen verwijderen.

Wat je reden ook is, als je je Instagram account wilt verwijderen ben je hier aan het juiste adres. Je kunt er voor kiezen om je account permanent te verwijderen, dit betekend dat je alle data verliest. Daarom is het misschien verstandig om nu een back up te maken van alle foto’s die je wilt bewaren want als ze eenmaal weg zijn krijg je ze niet meer terug.

Een andere optie is om je account tijdelijk te verwijderen. Zo blijf je al je date houden maar je account is niet meer te zien voor de rest van de wereld.

**Als je je foto’s nog niet hebt opgeslagen naar je toestel of computer kun je dat het beste nu doen, er is namelijk geen weg terug**

Je account permanent verwijderen

Als je besloten hebt dat je je account nooit meer wil gebruiken, en het je niet uit maakt dat je alles kwijtraakt dan is dit de oplossing voor jou.

  • Ga naar de pagina ‘Delete Your Account’ op Instagram en log in als je dat nog niet hebt gedaan. Je kunt dit alleen doen via de browser, niet via de app.
  • Kies de reden in het menu waarom je je account wil verwijderen.
  • Vul je wachtwoord nog een keer in, en vervolgens klik je op “Permanently Delete My Account”.
  • Je account is nu helemaal weg.

Niet heel moeilijk dus. Lees verder als je tijdelijk je account wil verwijderen.

Tijdelijk verwijderen

Het is net zo makkelijk om je account tijdelijk te verwijderen als je account compleet te verwijderen. Je hoeft alleen maar deze vier stappen te volgen.

  • Ga naar de officiële website van Instagram en log in (dit kan niet via de app).
  • Klik op het icoontje voor je profiel bovenin en klik op “Edit Profile”.
  • Selecteer de “Temporarily Disable My Account” optie en geef aan waarom je tijdelijk je account wil uitschakelen.
  • Voer nogmaals je wachtwoord in en klik op “disable”. Dat is alles, je account is nu tijdelijk uitgeschakeld.

Dat is alles. Beide opties zijn makkelijk om uit te voeren, hoewel de permanente optie is nogal extreem. Het is niet omkeerbaar en als je besluit om Instagram weer opnieuw te gebruiken kun je waarschijnlijk niet meer dezelfde username gebruiken.

Zo voer je videogesprekken op Instagram
Zo voer je videogesprekken op Instagram

Ah… het oude vertrouwde Instagram. Het is erg gegroeid de laatste jaren, en is geschat op ongeveer 100 biljoen dollar. Dat is toch aardig goed als je kijkt naar het feit dat Facebook het heeft gekocht voor minder dan 1 biljoen dollar. De app laat je foto’s delen m…

Zo kun je in de nacht foto’s maken met je Android smartphone
Zo kun je in de nacht foto’s maken met je Android smartphone

Met smartphones kunnen we foto’s maken, herinneringen vast leggen en deze bewaren op onze toestellen of delen op onze social media. In feite is het niet meer nodig om een hele dure camera aan te schaffen dankzij de mogelijkheden van smartphones, tenzij je natuurlijk fot…

De 5 beste apps om selfies mee te maken!
De 5 beste apps om selfies mee te maken!

Een selfie maken is simpelweg gewoon een foto van jezelf of met je vrienden maken. De wereld besteedde er niet veel aandacht aan totdat de term “selfie” ineens opdook. Nu heeft de selfie de wereld in zijn greep.  Het is niet langer een trend, maar het is bijna nor…

Maak je eigen GIF’s met Google Photos, zelfs offline!
Maak je eigen GIF’s met Google Photos, zelfs offline!

Als je tevreden bent met de recente updates van Google, dan ga je de allernieuwste update helemaal geweldig vinden: je kunt nu GIF’s maken van foto’s zonder dat je verbonden bent met een netwerk. Om de functie te gebruiken open je het “Wizard” menu, en…