Hoe zet je het geluid van je Android camera uit?

cam-sound-off

Zodra je een smartphone hebt, word je eigenlijk ook meteen een fotograaf. Sommige Android toestellen hebben camera’s die enorm goed zijn, en waarmee we de mooiste foto’s kunnen maken. Terwijl we een aantal jaren geleden nog een behoorlijk bedrag moesten betalen voor fotografie services.

Sommige mensen maken liever discreet foto’s met hun toestel. Bijvoorbeeld doordat je op een locatie bent waar het respectloos is om foto’s te maken, of doordat je liever foto’s maakt in stilte. Dit geluid maakt bijna elk toestel bij het maken van een foto, en het kan behoorlijk irritant worden. Nou kun je proberen om simpelweg het volume van je toestel uit te zetten, maar dit is afhankelijk van het toestel.

Als dit niet werkt, lees dan verder om te leren hoe je het geluid uit kunt schakelen.

Het sluitergeluid uitschakelen op een Samsung toestel

Als je een Samsung Galaxy S7 hebt kun je het geluid uitschakelen door de ‘master volume settings’ aan te passen. Als het ingesteld is als ‘stil’ of ‘trillen’ kun je in stilte je foto’s maken.

Op andere toestellen van Samsung moet je de camera app openen en op het kleine tandwieltje tikken. Hier vind je ‘Shutter Sound’, deze kun je uitschakelen.

Als je een Stock Android/LG/Sony toestel hebt

Pixel en Nexus 5X vallen onder Stock Android. Deze hebben geen camera instellingen dus moet je het hele toestel op ‘stil’, ‘trillen’ of ‘niet storen’ zetten. Op deze manier kun je foto’s maken zonder het irritante sluitergeluid. Nadeel is wel dat je je telefoon niet hoort als je gebeld word of een bericht krijgt. Schakel daarom het volume weer in als je klaar bent met foto’s maken.

Dit geldt ook voor LG toestellen en een aantal van de nieuwste Sony modellen.

Wat als je Sony niet op stil gaat door ‘Master Volume’

Als je het volume van je Sony toestel uit zet maar je hoort nog steeds het irritante sluitergeluid als je een foto maakt, kun je het volgende proberen. Ga naar de camera app, klik op de drie stipjes om naar het menu te gaan. Klik dan op het tandwieltje, en schakel de slider naast ‘Sound’ uit.

Het sluitergeluid uitschakelen op een HTC toestel

Dit kan hetzelfde zijn als hierboven beschreven is. Je hebt geen fancy tools nodig! Open de camera app, klik op de drie stippen en klik dan op het tandwieltje. Ga vervolgens naar “General Settings” –> “Camera Shutter Sound” en tik er op om het uit te schakelen. Ook kun je proberen om simpelweg je volume uit te zetten, maar dit hangt af van het toestel dat je hebt.

Motorola Toestel

Ook hier ligt het er aan welk toestel je hebt. Bij de nieuwste modellen kun je simpelweg het volume uitschakelen door midden van de standaard volume knoppen. Bij de oudere modellen zul je wat meer moeite moeten doen. Als je toestel een ‘sliding wheel’ aan de linkerkant van het scherm heeft kun je hier overheen scrollen en op het luidspreker icoontje klikken. Dit zal het geluid in- of uitschakelen.

Als je een OnePlus gebruikt

Bij dit toestel schuif je je vinger van de linkerkant naar het midden, klik je op het tandwieltje en zoek je de optie voor ‘Shutter Sound’ oftewel sluitergeluid. Klik hier op en als het goed is moet je toestel nu zonder geluid foto’s maken.

Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen
Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen

WhatsApp is een deel van ons leven geworden! Dagelijks communiceren miljoenen mensen via WhatsApp. Afhankelijk van hoe je je WhatsApp-account hebt ingesteld, ontvang je meldingen wanneer je een privé- of groepsbericht ontvangt. Afgezien van de normale geluid- en trillingsmeld…

Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren
Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren

Met WhatsApp kun je op elk gewenst moment tekst-, beeld-, video- en audioberichten verzenden en ontvangen. Wanneer je audiobestanden op WhatsApp ontvangt, blijven ze ongeopend totdat je ze downloadt. Je kunt de audiobestanden vervolgens afspelen door op de afspeelknop op elk …

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…