Hoe zet je het geluid van je Android camera uit?

cam-sound-off

Zodra je een smartphone hebt, word je eigenlijk ook meteen een fotograaf. Sommige Android toestellen hebben camera’s die enorm goed zijn, en waarmee we de mooiste foto’s kunnen maken. Terwijl we een aantal jaren geleden nog een behoorlijk bedrag moesten betalen voor fotografie services.

Sommige mensen maken liever discreet foto’s met hun toestel. Bijvoorbeeld doordat je op een locatie bent waar het respectloos is om foto’s te maken, of doordat je liever foto’s maakt in stilte. Dit geluid maakt bijna elk toestel bij het maken van een foto, en het kan behoorlijk irritant worden. Nou kun je proberen om simpelweg het volume van je toestel uit te zetten, maar dit is afhankelijk van het toestel.

Als dit niet werkt, lees dan verder om te leren hoe je het geluid uit kunt schakelen.

Het sluitergeluid uitschakelen op een Samsung toestel

Als je een Samsung Galaxy S7 hebt kun je het geluid uitschakelen door de ‘master volume settings’ aan te passen. Als het ingesteld is als ‘stil’ of ‘trillen’ kun je in stilte je foto’s maken.

Op andere toestellen van Samsung moet je de camera app openen en op het kleine tandwieltje tikken. Hier vind je ‘Shutter Sound’, deze kun je uitschakelen.

Als je een Stock Android/LG/Sony toestel hebt

Pixel en Nexus 5X vallen onder Stock Android. Deze hebben geen camera instellingen dus moet je het hele toestel op ‘stil’, ‘trillen’ of ‘niet storen’ zetten. Op deze manier kun je foto’s maken zonder het irritante sluitergeluid. Nadeel is wel dat je je telefoon niet hoort als je gebeld word of een bericht krijgt. Schakel daarom het volume weer in als je klaar bent met foto’s maken.

Dit geldt ook voor LG toestellen en een aantal van de nieuwste Sony modellen.

Wat als je Sony niet op stil gaat door ‘Master Volume’

Als je het volume van je Sony toestel uit zet maar je hoort nog steeds het irritante sluitergeluid als je een foto maakt, kun je het volgende proberen. Ga naar de camera app, klik op de drie stipjes om naar het menu te gaan. Klik dan op het tandwieltje, en schakel de slider naast ‘Sound’ uit.

Het sluitergeluid uitschakelen op een HTC toestel

Dit kan hetzelfde zijn als hierboven beschreven is. Je hebt geen fancy tools nodig! Open de camera app, klik op de drie stippen en klik dan op het tandwieltje. Ga vervolgens naar “General Settings” –> “Camera Shutter Sound” en tik er op om het uit te schakelen. Ook kun je proberen om simpelweg je volume uit te zetten, maar dit hangt af van het toestel dat je hebt.

Motorola Toestel

Ook hier ligt het er aan welk toestel je hebt. Bij de nieuwste modellen kun je simpelweg het volume uitschakelen door midden van de standaard volume knoppen. Bij de oudere modellen zul je wat meer moeite moeten doen. Als je toestel een ‘sliding wheel’ aan de linkerkant van het scherm heeft kun je hier overheen scrollen en op het luidspreker icoontje klikken. Dit zal het geluid in- of uitschakelen.

Als je een OnePlus gebruikt

Bij dit toestel schuif je je vinger van de linkerkant naar het midden, klik je op het tandwieltje en zoek je de optie voor ‘Shutter Sound’ oftewel sluitergeluid. Klik hier op en als het goed is moet je toestel nu zonder geluid foto’s maken.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…