Handige tips om je Android sneller te laten werken!

speed-up-your-android-device-768x439

Je toestel is waarschijnlijk een van de waardevolste items in je bezit. Je neemt het overal mee naar toe, en zo nu en dan koop je een nieuwe. Helaas worden alle nieuwe toestellen slomer na een tijdje. Iets wat normaal enkele seconden duurde, duurt nu misschien wel twee keer zo lang.

Maar, dit hoeft natuurlijk niet het einde van je toestel te betekenen! Je hoeft niet direct je toestel te formatteren, of zelfs een nieuwe te kopen. Je kunt deze tips gebruiken om te kijken of je toestel weer wat sneller kan worden. Er is natuurlijk geen garantie dat deze tips voor jou toestel/model werken, en het kan ook gewoon aan je RAM geheugen of interne hardware liggen. Lees verder en misschien kunnen wij je helpen om de prestaties van je Android te verbeteren!

Herstart je toestel

Het eerste wat je kunt proberen is erg simpel, en dat is gewoon je Android opnieuw opstarten. Dit kun je makkelijk doen door de power knop voor een aantal seconden ingedrukt te houden, en daarna op ‘Restart’ te drukken. Dit lost waarschijnlijk niet al je problemen op, maar het kan geen kwaad om je toestel even tot rust te laten komen.

Uninstall Apps/Games

We doen het allemaal, we installeren verschillende apps en games die we maar 1 keer spelen en vervolgens niet meer gebruiken. Door ze te laten staan nemen ze wel RAM geheugen in beslag. Om dit te verhelpen, ga je naar ‘Storage’ en klik je op de app die je niet meer op je toestel wilt hebben. Vervolgens kun je op ‘Uninstall’ klikken om het van je toestel te verwijderen.

Ruim de cache op

Cache is iets wat de apps helpt om soepeler te presteren, ook laat het je navigeren tussen apps zonder dat je lang moet wachten tot het helemaal geladen is. Maar, dit kan je toestel ook langzamer laten lopen als je al weinig ruimte over hebt. Bijvoorbeeld, mijn Facebook app heeft momenteel 122MB aan cached data opgeslagen! Sociale apps hebben de neiging om veel data op te slaan, en Facebook is vrijwel het ergste. Om gegevens in de cache te verwijderen kun je dezelfde stappen als hierboven volgen, maar dan op ‘Clear Cache’ klikken in plaat van ‘Uninstall’.

Schakel animaties en effecten uit

Als je launchers installeert op je toestel om je interface aan te passen, kan het zijn dat je batterij sneller leegt loopt. Ook kan het veel kostbare RAM geheugen in beslag nemen. Als je niet compleet je launcher wil verwijderen kun je naar de instellingen gaan en proberen om de animaties en effecten uit te schakelen die je niet nodig bent. 

Sluit achtergrond processen

Als je een app opent, en daarna nog eentje, en nog één, laat je toestel alle apps doorlopen op de achtergrond. Dit betekend dat je snel kunt wisselen tussen apps en je toestel niet elke keer alle informatie hoeft te laden. Maar dit kan wel ten koste van de snelheid van je toestel gaan. Om deze achtergrond apps te sluiten klik je op de thuisknop, of op de linker knop op je toestel. Nu krijg je de lijst met alle apps te zien die open staan. Om ze te sluiten schuif je gewoon over het scherm, zo heeft je toestel weer wat meer RAM geheugen.

Heb je al deze stappen al geprobeerd maar is je toestel nog steeds traag? Dan kun je nog proberen om je toestel te formatteren. Zorg er wel voor dat je een back-up heb, want je hele toestel wordt leeggehaald en terug gezet naar de fabrieksinstellingen.

Als je tools hebt gebruikt om de prestaties van je toestel te verbeteren, laat het ons dan weten in de comments!

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …