Zo kun je voorgeïnstalleerde apps verwijderen of uitschakelen!

Onze smartphones zijn dan wel slim, maar er staan vaak ook voorgeïnstalleerde apps op. Het probleem met deze apps is dat wij ze niet zelf uitkiezen en we ze niet nodig hebben.

Image 1 Zo kun je voorgeïnstalleerde apps verwijderen of uitschakelen!

Het goede nieuws is dat veel van deze apps verwijderd of uitgeschakeld kunnen worden, zo verbeter je de prestaties, verleng je de levensduur van je batterij en krijg je meer geheugenruimte op je toestel. Sommige apps kun je niet verwijderen of uitschakelen, omdat je toestel of andere apps dan niet meer goed zullen werken. Lees verder om er achter te komen hoe je deze voorgeïnstalleerde apps kunt uitschakelen die je geheugen en CPU verbruiken.

Verwijder of schakel apps uit

Als je zelf apps hebt geïnstalleerd op je toestel vanaf de Play Store, gelden deze niet ‘voorgeïnstalleerde apps’ en deze kun je dus ook makkelijk weer verwijderen door de app in de Play Store te zoeken, en op ‘uninstall’ te klikken. Maar als je apps wil verwijderen die al geïnstalleerd waren toen je het toestel kocht, ga je naar de ‘Settings‘.

Vanaf hier ga je naar het app menu, vervolgens krijg je een lijst te zien met alle apps die op dit moment op je toestel staan. Klik op de gewenste app, nu krijg je de informatie over deze app te zien. Sommige hebben de optie ‘uninstall‘, klik hier op en binnen een paar seconden is de app van je Android verwijderd.

Sommige hebben de optie ‘uninstall’ niet, bijvoorbeeld omdat ze belangrijk zijn om je toestel draaiende te houden, of omdat de ontwikkelaars het onmogelijk hebben gemaakt om de app te verwijderen. De meeste van deze apps hebben wel een ‘Disable‘ optie, hiermee schakel je de app uit maar blijft hij wel op je toestel staan. Klik hier op en de app zal uitgeschakeld worden. Ze worden niet langer geüpdate, zullen niet meer op de achtergrond blijven draaien, en nemen geen RAM meer in gebruik, zo worden de prestaties van je toestel verbeterd. Als je Android toestel veel langzamer reageert in vergelijking met toen je hem voor het eerst gebruikte kun je deze post raadplegen; Handige tips om je Android sneller te laten werken!

Het is erg belangrijk dat je geen apps verwijderd of uitschakelt die cruciaal zijn voor het functioneren van je toestel, zoals Google Play Services. Je kunt op internet opzoeken welke apps je beter met rust kunt laten voor jou specifieke toestel.

En zo simpel is het om die vervelende voorgeïnstalleerde apps uit te schakelen of te verwijderen. Je kunt ook tools zoeken die je kunnen helpen bij het proces.

Als je zelf nog andere methodes weet om de voorgeïnstalleerde apps te verwijderen, laat het ons dan weten in de comments!

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…