Hoe kun je je toestel ontkoppelen van de Google Play Store?

Sign-Out-of-Play-Store

Als je inlogt bij de Google Play Store word het toestel toegevoegd aan een lijst, deze lijst groeit naarmate je met verschillende toestellen inlogt. Als je na een bepaalde tijd deze lijst checkt zul je zien dat de meeste toestellen in de lijst, oude toestellen zijn die je niet meer gebruikt. Het is geen probleem om deze oude toestellen in de lijst te hebben, maar het kan nooit kwaad om het een beetje georganiseerd en overzichtelijk te houden. In deze post leggen wij je uit hoe je er voor kunt zorgen dat je alleen nog maar de nieuwere toestellen in de lijst ziet.

Je kunt ze niet compleet verwijderen, maar je kunt er wel voor zorgen dat ze niet meer zichtbaar zijn in de lijst van de Play Store.

Hoe doe je dit?

  • Open de Google Play Store in je web browser (niet vanaf je toestel) en klik op het tandwieltje rechtsboven in het scherm. Als je hier op klikt verschijnt er een sub-menu, vervolgens klik je op “Settings”.
  • Vanaf hier zie je de “My Devices” pagina waarin je al jou activiteit kunt zien op Google Play. Ja, het is allemaal opgenomen. Elk toestel waarmee je inlogt, en alles wat je hebt geïnstalleerd word opgeslagen.
  • Onder “Visibility” is een optie die je kunt in- of uitschakelen (check of uncheck). Nu kun je voor elk toestel kiezen of je deze in de lijst wil zien, of niet. Bekijk de lijst en ‘check’ elk toestel die je niet meer in de lijst wil zien.
  • Je kunt nog een stap verder gaan, door op de Edit optie te klikken. Zo kun je de naam aanpassen van elk toestel in de lijst.
  • Nu hoef je alleen nog maar op “Update” te klikken. Zo worden je aanpassingen overal opgeslagen (Android Device Manager, Play Store etc.).

Dit is het enige wat je hoeft te doen. Het is erg simpel en snel, je hoeft alleen maar uit te zoeken welke toestellen je precies in de lijst hebt en de zichtbaarheid uit te schakelen.

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …