‘OK Google’ voice search: Hoe je het kunt fixen als het niet meer werkt!

 

Ok-google

Als je ooit iets in de trant van “Okay Google….Okay Google….OKAY GOOGLE!” tegen je Android toestel hebt gezegd of misschien wel hebt geschreeuwd, dan weet je waarschijnlijk wel wat ‘Google Now’ is. Ironisch genoeg had het een futuristische creatie moeten zijn, een geweldige tool waarmee je tegen je toestel kunt praten en zo allerlei coole commando’s kunt geven.

Soms faalt het en daar sta je dan, steeds dezelfde woorden uit te spreken naar een toestel wat niet reageert. Frustrerend! Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt proberen, we kunnen helaas niet garanderen dat het altijd werkt, maar de meeste gebruikers lossen het probleem met succes op dankzij deze tips.

S Voice uitschakelen:

Sommige Samsung toestellen hebben er nogal moeite mee als je ‘S Voice’ en ‘Google Now’ gebruikt. Om dit probleem op te lossen zul je moeten beslissen welke van de twee je wilt blijven gebruiken. Voor deze tutorial gaan we er even vanuit dat je ‘Google Now’ wilt blijven gebruiken, dus moet je ‘S Voice’ helemaal uitschakelen om het probleem op te lossen.

Je stem opnieuw instellen:

Soms moet je je stem opnieuw instellen zodat de app je weer herkent, net als het opnieuw instellen van de spraak commando’s. Het is een simpele oplossing en alles wat je hiervoor hoeft te doen is naar “Google Settings” –> “Voice” –> “Ok Google Detection” te gaan. Klik op ‘Retrain Voice Model’ en herhaal de magische woorden ‘Okay Google’ drie keer.

Check de instellingen van de taal:

De app is automatisch ingesteld op US English, soms kan dit plotseling veranderen zonder enkele reden. Als dit nou zomaar gebeurd of als je de taal juist zelf wilt instellen ga je naar “Language Settings” en selecteer je de gewenste taal.

Er zijn tal van verschillende opties en je kunt zelfs een primaire en secundaire taal instellen, als je dat wil. Maar, Engels werkt over het algemeen wel het beste voor deze app.

Check de microfoon:

‘Google Now’ laat jou de microfoon gebruiken om commando’s te geven. Als je microfoon dus niet werkt, kan je de app zeer waarschijnlijk ook niet gebruiken. Zorg er dus voor dat deze werkt!

Soms kan het geblokkeerd worden door stof of vuil uit je broekzak. Als je de app opent zie je een microfoon icoontje aan de rechterkant. Als dit icoontje volledig word weergegeven is er niks aan de hand, word hij niet goed of niet scherp weergegeven dan kan het zijn dat er een probleem is met je microfoon.

Gelukkig is dit snel te fixen; pak een veiligheidsspeld, of iets wat er op lijkt, en haal voorzichtig het stof en vuil weg.

Simpele oplossingen:

Als laatst hebben wij nog een aantal logische, maar simpele tips. De eerste is; zorg dat je met de app altijd aangesloten bent op een Wi-Fi of data verbinding. Zonder verbinding zal de app jou commando’s niet snappen. Een andere tip is; herstart je toestel.

Deze twee tips zijn nogal logisch, maar soms kunnen ze juist dé oplossing zijn voor je problemen met de app.

Hebben deze tips jou geholpen, of heb je zelf nog meer tips? Laat het ons dan weten in de comments!

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…