‘Safe Mode’ – Wat is het en hoe gebruik je het

'Safe Mode' - Wat is het en hoe gebruik je het

De ‘Safe Mode’ oftewel de veilige modus kan erg handig zijn, maar ook enorm vervelend. Mocht je niet helemaal weten wat de safe mode inhoudt; het lijkt sterk op de “safe mode” functie van Windows.

Het zal terugschakelen naar de kern onderdelen en apps van het toestel, en laat je niks anders meer doen. Dit gebeurd er als je malware of een virus hebt, en in een poging om je toestel te beschermen schakelt het uit zichzelf de safe mode in.

Het kan ook mogelijk een interne fout zijn of je kunt het toestel zelf per ongeluk in safe mode zetten. Hoe dan ook, in deze post lees je meer over de safe mode van Android, en hoe je dit kunt verwijderen.

Schakel je toestel uit

Dit lijkt misschien wat voor de hand liggend, maar de safe mode is niet gemaakt om continue aan te staan. Dus als je toestel vast lijkt te lopen in de safe mode, kun je proberen om je toestel uit te zetten en deze even een minuut uit te laten. Daarna kun je hem gewoon weer aanzetten en als het goed is zal je toestel weer normaal moeten functioneren.

Power & Volume

Dit werkt niet voor iedereen, en het ligt er aan welk toestel je hebt, maar je kunt het proberen. Schakel je Android uit en zodra je het toestel weer aan wil zetten houdt je de power en de onderste volume knop tegelijkertijd ingedrukt.

Haal de batterij uit je toestel

Deze methode werkt alleen als je batterij daadwerkelijk uit je toestel gehaald kan worden. Het enige wat je hoeft te doen is je toestel uitschakelen, de batterij er uit halen en een paar minuten wachten. Vervolgens stop je de batterij weer in je toestel, en als het goed is heb je je oude vertrouwde Android weer terug.

Factory Reset

Als de bovenstaande opties niet werken en zit je nog steeds vast in de safe mode, kun je nog één ding doen – Factory Reset, oftewel terug naar de ‘fabrieksinstellingen’. Voordat je dit doet moet je er zeker van zijn dat alle andere mogelijkheden niet werken aangezien dit alles van je toestel zal verwijderen en terug zal gaan naar de fabrieksinstellingen.

Alles op je toestel zal verwijderd worden, en als je geen back-up hebt gemaakt kun je je bestanden nooit meer terugkrijgen. Denk dus goed na of je echt een Factory Reset wilt uitvoeren, en of dit de enige manier is om je Android uit de safe mode te halen.

Ga naar “Instellingen” –> “Backup & Reset” –> “Factory Data Reset (Fabrieksinstellingen)”. Je zal een notificatie ontvangen dat je met deze actie al je apps, foto’s, media, etc. zal verwijderen. Als je door wilt gaan klik je op “Reset Device” (of een soortgelijke notificatie). Nu kun je alleen nog maar rustig afwachten totdat je toestel volledig is gereset.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…