De vijf beste communicatie apps die veiliger zijn dan WhatsApp

mensageiroseguro

Tegenwoordig kun je WhatsApp wel de koning van de communicatie noemen, het laat mensen overal ter wereld met elkaar chatten zolang ze een internet verbinding hebben, maar het is niet altijd even veilig. Hoewel ze end-to-end encryption hebben toegevoegd aan je berichten, kan bijvoorbeeld de inlichtingendienst alsnog toegang krijgen tot je WhatsApp chats.

Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar het is belangrijk dat je privé gesprekken veilig zijn. Wij hebben 5 geweldige communicatie apps gevonden waarmee je veilig én sociaal blijft.

 1. Signal Private Messenger

  Signal Private Messenger

  De eerste in onze lijst is ‘Signal’. Als je hier nog niet van hebt gehoord ben je niet de enige, het is niet echt een populaire app. Maar het is een geweldige app, het beschikt over end-to-end encryption en het geeft je de mogelijkheid berichten zichzelf te vernietigen. Signal is zelfs aanbevolen door Edward Snowden om je berichten veilig te houden.

 2. Viber Messenger

  Viber Messenger

  ‘Viber’ is misschien wel de meest verassende app in deze lijst aangezien het best populair is en over de hele wereld gebruikt wordt. Je kunt berichten versturen, bellen, foto’s versturen, en nog veel meer. Maar het is helemaal geweldig dankzij de veiligheid en mogelijkheid om te versleutelen.

 3. Telegram

  Telegram

  ‘Telegram’ biedt enorm veel veiligheid voor je privacy, maar voordat je de app gebruikt moet je eerst naar “Settings” gaan en “Secret Chats” inschakelen om er zeker van te zijn dat je veilig bent. Als je dit eenmaal hebt ingesteld is er niks aan de hand en zit je goed.

 4. WeChat

  WeChat

  ‘WeChat’ is een andere app die niet enorm bekend is hoewel het toch opereert via een compleet privé netwerk. Dit betekent dat er niks in het midden staat, in dit geval is dat een opslagruimte of hard drive, om je privé berichten op te bewaren. Je kunt ook groepsgesprekken maken, video’s verzenden, locatie delen en nog veel meer.

 5. Silent Phone - private calls

  Silent Phone – private calls

  ‘Silent Phone’ is een van de beste communicatie apps om je data en berichten veilig te houden. Je kunt beveiligde telefoongesprekken voeren en berichten verzenden zonder dat mensen kunnen meeluisteren of kijken. De app is zo goed beveiligd dat het bedrijf die de app heeft ontwikkeld niet eens bij je berichten kan komen.

Dit zijn de beste gratis VPN’s voor je Android!
Dit zijn de beste gratis VPN’s voor je Android!

VPN staat voor Virtual Private Network. VPN is een particulier netwerk waarmee internetgebruikers veilig gegevens kunnen verzenden en ontvangen bij gebruik van een openbaar netwerk. Tegenwoordig wordt internet bijna overal gebruikt, in je plaatselijke café, het park of zelfs …

Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram!
Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram!

Net als op andere sociale mediaplatformen, stelt Telegram zijn gebruikers in staat om elkaar te blokkeren. In een poging om cyberpesten en andere cybercriminaliteit op Telegram onder controle te krijgen, is de blokkeringsfunctie zeker noodzakelijk en effectief. Wanneer je iem…

Zo kun je spraakopnames pauzeren en hervatten in WhatsApp
Zo kun je spraakopnames pauzeren en hervatten in WhatsApp

WhatsApp-gebruikers kunnen verschillende mediabestanden verzenden en ontvangen, waaronder afbeeldingen, video’s, audiobestanden en gesproken berichten. Met de spraakopname-functie kunnen WhatsApp-gebruikers hun stem opnemen en verzenden naar individuele chats of chat-gr…

Alles wat je moet weten over je privacy op TikTok!
Alles wat je moet weten over je privacy op TikTok!

Privacy is een belangrijk onderdeel op alle grote sociale-mediaplatformen zoals WhatsApp, Instagram, Facebook en TikTok. Omdat het een sociaal platform is, zijn de meeste privacy-instellingen op TikTok standaard uitgeschakeld. Door de privacy-instellingen te openen, kun je ec…