Zo kun je in de nacht foto’s maken met je Android smartphone

lake-2116574_640-e1505131103799

Met smartphones kunnen we foto’s maken, herinneringen vast leggen en deze bewaren op onze toestellen of delen op onze social media. In feite is het niet meer nodig om een hele dure camera aan te schaffen dankzij de mogelijkheden van smartphones, tenzij je natuurlijk fotograaf bent.

Maar er zit ook een minpuntje aan, het is namelijk erg moeilijk om in de nacht foto’s te maken van goede kwaliteit. Dit komt door een aantal dingen, maar de hoofdreden hiervan is dat de lichtsensoren in een Android toestel erg klein zijn in vergelijking met een grote, dure camera.

Deze sensoren zijn erg gevoelig voor licht, daarom kun je overdag ongelooflijk gedetailleerde foto’s maken van hoge kwaliteit, zonder enige problemen. Maar in de nacht hebben ze moeite om de omgevingen goed op te nemen met als gevolg dat je een wazig beeld krijgt.

Er zijn een aantal oplossingen die je kunnen helpen bij het maken van betere en duidelijke foto’s in de nacht, hoewel een super heldere foto midden in de nacht natuurlijk ook niet mogelijk is.

Sensor Manipulatie

Je kunt een beetje gaan spelen met de gevoeligheid van de lichtsensor. Het kan natuurlijk zo zijn dat je dit al hebt geprobeerd, maar meestal doet je toestel dit automatisch als je het ingesteld hebt op “Automatisch” of “Nacht Modus”. Een nadeel van het verhogen van de lichtgevoeligheid is dat je meer fouten gaat zien, wazige kleuren en onscherpe beelden. Dit is natuurlijk niet wat we willen.

Belichting

Licht is natuurlijk een groot probleem bij het fotograferen in de nacht. Weinig licht maakt het erg moeilijk om goede foto’s te maken, en aangezien het nacht is heb je niet veel licht. Meer licht zal er voor zorgen dat je minder ruis krijgt op de foto, de kleuren zullen verbeteren en de kwaliteit zal aanzienlijk beter zijn.

Om dit te bereiken kun je handmatig een lichtbron toevoegen. Bijvoorbeeld, een LED die is ingebouwd in je Android of maak gebruik van iets van je omgeving, er is altijd wel een oplossing te vinden. Je positie veranderen ten opzichte van de lichtbron kan je foto ook enorm verbeteren.

Exposure

De tijd dat we onze camera “blootstellen” aan licht om de foto’s te maken kan de kwaliteit van je foto ook verbeteren, maar het kan ook mooie effecten opleveren. Een langere belichtingstijd kan bewegende lijnen van licht opnemen, maar als je hand bijvoorbeeld trilt tijdens de belichtingstijd kan het ook resulteren in wazige en onscherpe foto’s, daarom is het verstandig om bij een langere belichtingstijd een statief of iets dergelijks te gebruiken.

Dit kan er ook voor zorgen dat je foto’s enorm helder worden, in dit geval moet je de lichtgevoeligheid dus een beetje aanpassen om het te verminderen.

De twee apps hieronder zijn ontwikkeld voor het maken van foto’s in de nacht zonder dat je veel dingen moet aanpassen. Als je van mening bent dat de standaard camera niet echt naar verwachting werkt, of een app wilt gebruiken die speciaal ontwikkeld is voor het maken van foto’s in de nacht, kun je een van de volgende apps proberen.

  1. Camera FV-5 Lite

    Camera FV-5 Lite

    “Camera FV-5 Lite” is de gratis versie van de app en geeft je toegang tot aanpassingsmogelijkheden om je foto’s te verbeteren. Er zijn veel verschillende functies en mogelijkheden waar je mee kunt spelen en ze aan te passen hoe jij wilt. Het is een van de beste nachtfotografie apps die je kunt vinden op de markt.

  2. A Better Camera

    A Better Camera

    “A Better Camera”, ook wel bekend als “Night Camera”, is ook een geweldige keuze als je op zoek bent naar een goede app om nacht foto’s mee te maken. Het is niet zo complex als de app hierboven, maar het is ontwikkeld speciaal voor nachtfotografie, dus je kunt met deze app goede resultaten verwachten.

Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android
Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android

Op TikTok is het mogelijk om korte video’s te maken en te plaatsen die anderen kunnen bekijken. Andere TikTok-gebruikers kunnen de geplaatste video’s ‘liken’ en erop reageren. Nog niet zo lang geleden introduceerde TikTok een duet-functie waarmee TikTo…

Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen
Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen

Als je de apps op je Android-apparaat hebt doorlopen, moet je ‘cache’ vast wel eens tegen zijn gekomen. Een ‘cache’ is een tijdelijk opslaggebied dat enkele gegevensbestanden bevat waarmee apps sneller kunnen worden geladen en die je de resultaten geve…

Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken
Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken

Instagram stelt zijn gebruikers in staat om verhalen op de app te plaatsen en te bekijken. Wanneer je iemand zijn Instagram-verhaal bekijkt, verschijnt je gebruikersnaam in de lijst van profielen die het verhaal hebben bekeken. Met behulp van deze lijst weten de gebruikers di…

Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden
Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden

De meeste populaire sociale mediaplatformen zoals Facebook, Instagram, WhatsApp en TikTok vereisen dat hun gebruikers accounts aanmaken om te kunnen genieten van de diensten van dat bepaalde platform. Om toegang te krijgen tot sociale mediaplatformen op Android-apparaten, moe…

Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten
Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten

Als je over bent gestapt van een Android-toestel naar een iPhone kan het zijn dat je helemaal opnieuw moet beginnen omdat het niet mogelijk was om je gegevens, inclusief app-gegevens, van het ene naar het andere apparaat over te brengen. Dit betekent dat alle WhatsApp-gegeven…