Hoe weet je wie jou geblokkeerd heeft op WhatsApp, Telegram of Facebook Messenger

whatsapp-telegram-facebook-messenger-engellendigini-nasil-anlarsin

De manieren hoe we kunnen communiceren met vrienden en familie is in de loop der jaren enorm veranderd. Zo hadden we een aantal jaren geleden alleen nog de mogelijkheid om een SMS bericht te versturen (en natuurlijk probeerden we alles in één berichtje te sturen, zodat we niet voor twee berichtjes hoefden te betalen), of we konden simpelweg gewoon bellen.

Met de technologie van tegenwoordig kunnen we makkelijk zoveel berichten versturen als we maar willen, zonder er iets voor te betalen. Deze sociale apps hebben de huidige manier van communiceren naar een ‘next level’ getild. Met de meeste apps kunnen we zelfs spraakopnames maken en video-bellen.

Iedereen die wel eens met vrienden heeft gechat voordat we smartphones hadden, weet hoe irritant het soms kan zijn om uren te wachten op een antwoord. Tegenwoordig wordt dit alleen maar versterkt dankzij notificaties of geluiden als je bericht is gelezen.

Dit kan natuurlijk erg handig zijn om te weten dat de ontvanger het bericht heeft gelezen, maar het kan ook enorm frustrerend zijn wanneer je weet dat de ontvanger jouw berichtje heeft gelezen maar geen antwoord geeft. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je geblokkeerd bent op één van deze populaire sociale apps.

WhatsApp

Laten we beginnen met de meest populaire app op de markt: WhatsApp. Er bestaat helaas geen manier om er precies achter te komen of je daadwerkelijk bent geblokkeerd op WhatsApp. Maar er zijn een aantal kleine aanwijzingen die er op kunnen duiden dat sommige mensen niet meer met jou willen spreken.

De vinkjes

Zodra je een bericht via WhatsApp verstuurd krijg je een grijs vinkje te zien. Dit betekend dat het bericht is afgeleverd. In de meeste gevallen komt daar direct een tweede vinkje bij. Dit betekend dat de ontvanger het berichtje daadwerkelijk heeft ontvangen. De meeste van ons zijn gewend om ook nog blauwe vinkjes te zien, en dit betekend dat de ontvanger het bericht heeft geopend en gelezen heeft.

Als je iemand een bericht stuurt en er blijft maar één vinkje staan, zelfs na uren of dagen, kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat je geblokkeerd bent. Dit is niet de enige verklaring, het kan ook zo zijn dat diegene zonder internet zit of zijn account heeft gedeactiveerd.

“Laatst gezien”

Een ander geschenk, of vloek, is de ‘laatst gezien’ info die je kan zien wanneer je op een contact klikt. Hiermee kun je direct zien wanneer een vriend als laatst op WhatsApp is geweest (en dit kan erg vervelend zijn als ze net online waren, maar niet gereageerd hebben).

Als je deze informatie niet kunt zien, kan dat betekenen dat je geblokkeerd bent. Maar, het kan ook zo zijn dat de persoon zijn of haar privacy instellingen heeft veranderd om deze informatie te verbergen.

Profiel foto’s

Een andere goede indicatie dat je geblokkeerd bent is als je contact geen profiel foto meer heeft. Als bijvoorbeeld je ex altijd een foto van een puppy heeft gehad, en je nu alleen een lege avatar ziet ben je waarschijnlijk geblokkeerd.

Video, Spraak- en Groepsgesprekken

Probeer degene te video-bellen. Probeer ze gewoon te bellen. Of probeer ze toe te voegen aan een groep. Als dit allemaal niet werkt kun je er dus gerust vanuit gaan dat je geblokkeerd bent, of dat zijn of haar account gedeactiveerd is.

Telegram

Telegram is vergelijkbaar met WhatsApp. Dit betekend dat je al het bovenstaande kunt gebruiken om er achter te komen of je geblokkeerd bent. Je kunt nu natuurlijk heel boos je ‘vriend’ gaan opbellen om te vragen waarom je geblokkeerd bent, maar er kan ook een simpele uitleg zijn voor het gebrek aan contact.

Facebook Messenger

Messenger is wat moeilijk als het gaat om te achterhalen of je geblokkeerd bent, dit komt doordat het natuurlijk gelinkt is aan je Facebook pagina. Je kunt een aantal tips gebruiken die we voor WhatsApp hebben gegeven, maar er is ook een makkelijkere manier om er achter te komen of je geblokkeerd bent op Facebook Messenger.

Je hoeft alleen je vriend in de Facebook app of op de website te zoeken. Als ze niet in de lijst staan hebben ze hun account gedeactiveerd, of jou geblokkeerd. Als je eerder met deze persoon hebt gepraat via Messenger, en de profiel foto van diegene nu ‘leeg’ is, krijg je waarschijnlijk een notificatie dat je de persoon geen berichten meer kunt sturen.

Om er helemaal zeker van te zijn of je persoonlijk geblokkeerd bent, kun je iemand anders vragen om dezelfde persoon op te zoeken. Als de persoon in kwestie nu wel in de lijst verschijnt en er berichten gestuurd kunnen worden, ben jij helaas geblokkeerd.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp is vrijwel de bekendste communicatie app op de markt. Er worden constant nieuwe functies toegevoegd en je kunt er helemaal gratis berichten mee versturen. Ook kun je videobellen, spraakopnames versturen en documenten, foto’s of media delen.

  2. Telegram

    Telegram

    Telegram lijkt erg op WhatsApp. Het is wat minder populair maar focust voornamelijk op de privacy van de gebruiker en data. Elk bericht is gecodeerd en versleuteld zodat het niet gehackt kan worden. Ook kun je er video’s en foto’s mee delen en toegang krijgen tot cloud opslag. Het is een geweldig alternatief voor WhatsApp.

  3. Messenger

    Messenger

    Messenger is een onderdeel van Facebook en geeft je een apart platform om met je vrienden en familie te communiceren. Je kunt media en berichten delen, bellen en video-bellen. Iedereen waar je vrienden mee bent op Facebook kun je een bericht sturen, ook kun je groepsgesprekken maken.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…