5 tips voor Facebook Messenger die je waarschijnlijk nog niet kent

duymamis-olabilecegin-5-facebook-messenger-puf-noktasi

Facebook Messenger blijft natuurlijk altijd gekoppeld aan Facebook, maar is uitgegroeid tot een sterke, veelzijdige communicatie app voor iedereen. Het beste aan Facebook Messenger is eigenlijk niet eens het feit dat je berichten, foto’s en media kunt versturen en ontvangen, want zeg nou eerlijk, dat kun je met veel verschillende apps tegenwoordig.

Het leuke van Messenger is dat het allerlei leuke en onbekende trucjes biedt die je waarschijnlijk nog niet kent. Er zijn verschillende functies te ontdekken in de app, wij zullen er vijf bespreken. Lees dus verder en breid je sociale wereld uit met deze coole trucs voor Messenger.

1) Hoe groter, hoe beter.

We beginnen met de waanzinnige functies om je emoji iconen enorm te maken. Facebook Messenger laat je een stapje verder gaan met deze functie. Als je de app gebruikt met met een vriend aan het chatten bent, zie je rechtsonder een icoon met een duimpje. Hoe langer je het icoontje ingedrukt houdt, hoe groter het zal worden totdat het uiteindelijk weer krimpt tot de kleine, normale versie. Laat het scherm los op de grootte die je wilt, zo kun je grotere emoji’s versturen.

2) Speel direct spelletjes

Ooit kon je nog een bepaalde emoji versturen, bijvoorbeeld een basketbal, om een leuk spelletje te spelen. Die functie bestaat niet meer maar het is vervangen door ‘instant games‘. Om dit te doen open je de Facebook Messenger app en ga je naar het startscherm, het scherm met alle chats. Onderaan het scherm zie je een icoon met een game controller. Als je hier op klikt krijg je een lijst met verschillende games, die je direct kunt spelen.

3) Geheime gesprekken

Steeds meer apps bieden ‘end-to-end encryption’ voor je gesprekken. Dit betekend dat je data van ‘het ene einde tot het andere einde’ beveiligd is. En dat is precies wat Messenger heeft gedaan. Als je een gesprek wilt voeren wat niemand kan zien ga je naar “Secret Conversations”. Om dit te doen open je de Messenger app en klik je op je profielfoto bovenin, vervolgens navigeer je naar “Secret Conversations” en schakel je de functie in.

Daarna start je een nieuw gesprek en klik je op de “Secret” optie in de hoek. Zo zijn je chats beveiligd. De functies zijn nu wel iets beperkter, zo kun je niet meer navigeren door je gespreksgeschiedenis of geanimeerde GIF’s versturen, maar over het algemeen zijn de gesprekken zoals altijd.

4) Personaliseer je gesprekken

Het personaliseren van je gesprekken is nog één van de coole functies van Messenger. Het is ook nog eens erg eenvoudig. Open een gesprek met iemand en rechtsboven zie je een (i) icoon. Zodra je hier op klikt zul je een lijst te zien krijgen. Van hier uit kun je de kleur of thema van je chat veranderen, de grootte van je emoji’s aanpassen, nicknames toevoegen voor personen – wat erg grappig kan zijn in groepsgesprekken – en nog veel meer, zoals het starten van geheime gesprekken.

5) Personaliseer je emoji’s

Als laatst hebben we een geweldige functie gerelateerd aan emoji’s. Als je met iemand een gesprek aan het voeren bent en je wil wat meer expressieve emoji’s versturen, is dit dé oplossing. Als je de lijst met emoji’s bekijkt en je hebt er een gevonden die je wil versturen, klik je erop en houd je het een aantal seconden ingedrukt, zo krijg je verschillende kleuren te zien. Als je een emoji ingedrukt houdt die niet aangepast kan worden zal hij steeds groter worden.

Dat was het! Vijf geweldige functies binnen de Facebook Messenger app die je waarschijnlijk nog niet wist. Je kunt natuurlijk zelf nog een aantal dingen ontdekken zoals het delen van locaties. Messenger is uitgegroeid tot veel meer dan alleen een app om berichten te versturen, en het wordt alleen nog maar beter!

  1. Messenger

    Messenger

    Deze sociale app is alles wat je nodig hebt. Je kunt Facebook Messenger gebruiken om berichten, video’s, foto’s en nog veel meer te versturen. Ook kun je spelletjes spelen, een Uber bestellen (als je Uber geïnstalleerd hebt), je exacte locatie versturen en nog veel meer te gekke functies. Het is een multifunctionele app die gebruikt kan worden voor al je sociale vereisten.

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …