Wat is een APK bestand, en hoe installeer je het via AndroidOut?

apk

Als je de trotse eigenaar bent van een Android apparaat heb je vast wel eens gehoord van een APK bestand. En misschien heb je jezelf wel eens afgevraagd wat dat eigenlijk is. Maak je geen zorgen, hieronder zal worden uitgelegd wat een APK bestand is, en hoe je er een kunt installeren op je apparaat via AndroidOut.

Wat is een APK bestand?

Een APK bestand is een term voor een bepaald bestandstype. Bijvoorbeeld, als je een desktop computer gebruikt, zal je het bestandstype .exe waarschijnlijk wel kennen. Hierdoor kunnen programma’s en bestanden geïnstalleerd worden op je computer. APK bestanden werken hetzelfde. Ze bevatten alle informatie die nodig is om een app of een game te installeren op je Android apparaat.

Waarom zou ik een APK bestand installeren als ik ook Google Play kan gebruiken?

De Google Play Store is de veiligste manier om apps te installeren, maar dit gaat niet altijd zonder problemen. Soms zit je weken of zelfs maanden te wachten op een update in de Play Store, of misschien woon je in een land of gebied waar je geen toegang hebt tot de Google Plays Store. Sommige ontwikkelaars lekken hun apps of updates voor apps nog voordat ze op de Play Store gepubliceerd worden.

In dit geval heb je dus een APK nodig. Door de Play Store te omzeilen krijg je direct toegang tot een app of een game voordat het gepubliceerd is, of je kunt “downgraden” naar een eerdere versie van de app als de update bijvoorbeeld vaak vast loopt of bugs heeft.

Hoe installeer ik ze?

Het installeren van een APK via AndroidOut is enorm simpel. Voordat je verder gaat zul je eerst een aantal instellingen moeten veranderen op je toestel, zo kan je apps installeren van derden. Om dit te doen ga je naar “Instellingen” –> “Beveiliging” –> en schakel je “Onbekende bronnen” in. Zo kan je APK bestanden installeren op je toestel.

Als je dit hebt gedaan ga je naar onze website en klik je op een app of game. Er zal een scherm verschijnen met informatie over de app en verschillende opties om de app te installeren. Zo heb je de optie om de link naar jezelf te e-mailen, direct naar de Play Store te gaan of het APK bestand te downloaden.

Als dit de eerste keer is dat je AndroidOut gebruikt, is de e-mail optie een geweldige manier om tegelijkertijd in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van de nieuwste en beste apps, het nieuws en aanbiedingen. Heb je dit al gedaan, of wil je dit niet dan kun je op de derde optie klikken (Download Safe APK file).

Het APK bestand zal nu gedownload worden naar je toestel, en omdat je de instellingen hebt veranderd kan je de app direct installeren. Als het eenmaal gedownload is ga je naar ‘Downloads’, klik je op het APK bestand en klik je op “Yes” of “Ja” wanneer er een scherm verschijnt. Nu hoef je alleen maar af te wachten tot het geïnstalleerd is.

En dat is alles! Het is erg simpel en je al snel zul je zelf op avontuur gaan om nieuwe apps en games te ontdekken, zonder Google Play.

Wat is een XAPK-bestand en hoe installeer ik het op Android?
Wat is een XAPK-bestand en hoe installeer ik het op Android?

Bij het downloaden en installeren van apps op je Android-apparaat, ben je misschien wel eens een mysterieus XAPK-bestand tegengekomen. Een XAPK-bestand is een pakketformaat dat wordt gebruikt voor het distribueren en installeren van Android-apps. Het combineert zowel het APK-…

Wat is een APK bestand, en hoe installeer je het via AndroidOut?
Wat is een APK bestand, en hoe installeer je het via AndroidOut?

Als je de trotse eigenaar bent van een Android apparaat heb je vast wel eens gehoord van een APK bestand. En misschien heb je jezelf wel eens afgevraagd wat dat eigenlijk is. Maak je geen zorgen, hieronder zal worden uitgelegd wat een APK bestand is, en hoe je er een kunt ins…