Hoe verwijder je WhatsApp data op je Android?

whatsapplimpardados

Tegenwoordig is het heel normaal dat smartphone gebruikers verschillende social media applicaties op hun toestel hebben. WhatsApp behoort daarbij tot de meest populaire, dankzij de mogelijkheid om met iedereen ter wereld te communiceren, helemaal gratis. Het nadeel van sommige social media apps is dat ze behoorlijk veel geheugenruimte in beslag nemen.

In deze post zullen we uitleggen hoe je WhatsApp data kunt verwijderen van je toestel. Door dit te doen komt er weer ruimte vrij in het geheugen van je toestel (zeker als je honderden gesprekken hebt lopen).

Belangrijk: Voordat je verder gaat, adviseren wij om een backup te maken van je account. Je kunt in de cloud automatisch een backup uitvoeren, of je kunt het handmatig doen door naar “Instellingen” te gaan binnen de app.

Verwijder chats

Als eerst open je WhatsApp en ga je naar de homepage van de gesprekken door op “Chats” te klikken. Vervolgens houd je een bepaald gesprek ingedrukt waardoor het geselecteerd wordt (als je de nieuwste versie van WhatsApp hebt gedownload). Eenmaal geselecteerd, kun je meerdere gesprekken aanklikken om ze te selecteren, als je dat wil.

Bovenaan het scherm zie je verschillende iconen, waarvan eentje op een prullenbak lijkt. Er is ook een optie om alle media te verwijderen die bij dat gesprek hoort. Als je deze optie niet selecteert zullen alle bestanden, foto’s, video’s, etc nog op je Android blijven staan.

Chats leegmaken of verwijderen

De bovenstaande methode is perfect als je maar een aantal chats wil verwijderen, maar soms wil je ook gewoon alles verwijderen. Dit is heel makkelijk om te doen. Als eerst ga je naar “Instellingen” —> “Chats” —> “Gespreksgeschiedenis”. Hier heb je een aantal opties, zoals het archiveren of verwijderen van chats. Wij zullen ons focussen op “Alle Chats Leegmaken” & “Verwijder Alle Chats”.

Alle chats leegmaken:

Als je op de optie “Alle chats leegmaken” klikt, zal elk gesprek waar je aan hebt deelgenomen elk bericht verwijderen. Maar, je kunt deze chats nog steeds zien in je lijst met gesprekken.

Alle chats verwijderen:

Als je voor de optie kiest om alle gesprekken te verwijderen, zal elk gesprek verwijderd worden samen met de bijbehorende media, en de chats zullen worden verwijderd uit de lijst met gesprekken. Dit geldt niet voor groepsgesprekken, de gesprekken zullen verwijderd worden maar zullen nog steeds in de lijst verschijnen.

Dat is alles. Het verwijderen van WhatsApp data is enorm simpel.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp groeit continue. Het is een van de populairste en beste sociale communicatie opties en word overal ter wereld gebruikt. Je kunt berichten, foto’s, audio en video versturen. Het enige wat je nodig hebt is een telefoonnummer.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…