De 5 beste lyrics apps voor muziekliefhebbers: Shazam, Musixmatch lyrics

music-android-e1514930139606

Niet zo lang geleden kochten mensen nog fysieke muziek albums in de winkel. Een echte CD voor in je auto of je stereo thuis. Vaak hadden deze een boekje met de songteksten van alle nummers, zo kon je makkelijk meezingen met je favoriete nummers.

Tegenwoordig is zowat alles digitaal geworden. Je kunt individuele nummers of het hele album downloaden met een simpele druk op de knop. Dit kan erg handig zijn maar dit betekend wel dat je geen boekje met songteksten meer hebt. Nu is de technologie al zo ver ontwikkeld dat je zelfs niet eens meer muziek hoeft te downloaden, je kunt namelijk ook gewoon gebruik maken van een muziek streaming platform zoals Spotify om van je favoriete muziek te genieten.

Om je te helpen bij het leren van de songteksten van je favoriete nummers hebben wij de 5 beste lyrics apps op een rijtje gezet. Bekijk de lijst hieronder en oefen alvast voor je karaoke nachten!

  1. Genius — Song Lyrics & More

    Genius — Song Lyrics & More

    De eerste op onze lijst is Genius. Deze app geeft je niet alleen de mogelijkheid om de lyrics van je favoriete nummers te bekijken, je kunt er ook naar luisteren. De database bevat meer dan 1.7 miljoen nummers en het blijft maar uitbreiden. Je kunt video clips bekijken en zoeken op artiest of titel. Je hebt ook de mogelijkheid om met andere gebruikers te communiceren.

  2. Musixmatch lyrics

    Musixmatch lyrics

    De volgende is MusiXmatch Music Lyrics Player. Het mooie aan deze app is dat het de songteksten laat zien terwijl je naar het nummer luistert. Je kunt de nummers zelfs in andere talen bekijken. Het bevat ook een widget zodat je automatisch de lyrics kunt bekijken tijdens het luisteren. Het is een geweldige app.

  3. Ruzgar Lyrics Search

    Ruzgar Lyrics Search

    ‘Ruzgar Lyrics Search’ staat in deze lijst dankzijn zijn eenvoud. Het is enorm makkelijk te bedienen en heeft geen ingewikkelde functies. Je kunt gewoon zoeken in de database en als het nummer beschikbaar is krijg je de lyrics te zien. Er zijn natuurlijk wel betere apps, maar als je een app zoek die doet wat hij zegt, is dit het.

  4. Shazam

    Shazam

    Shazam bestaat al een tijdje en is de must-have app voor elke muziekliefhebber. Het heeft meer functies dan alleen maar lyrics laten zien. Shazam is bekend door de mogelijkheid om 30 seconden naar een nummer te luisteren en vervolgens alle informatie te geven. Het is een geweldige manier om uit te zoeken hoe dat ene nummer nou heet of van wie het nummer is.

  5. Lyrically - Muziekteksten

    Lyrically – Muziekteksten

    Een van de beste dingen aan Lyrically is dat alle informatie gemaakt is door fans, voor fans. Dit betekend dat je zelf ook lyrics kunt toevoegen aan je favoriete nummers, zodat de Lyrically community er ook van kan genieten. Het is een geweldige app voor muziekliefhebbers en is beter dan de meeste apps.

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…