De 5 ergste Android apps die je batterij leeg laten lopen

appsquedrenambateria

Sinds de uitvinding van smartphones is ons leven compleet veranderd, en soms ook in de negatieve zin. Het feit dat we toegang tot sociale media hebben, of geweldige foto’s kunnen maken en het direct met vrienden kunnen delen met één druk op de knop, is wel een gigantische stap vooruit in vergelijking met 10 jaar geleden.

Maar, er zijn een aantal apps die de batterij van je toestel helemaal leeg trekken. Veel toestellen hebben al last van slechte batterijen maar er zijn een aantal apps die het compleet verpesten. Avast heeft een rapport gepubliceerd die laat weten welke 5 boosdoeners je batterij helemaal leeg trekken. Bekijk de lijst hieronder om er achter te komen welke apps dit zijn.

 1. Netflix

  Netflix

  Met Netflix kun je honderden TV series en films downloaden of streamen, het is dus niet zo gek dat dit effect heeft op de duur van je batterij. Wat veel mensen niet realiseren is dat het niet alleen veel batterij gebruikt om te streamen, maar ook om je scherm geactiveerd te houden. Je scherm verbruikt meer batterij dan welke app dan ook, daarom is het verstanding om de helderheid van je scherm aan te passen om wat batterij te besparen.

 2. Microsoft Outlook

  Microsoft Outlook

  De Outlook app staat om deze lijst met een goede reden. Je zult misschien niet zo snel denken dat deze app je batterij leeg trekt, maar dankzij het feit dat de app constant aan het updaten en synchroniseren is heeft dit een enorme impact op je batterij. Je kunt er voor kiezen om de standaard e-mail app op je toestel te gebruiken, of de web versie van Outlook te gebruiken. Beide opties zullen wat beter zijn voor je batterij.

 3. Snapchat

  Snapchat

  Veel mensen realiseren zich niet dat deze app een enorme impact heeft op je toestel. Het zuigt je batterij helemaal leeg en tegelijkertijd verbruikt het ook nog veel data. We raden je daarom aan om de app in te stellen dat het alleen werkt op Wi-Fi, anders zal je data binnen no time opraken.

 4. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp wordt wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt voor communicatie, en het is daarom niet voor de hand liggend om deze app simpelweg niet meer te gebruiken. We kunnen wel aanraden om de app zo in te stellen dat het minder notificaties stuurt. Deze kleine veranderingen lijken niet veel te doen maar zullen toch een hoop van je batterij redden. Je kunt er ook voor kiezen om het downloaden van video’s en foto’s alleen te doen als je verbonden bent met Wi-Fi.

 5. Amazon Shopping

  Amazon Shopping

  Als laatst hebben we ‘Amazon Shopping‘. Je zult deze app misschien niet zo snel verwachten in deze lijst, maar het probleem met deze app is dat het altijd op de achtergrond blijft draaien. Dit doen ze om ervoor te zorgen dat je altijd op de hoogte blijft van nieuwe aanbiedingen. Daarom is het niet zo gek dat deze app ook enorm funest kan zijn voor je batterij.

Zo stel je een app in als je standaard berichten-app
Zo stel je een app in als je standaard berichten-app

In de hedendaagse wereld stuurt niet iedereen sms-berichten. Mensen gebruiken ook instant messaging-apps zoals WhatsApp en Messenger. Het versturen van sms-berichten blijft evenwel een van de officiële vormen van communicatie. Als je een belangrijk bericht aan een aantal van …

De beste gratis YouTube videobewerking-apps voor Android
De beste gratis YouTube videobewerking-apps voor Android

Als je een YouTuber bent, weet je waarschijnlijk inmiddels dat de kwaliteit van video’s die je op YouTube plaatst erg belangrijk is als het gaat om likes, views en volgers. Hoogwaardige video’s springen in het oog en zullen meer kijkers trekken. Het is daarom de m…

Zo kun je verborgen apps op Android vinden!
Zo kun je verborgen apps op Android vinden!

Je merkt misschien dat de ruimte op je Android-apparaat met de dag minder wordt, maar het lijkt erop dat je sommige apps, die de ruimte in beslag nemen, niet terug kunt vinden. Dan kan het zijn dat je het slachtoffer bent geworden van zogenaamde verborgen apps! De smartphonet…

Ontdek nu de beste gratis Netflix-alternatieven voor Android
Ontdek nu de beste gratis Netflix-alternatieven voor Android

Netflix is de meest populaire app voor het streamen van films over de hele wereld. Het platform biedt een verzameling films, series, documentaires en korte clips waar mensen van kunnen genieten. Naast toegang tot Netflix via de website, kunnen mensen ook content bekijken op h…