De 5 ergste Android apps die je batterij leeg laten lopen

appsquedrenambateria

Sinds de uitvinding van smartphones is ons leven compleet veranderd, en soms ook in de negatieve zin. Het feit dat we toegang tot sociale media hebben, of geweldige foto’s kunnen maken en het direct met vrienden kunnen delen met één druk op de knop, is wel een gigantische stap vooruit in vergelijking met 10 jaar geleden.

Maar, er zijn een aantal apps die de batterij van je toestel helemaal leeg trekken. Veel toestellen hebben al last van slechte batterijen maar er zijn een aantal apps die het compleet verpesten. Avast heeft een rapport gepubliceerd die laat weten welke 5 boosdoeners je batterij helemaal leeg trekken. Bekijk de lijst hieronder om er achter te komen welke apps dit zijn.

 1. Netflix

  Netflix

  Met Netflix kun je honderden TV series en films downloaden of streamen, het is dus niet zo gek dat dit effect heeft op de duur van je batterij. Wat veel mensen niet realiseren is dat het niet alleen veel batterij gebruikt om te streamen, maar ook om je scherm geactiveerd te houden. Je scherm verbruikt meer batterij dan welke app dan ook, daarom is het verstanding om de helderheid van je scherm aan te passen om wat batterij te besparen.

 2. Microsoft Outlook

  Microsoft Outlook

  De Outlook app staat om deze lijst met een goede reden. Je zult misschien niet zo snel denken dat deze app je batterij leeg trekt, maar dankzij het feit dat de app constant aan het updaten en synchroniseren is heeft dit een enorme impact op je batterij. Je kunt er voor kiezen om de standaard e-mail app op je toestel te gebruiken, of de web versie van Outlook te gebruiken. Beide opties zullen wat beter zijn voor je batterij.

 3. Snapchat

  Snapchat

  Veel mensen realiseren zich niet dat deze app een enorme impact heeft op je toestel. Het zuigt je batterij helemaal leeg en tegelijkertijd verbruikt het ook nog veel data. We raden je daarom aan om de app in te stellen dat het alleen werkt op Wi-Fi, anders zal je data binnen no time opraken.

 4. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp wordt wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt voor communicatie, en het is daarom niet voor de hand liggend om deze app simpelweg niet meer te gebruiken. We kunnen wel aanraden om de app zo in te stellen dat het minder notificaties stuurt. Deze kleine veranderingen lijken niet veel te doen maar zullen toch een hoop van je batterij redden. Je kunt er ook voor kiezen om het downloaden van video’s en foto’s alleen te doen als je verbonden bent met Wi-Fi.

 5. Amazon Shopping

  Amazon Shopping

  Als laatst hebben we ‘Amazon Shopping‘. Je zult deze app misschien niet zo snel verwachten in deze lijst, maar het probleem met deze app is dat het altijd op de achtergrond blijft draaien. Dit doen ze om ervoor te zorgen dat je altijd op de hoogte blijft van nieuwe aanbiedingen. Daarom is het niet zo gek dat deze app ook enorm funest kan zijn voor je batterij.

Dit zijn de beste hardloop-apps voor Android!
Dit zijn de beste hardloop-apps voor Android!

Hardlopen is een van de meest voorkomende vormen van lichaamsbeweging die door veel mensen over de hele wereld wordt beoefend. Elke ochtend of avond gaan veel mensen de deur uit om te gaan hardlopen. Studies tonen aan dat consistent hardlopen mensen helpt om af te vallen en f…

Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android
Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android

Op TikTok is het mogelijk om korte video’s te maken en te plaatsen die anderen kunnen bekijken. Andere TikTok-gebruikers kunnen de geplaatste video’s ‘liken’ en erop reageren. Nog niet zo lang geleden introduceerde TikTok een duet-functie waarmee TikTo…

Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen
Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen

Als je de apps op je Android-apparaat hebt doorlopen, moet je ‘cache’ vast wel eens tegen zijn gekomen. Een ‘cache’ is een tijdelijk opslaggebied dat enkele gegevensbestanden bevat waarmee apps sneller kunnen worden geladen en die je de resultaten geve…

Dit zijn de beste Ad Blocker-apps voor Android!
Dit zijn de beste Ad Blocker-apps voor Android!

Wanneer je websites of bepaalde apps op je Android-apparaat bezoekt, zie je waarschijnlijk al snel advertenties verschijnen. Soms verschijnen deze advertenties willekeurig terwijl je een webpagina of app gebruikt en dit kan erg vervelend zijn! Om deze vaak slechte ervaring in…

Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken
Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken

Instagram stelt zijn gebruikers in staat om verhalen op de app te plaatsen en te bekijken. Wanneer je iemand zijn Instagram-verhaal bekijkt, verschijnt je gebruikersnaam in de lijst van profielen die het verhaal hebben bekeken. Met behulp van deze lijst weten de gebruikers di…