De 5 ergste Android apps die je batterij leeg laten lopen

appsquedrenambateria

Sinds de uitvinding van smartphones is ons leven compleet veranderd, en soms ook in de negatieve zin. Het feit dat we toegang tot sociale media hebben, of geweldige foto’s kunnen maken en het direct met vrienden kunnen delen met één druk op de knop, is wel een gigantische stap vooruit in vergelijking met 10 jaar geleden.

Maar, er zijn een aantal apps die de batterij van je toestel helemaal leeg trekken. Veel toestellen hebben al last van slechte batterijen maar er zijn een aantal apps die het compleet verpesten. Avast heeft een rapport gepubliceerd die laat weten welke 5 boosdoeners je batterij helemaal leeg trekken. Bekijk de lijst hieronder om er achter te komen welke apps dit zijn.

 1. Netflix

  Netflix

  Met Netflix kun je honderden TV series en films downloaden of streamen, het is dus niet zo gek dat dit effect heeft op de duur van je batterij. Wat veel mensen niet realiseren is dat het niet alleen veel batterij gebruikt om te streamen, maar ook om je scherm geactiveerd te houden. Je scherm verbruikt meer batterij dan welke app dan ook, daarom is het verstanding om de helderheid van je scherm aan te passen om wat batterij te besparen.

 2. Microsoft Outlook

  Microsoft Outlook

  De Outlook app staat om deze lijst met een goede reden. Je zult misschien niet zo snel denken dat deze app je batterij leeg trekt, maar dankzij het feit dat de app constant aan het updaten en synchroniseren is heeft dit een enorme impact op je batterij. Je kunt er voor kiezen om de standaard e-mail app op je toestel te gebruiken, of de web versie van Outlook te gebruiken. Beide opties zullen wat beter zijn voor je batterij.

 3. Snapchat

  Snapchat

  Veel mensen realiseren zich niet dat deze app een enorme impact heeft op je toestel. Het zuigt je batterij helemaal leeg en tegelijkertijd verbruikt het ook nog veel data. We raden je daarom aan om de app in te stellen dat het alleen werkt op Wi-Fi, anders zal je data binnen no time opraken.

 4. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp wordt wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt voor communicatie, en het is daarom niet voor de hand liggend om deze app simpelweg niet meer te gebruiken. We kunnen wel aanraden om de app zo in te stellen dat het minder notificaties stuurt. Deze kleine veranderingen lijken niet veel te doen maar zullen toch een hoop van je batterij redden. Je kunt er ook voor kiezen om het downloaden van video’s en foto’s alleen te doen als je verbonden bent met Wi-Fi.

 5. Amazon Shopping

  Amazon Shopping

  Als laatst hebben we ‘Amazon Shopping‘. Je zult deze app misschien niet zo snel verwachten in deze lijst, maar het probleem met deze app is dat het altijd op de achtergrond blijft draaien. Dit doen ze om ervoor te zorgen dat je altijd op de hoogte blijft van nieuwe aanbiedingen. Daarom is het niet zo gek dat deze app ook enorm funest kan zijn voor je batterij.

Werkt YouTube niet meer op Android? Zo los je het op!
Werkt YouTube niet meer op Android? Zo los je het op!

YouTube is een van de meest gebruikte video-streaming platforms ter wereld. Mensen bezoeken YouTube om muziekvideo’s, korte clips, livestreams, documentaires en nog veel meer te bekijken. Naast het gebruik van YouTube vanaf je PC of smart TV, hebben Android-gebruikers o…

Zo verberg je je telefoonnummer op Telegram
Zo verberg je je telefoonnummer op Telegram

Telegram is een van de meest gebruikte sociale-mediaplatforms over de hele wereld. De functies en beveiligingsinstellingen van Telegram hebben bijgedragen aan de hoge positie in vergelijking met andere sociale-mediagiganten. Telegram biedt onder meer veilige communicatie en p…

Speel nu direct de beste gratis Arcade Games voor Android!
Speel nu direct de beste gratis Arcade Games voor Android!

Er zijn veel genres van Android-games die je kunt installeren voor een leuk tijverdrijf. De games die mensen hebben en spelen op hun Android-apparaat, is grotendeels afhankelijk van hun voorkeur. De algemene  spelgenres die worden  gedownload zijn onder meer actie-, sport-, p…

Een klok- en weerwidget toevoegen aan het startscherm op Android
Een klok- en weerwidget toevoegen aan het startscherm op Android

Android-apparaten zijn vooraf geïnstalleerd met handige functies en hulpmiddelen waarvan je je soms niet eens bewust bent. Neem bijvoorbeeld widgets, zeer handige tools die je Android-ervaring op je apparaat verbeteren. Widgets zijn kleine applicaties die zijn gekoppeld aan e…