Zo log je uit bij Facebook Messenger!

facebook-messenger-logo3-1920-800x450

Facebook Messenger is een op zichzelf staande applicatie voor Facebook gebruikers om onderling te communiceren. Maar de app heeft een groot nadeel, je kan namelijk niet uitloggen. Er zit in ieder geval geen “log uit” knop in de app. Helaas weten wij ook niet waarom dit zo is, maar we weten wel dat het soms belangrijk of noodzakelijk kan zijn om uit te loggen.

Wat de reden ook is om uit te loggen bij Messenger, wij hebben het antwoord voor je. Het is moeilijker om dit op een iOS apparaat te doen, maar als je dit leest heb je zeer waarschijnlijk toch een Android toestel (goede keuze!). Maar, voor iedereen die toch een iOS apparaat heeft en hierop wilt uitloggen hebben wij ook een oplossing! Lees verder om er achter te komen wat je precies moet doen.

Methode 1

Dit is de makkelijkste manier om uit te loggen en kan op vrijwel elk Android apparaat uitgevoerd worden zonder problemen. Helaas is deze methode niet geschikt voor een iOS apparaat (lees verder voor een oplossing voor iOS gebruikers). Hoe moet je dit nu doen?

  • Navigeer naar “Settings” (oftewel “Instellingen”)
  • Klik op “Apps”
  • Zoek Facebook Messenger (Of Messenger)
  • Als je hier eenmaal op hebt geklikt, zal je de informatie van Messenger te zien krijgen. Klik op “Storage” (oftewel “Opslag”)
  • Klik op de “Clear Data” knop. Hierdoor zal alle data gerelateerd aan de app verwijderd worden.

Als je dit hebt gedaan, zal de app uitloggen en de gerelateerde data verwijderen. Als je de app opnieuw opstart zal het lijken alsof je de app voor de eerste keer opstart.

Methode 2 (ook voor iOS gebruikers!)

Voor deze methode moet je de Facebook app geïnstalleerd hebben, en er voor zorgen dat je de nieuwste versie gebruikt. Wij zullen deze methode voor een Android toestel uitleggen, maar als je een iOS toestel hebt kun je deze methode ook gebruiken. Als eerst open je de Facebook app en log je in met hetzelfde account waarmee je uit wilt loggen van Messenger.

  • Als je de app geopend hebt, open je het menu door op de drie horizontale lijnen in de hoek te klikken. Als je iOS gebruikt zal dit het hamburger icoontje zijn.
  • Scroll omlaag en klik op “Settings” of “Settings & Privacy”.
  • Als je de nieuwste versie van Facebook hebt zal je verschillende opties te zien krijgen. Ga naar “Security” en vervolgens naar “Security and Login”.
  • Als het goed is kun je bekijken waar, wanneer (locatie en tijd) en met welk apparaat je ingelogd hebt. Het verteld je ook of het de Messenger app was, de Facebook app of de browser.
  • Je kunt op “See More” klikken om de volledige lijst te bekijken. Klik op “Messenger”, vervolgens heb je de optie om uit te loggen (of te rapporteren als je de locatie niet herkent).

Als je op “uitloggen” klikt zal de app je data verwijderen uit de Messenger app. Het is wat omslachtiger dan de eerste methode dus als je een Android toestel hebt, raden we je aan om gewoon de eerste methode te gebruiken. En dat is alles. Twee handige manieren om uit te loggen van Facebook Messenger.

  1. Messenger

    Messenger

    Messenger is de zelfstandige app van Facebook voor gebruikers om onderling te communiceren. Je kunt het zelfs gebruiken zonder dat je een Facebook account hebt, door de mogelijkheid om in te loggen met je mobiele nummer. Met de app kun je foto’s, berichten, video’s, GIF’s en audio sturen, én het werkt geweldig samen met de Facebook app.

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …