Hoe kun je een WhatsApp Status maken, bewerken en verwijderen

derniere-version-whatsapp

De WhatsApp Status is een geweldige toevoeging aan de sociale communicatie app, maar veel mensen begrijpen de functie nog niet helemaal. Daarom gaan wij je uitleggen hoe het werkt, hoe je het kunt instellen, hoe je een status kunt bewerken óf hoe je er een kunt verwijderen. Om te beginnen zullen we uitleggen wat het precies is.

Wat zijn WhatsApp Status updates?

Heb je ooit gehoord van Instagram Stories? Of Snapchat Stories? De WhatsApp Status is eigenlijk precies hetzelfde. Je beschrijft een gevoel, evenement, emotie of een quote en laat het aan de wereld zien. Sommige mensen gebruiken graag foto’s of GIF’s, anderen gebruiken liever een video.

Wat je ook kiest, het eindresultaat is hetzelfde, namelijk een Status voor je WhatsApp account die iedereen kan zien. Dat is natuurlijk hartstikke leuk! Elke Status die je maakt zal 24 uur lang bestaan, vervolgens word het gereset en verwijderd. De content die je hebt gedeeld (bijvoorbeeld een foto) zal nog steeds op je toestel staan, maar mensen kunnen het niet meer in je WhatsApp Status zien.

Wie kan ze zien?

Als je het eenmaal hebt ingesteld op de app kan elke contact het bekijken. Hierbij maakt het niet uit of ze de Android app of de desktop versie van WhatsApp gebruiken. Het is mogelijk om de privacy instellingen aan te passen en om dit te doen moet je WhatsApp openen.

  • Klik vervolgens op de “Status” button
  • Klik op de drie verticale stipjes bovenin
  • Klik op “Status Privacy”
  • Verander de instellingen zoals jij wilt

Communiceren met een Status

Het is erg makkelijk om met een Status te communiceren die iemand op zijn of haar account heeft staan. Eerst open je de app en klik je op de “Status” knop. Zoek een status waar je op wil reageren en schuif omhoog over het beeldscherm (waar “Reply” of “Antwoord” staat).

Hiermee kun je een bericht sturen, met tekst, GIF’s, foto’s, etc. net zoals bij een gewoon bericht. De persoon ontvangt zijn eigen status met jou berichtje.

Maak je eigen Status

Je kunt op twee verschillende manier een WhatsApp Status maken.

  • Klik op het ‘Potlood’ icoontje
    —> Hiermee kun je een status schrijven die je kunt delen met iedereen.
  • Klik op het ‘camera’ icoontje
    —> Hiermee kun je een foto maken of kiezen uit je album. Deze kan je vervolgens nog aanpassen voordat je het instelt. Je kunt effecten toevoegen of zelfs video’s opnemen. Ook heb je de mogelijkheid om stickers toe te voegen, de afbeelding te draaien, tekst toe te voegen en verschillende filters te gebruiken.

Speel een beetje met beide opties om te zien wat de mogelijkheden zijn. Door alleen de tekst te gebruiken kun je typen wat je wilt, stickers en coole effecten toevoegen.

Als je een foto gebruikt kun je hem aanpassen, bijsnijden en kun je verschillende effecten toevoegen om het gewenste resultaat te krijgen. Experimenteer er op los en leef je uit met prachtige WhatsApp Status.

Laat ons weten wat jij van WhatsApp Status vindt. Gebruik je het veel? Heb jij nog tips of tricks? Haat je het hele concept? Vertel het ons in de comments!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger is een van de grootste sociale apps ter wereld. Je kunt berichten schrijven, foto’s, emoji, GIF’s, video’s en audio versturen, helemaal gratis. Het maakt dus niet uit of je nu in Amerika bent, of in Engeland.

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …