Zo stop je Android apps op de achtergrond

bateriaandroid

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt; dat geweldige moment dat je een nieuwe smartphone krijgt. Je haalt hem uit de verpakking, zet hem aan en je staat helemaal versteld over hoe snel hij werkt. Je zult je nu waarschijnlijk afvragen hoe je het zo lang hebt kunnen volhouden met je oude toestel – dat langzame ding die amper reageert. Helaas zal dit euforische moment niet lang aanhouden.

Na een tijdje zal hij steeds langzamer worden, reageert hij minder snel, loopt de batterij steeds sneller leeg en dat magische “wow” gevoel trekt langzaam weg. Maar in plaats van een nieuw toestel te overwegen, kun je ook even een kijkje nemen bij de Android apps die op de achtergrond draaien.

Neem de leiding over je toestel

Het is tijd om weer te leiding over je toestel en de apps te nemen. Ze hebben de neiging om op de achtergrond te blijven draaien, je batterij en je RAM leeg te zuigen. Maar gelukkig hebben wij daar een oplossing voor, en het is nog makkelijk ook!

Als eerst moet je “developer options” ontgrendelen als dit nog niet beschikbaar is.

  • Open “Settings” of “Instellingen”
  • Klik op “About Phone” of “Over Toestel”
  • Zoek “Build Number” of “Bouw Nummer”
  • Klik op “Build Number” ongeveer 7 keer. Dit zal de developer opties ontgrendelen.

Als je dit hebt gedaan ga je terug naar “Settings” —> “Developer Options”.

Zoek naar “Processen” of “Running Services”, ligt eraan welk toestel je hebt. Je zal een lijst te zien krijgen met alle apps en services die op je toestel draaien, evenals wat ze met je RAM geheugen doen. Nu zul je waarschijnlijk denken “ik stop ze gewoon allemaal”, maar dat raden wij je echt af! Doe dit niet.

Bepaalde processen zijn nodig om je toestel goed te laten functioneren, en als je ze allemaal stopt kan het grote problemen veroorzaken. Als een proces ‘Google’ in de titel heeft, kan je deze het best met rust laten.

Weten wat je moet afsluiten

Dus, wat kan je nu precies stoppen zonder dat je je Android ruïneert? Eigenlijk alles – tot een bepaalde hoogte. Je zult ongetwijfeld veel sociale apps hebben, zoals Facebook, WhatsApp of Instagram. Deze kun je zonder probleem stoppen. Kijk ook naar dingen zoals e-mails, muziekspelers, spelletjes, etc. Deze wachten allemaal geduldig op de achtergrond om je te bombarderen met notificaties.

Als je deze eenmaal hebt beëindigd zul je merken dat je Android sneller reageert. Natuurlijk zal dit weer veranderen zodra je deze apps weer gebruikt. De technologie veranderd en verbeterd constant, tegenwoordig hebben we smartphones met betere batterijen en die slim genoeg zijn om je toestel goed te onderhouden.

Als je een oude Android hebt (van rond 2010) is het het waard om te investeren in een nieuw toestel – je zult versteld staan hoe anders de toestellen tegenwoordig zijn.

Gebruik apps om automatisch taken te stoppen

Je kunt ook gebruik maken van apps die ontworpen zijn om je batterij te besparen en automatisch taken en processen te stoppen die niet nodig zijn. De meningen hierover zijn verdeeld, dus dit zul je zelf moeten ondervinden. Het probleem is dat als een app automatisch een andere app stopt, zal de app zeer waarschijnlijk weer uit zichzelf opstarten. Dit zal uiteindelijk je batterij nog verder leeg zuigen, veel eerder dan als je helemaal niets had gedaan.

Rooted toestellen hebben meer vrijheid als het gaat om het stoppen van processen en gebruik maken van de tools, hoewel wij het niet aanraden om je Android te rooten, zal de eerste methode ook goed werken.

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …