Wat is TikTok? Hoe werkt het en hoe gebruik je het?

Untitled-Design-5-1024x512

Als je ouder bent dan 18 en je niet weet wat TikTok is, ben je niet alleen. Het is een micro-vlogging platform wat vooral leeft onder jongeren onder 18 jaar.

TikTok – met miljoenen gebruikers op dit moment – is enorm populair onder tieners. Maar, wat is het eigenlijk en hoe werkt het?

In het kort: TikTok is een video/social media app waarmee je korte video’s kunt maken met verschillende effecten en ze vervolgens delen met vrienden. Net als Instagram, kun je mensen volgen, creaties ‘liken’, hashtags toevoegen, en nog veel meer.

TikTok is gemaakt door een Chinese startup Bytedance en in het eerste kwartaal van 2018 was TikTok de meest gedownload app voor iOS.

Zo werkt het:

Download en installeer de app.

Het tabblad ‘For You’: Zodra je de app opent kom je in het tabblad For You. Dit is de TikTok versie van de ‘Discover’ pagina op Instagram. Hier zul je content zien gebaseerd op je ‘likes’, volgers, locatie, etc.

Het tabblad ‘Follow’: Naast het tabblad For You is er een tabblad Following. Het spreekt voor zich – de TikTok accounts die je volgen. Als je nieuw bent op TikTok is deze natuurlijk leeg omdat je nog niemand volgt. Dus, dat gaan we fixen!

Het ‘Zoek’ icoontje: Hier kun je zoeken naar hashtags, accounts, nummers die mensen in hun video’s hebben en nog veel meer.

Als je iemand wil volgen klik je gewoon op zijn of haar naam. Zo kom je op zijn of haar profiel en kun je ze volgen.

tik1-300x257

Maak en post je eigen video’s: Klik op het plus tekentje onderaan het scherm. Hiermee open je de camera (je moet hier toestemming voor geven).

tik2-300x57

Als je Instagram en SnapChat hebt gebruikt zal dit makkelijk zijn. Je kunt het menu gebruiken om filters toe te voegen en te bewerken.

Voeg geluid toe: Klik op ‘Add a Sound’ om muziek toe te voegen aan je video.

Wanneer je video goed is, klik op je ‘Next’ om tekst en hashtags toe te voegen. Volg reacties op je clip door op het ballonnetje te tikken.

Dat is alles!

Één van de redenen dat TikTok zo populair is, is dat het enorm makkelijk te gebruiken is. Je zal het in no-time begrijpen.

Als je TikTok voor het eerst gebruikt, laat het ons dan weten in de comments!

  1. Tik Tok - including musical.ly

    Tik Tok – including musical.ly

    Maak en bewerk je eigen korte video’s. Voeg effecten toe zoals slow motion, time laps, en voeg muziek toe. De app bevat een bibliotheek met nummers om uit te kiezen. Wanneer je klaar bent kun je je creatie delen op social media.

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…

Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen
Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen

Als mensen je foto’s leuk vinden op Instagram of Facebook, kun je zien hoeveel mensen elke foto hebben “geliked! door naar het aantal likes te kijken. De vind-ik-leuk-teller laat je zien hoeveel mensen je foto hebben bekeken en leuk vonden. Als je de likes van je …