Zo kun je verwijderde WhatsApp chats herstellen op Android!

Image 1 Zo kun je verwijderde WhatsApp chats herstellen op Android!

Heb je ooit wel eens per ongeluk een belangrijk WhatsApp gesprek verwijderd van je Android toestel? Of wil je upgraden naar een nieuwe telefoon en wil je je WhatsApp gesprekken niet verliezen? Vrees niet! Je kunt verwijderde gesprekken makkelijk herstellen. Maar, voordat je dit doet moet je wel een back-up hebben van je oude gesprekken. Door de onderstaande methodes te gebruiken kun je verwijderde WhatsApp gesprekken herstellen.

Gebruik Google Drive om je back-up te herstellen

Nieuwere versies van WhatsApp hebben de functie om een back-up te maken via Google Drive, en het ook te herstellen. Hiermee kunnen Whatsapp gebruikers gesprekken herstellen op hun toestel. Om een back-up op Google Drive te maken van gesprekken:

111

  • Klik op de drie stoppen rechtsboven op de landingspagina van WhatsApp.
  • Ga naar Instellingen > Chats > Chat backup.
  • Klik op de groene BACK-UP knop om het process te starten. Je kunt ook een automatische back-up instellen om dagelijks, wekelijks of maandelijks een back-up van chats en media te maken op je Google Drive.

Wanneer je WhatsApp opnieuw installeert op je toestel, zul je de optie krijgen om gesprekken en media te herstellen vanaf Google Drive.

Een back-up maken en herstellen vanaf het interne geheugen

Als je toestel geen SD kaart heeft en alle data in het interne geheugen opgeslagen wordt, hoef je je geen zorgen te maken omdat je nog steeds al je WhatsApp gesprekken kunt herstellen.

Volg deze stappen om je WhatsApp gesprekken te herstellen vanaf het interne geheugen:

222

  • Koppel je toestel met een PC via een USB kabel.
  • Navigeer naar bestanden op je toestel en zoek een mapje genaamd “WhatsApp”, open het en zoek naar een mapje genaamd “Databases” (hier worden alle back-ups opgeslagen van WhatsApp).
  • Zoek het bestand met de meest recente datum.
  • Kopieer en plak het bestand ergens op je PC.
  • Installeer WhatsApp opnieuw op je telefoon, maar start de app nog niet.
  • Als je toestel nog met je PC gekoppeld is, navigeer je naar de WhatsApp/Databases folder en plak je het gekopieerde back-up bestand.
  • Start WhatsApp op je nieuwe toestel en volg het installatie proces. Je zult een notificatie ontvangen dat er een back-up gevonden is.
  • Klik op Herstellen en wacht tot de gesprekken zich herstellen. Als het proces klaar is zullen alle berichten weer op je toestel staan.

Gesprekken herstellen van een SD kaart

Als je geen back-up van gesprekken wil maken op Google Drive, kun je ook gemakkelijk een back-up maken op je SD kaart en de gesprekken herstellen op het moment dat je WhatsApp opnieuw installeert.

Om een back-up van gesprekken op een SD kaart te maken:

  • Klik op de drie stippen rechtsboven in de WhatsApp landingspagina.
  • Ga naar Instellingen > Chats > Chat backup.
  • Selecteer de SD kaart als back-up locatie en klik op Ok.

Als het back-up proces compleet is, verwijder je de SD kaart en plaatst het in je toestel om opnieuw WhatsApp te installeren. Wanneer je de WhatsApp app opnieuw opent, zul je de mogelijkheid hebben om gesprekken en media te herstellen vanaf je SD kaart.

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …