Wi-Fi Direct: Wat is het en hoe werkt het op Android

Je hebt vast wel eens gehoord van Wi-fi Direct of je hebt het ooit eens gezien bij instellingen onder Wi-Fi, en je hebt je dan vast afgevraagd wat het eigenlijk is. Geen nood, in deze post gaan we precies uitleggen wat Wi-Fi Direct is en hoe het werkt op je Android toestel.

Wat is Wi-Fi Direct?

Wi-Fi Direct is een handige en gemakkelijke functie voor de meeste Android apparaten; helemaal als je Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) of hoger hebt. Op Android toestellen kan je Wi-Fi- Direct gebruiken om bestanden te delen tussen apparaten, zonder dat je kabels nodig hebt.

Wi-Fi Direct werkt een beetje als Bluetooth, maar de snelheid van het overzetten en het bereik zijn vele malen beter dan met Bluetooth.

Wi-Fi Direct is ook compatibel met apparaten zoals televisies en computers die geen eigen internet connectie hebben om andere apparaten zoals routers, hotspots en modems mee te verbinden.

Hoe stel je Wi-Fi Direct in

Zoals hierboven is beschreven, alle toestellen met Android 4.0 of hoger hebben de Wi-Fi Direct functie, hoewel de interface kan verschillen op elke versie. Hoewel de interface kan verschillen, is het instellen van Wi-Fi Direct erg makkelijk.

Zo stel je Wi-Fi Direct in op een Android toestel:

  • Klik op Instellingen in het menu van je toestel
  • Navigeer naar Verbindingen of Netwerk/Internet Instellingen
  • Open Wi-Fi Instellingen
  • Klik op Wi-Fi voorkeuren
  • Klik op de Geavanceerde knop op de pagina die tevoorschijn komt
  • Klik op Wi-Fi Direct in het menu
  • Je toestel zal nu automatisch apparaten zoeken waarmee het kan verbinden

Er is geen knop die speciaal is toegewijd om Wi-Fi Direct in te schakelen zoals Bluetooth dat heeft. Wi-Fi Direct wordt meestal ingeschakeld als er een stabiele internet verbinding is met je toestel.

Wi-Fi Direct staat niet altijd het delen van bestanden toe, en daarom is er soms een app van een derde partij nodig. Send Anywhere is een app die wij hiervoor aanbevelen.

  1. Send Anywhere (File Transfer)

    Send Anywhere (File Transfer)

    Dit is een gemakkelijk tool waarmee je veilig en snel bestanden over te zetten. Gebruik het draadloze netwerk om foto’s, video’s en documenten over te zetten.

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …