Zo kun je opgeslagen Wi-Fi wachtwoorden zien op Android

Je heb waarschijnlijk verschillende Wi-Fi verbindingen opgeslagen op je telefoon zoals die van thuis, vrienden of van het kantoor. Je wilt het wachtwoord van een bepaald netwerk wil delen met je vriend maar je weet het niet meer uit je hoofd. Helaas laat Android het niet toe om wachtwoorden te bekijken van je opgeslagen Wi-Fi netwerken.

Maar geen paniek! Er zijn verschillende apps waarmee je de wachtwoorden van opgeslagen Wi-Fi netwerken kunt zien vanaf je telefoon. Bij deze apps geldt wel dat je telefoon geroot is. Om je telefoon te rooten, lees het volgende artikel: Wat betekend rooting en hoe root je je Android-toestel?

Amaze File Manager

Nadat je telefoon succesvol geroot is, kun je Amaze File Manager gebruiken om toegang te krijgen tot je opgeslagen Wi-Fi wachtwoorden.

Om Amaze File Manager te gebruiken:

 • Download en installeer Amaze file manager
 • Open de app door op het icoontje te klikken
 • Open de instellingen van de app en navigeer naar de laatste setting waarmee je de app autoriseert om te rooten.
 • Navigeer naar de volgende folder: Data > misc > wifi.
 • In de folder, zoek je naar een bestand: wpa_supplicant.conf
 • Klik op de drie stippen rechts van de bestandsnaam
 • On the popup menu that appears, tap on Open as Text
 • In het popup menu klik je op Open as Text
 • Je zal tekst zien met informatie over de opgeslagen netwerken op je telefoon, inclusief de wachtwoorden

Wifi Password Show

Dit is een makkelijke app waarmee je de wachtwoorden van opgeslagen verbindingen kunt bekijken op je telefoon. Je toestel moet hiervoor wel geroot zijn. Om Wifi Password Show te gebruiken:

 • Download en installeer de app op je telefoon
 • Open de app door op het icoontje te klikken
 • Een lijst met opgeslagen Wi-Fi netwerken zullen tevoorschijn komen
 • Navigeer door de lijst om het netwerk te vinden waarvan je het wachtwoord wilt zien
 • Klik op de naam van het netwerk
 • In het menu dat verschijnt klik je op Fullscreen om het wachtwoord te bekijken
 1. Amaze File Manager

  Amaze File Manager

  Dit is een makkelijke app waarmee je folders en bestanden kunt beheren in het interne geheugen en de SD kaart. De app biedt snelle toegang tot folders en bestanden; je kunt folders maken, verwijderen, verplaatsen en nog veel meer.

 2. Wifi Password Show

  Wifi Password Show

  Dit is een simpele app waarmee je de wachtwoorden van opgeslagen Wi-Fi netwerken kunt bekijken. Je telefoon moet hiervoor wel geroot zijn. Je kunt ook wachtwoorden met je vrienden delen via een handige button.

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…

Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen
Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen

Als mensen je foto’s leuk vinden op Instagram of Facebook, kun je zien hoeveel mensen elke foto hebben “geliked! door naar het aantal likes te kijken. De vind-ik-leuk-teller laat je zien hoeveel mensen je foto hebben bekeken en leuk vonden. Als je de likes van je …