Zo kun je opgeslagen Wi-Fi wachtwoorden zien op Android

Je heb waarschijnlijk verschillende Wi-Fi verbindingen opgeslagen op je telefoon zoals die van thuis, vrienden of van het kantoor. Je wilt het wachtwoord van een bepaald netwerk wil delen met je vriend maar je weet het niet meer uit je hoofd. Helaas laat Android het niet toe om wachtwoorden te bekijken van je opgeslagen Wi-Fi netwerken.

Maar geen paniek! Er zijn verschillende apps waarmee je de wachtwoorden van opgeslagen Wi-Fi netwerken kunt zien vanaf je telefoon. Bij deze apps geldt wel dat je telefoon geroot is. Om je telefoon te rooten, lees het volgende artikel: Wat betekend rooting en hoe root je je Android-toestel?

Amaze File Manager

Nadat je telefoon succesvol geroot is, kun je Amaze File Manager gebruiken om toegang te krijgen tot je opgeslagen Wi-Fi wachtwoorden.

Om Amaze File Manager te gebruiken:

 • Download en installeer Amaze file manager
 • Open de app door op het icoontje te klikken
 • Open de instellingen van de app en navigeer naar de laatste setting waarmee je de app autoriseert om te rooten.
 • Navigeer naar de volgende folder: Data > misc > wifi.
 • In de folder, zoek je naar een bestand: wpa_supplicant.conf
 • Klik op de drie stippen rechts van de bestandsnaam
 • On the popup menu that appears, tap on Open as Text
 • In het popup menu klik je op Open as Text
 • Je zal tekst zien met informatie over de opgeslagen netwerken op je telefoon, inclusief de wachtwoorden

Wifi Password Show

Dit is een makkelijke app waarmee je de wachtwoorden van opgeslagen verbindingen kunt bekijken op je telefoon. Je toestel moet hiervoor wel geroot zijn. Om Wifi Password Show te gebruiken:

 • Download en installeer de app op je telefoon
 • Open de app door op het icoontje te klikken
 • Een lijst met opgeslagen Wi-Fi netwerken zullen tevoorschijn komen
 • Navigeer door de lijst om het netwerk te vinden waarvan je het wachtwoord wilt zien
 • Klik op de naam van het netwerk
 • In het menu dat verschijnt klik je op Fullscreen om het wachtwoord te bekijken
 1. Amaze File Manager

  Amaze File Manager

  Dit is een makkelijke app waarmee je folders en bestanden kunt beheren in het interne geheugen en de SD kaart. De app biedt snelle toegang tot folders en bestanden; je kunt folders maken, verwijderen, verplaatsen en nog veel meer.

 2. Wifi Password Show

  Wifi Password Show

  Dit is een simpele app waarmee je de wachtwoorden van opgeslagen Wi-Fi netwerken kunt bekijken. Je telefoon moet hiervoor wel geroot zijn. Je kunt ook wachtwoorden met je vrienden delen via een handige button.

Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android
Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android

Op TikTok is het mogelijk om korte video’s te maken en te plaatsen die anderen kunnen bekijken. Andere TikTok-gebruikers kunnen de geplaatste video’s ‘liken’ en erop reageren. Nog niet zo lang geleden introduceerde TikTok een duet-functie waarmee TikTo…

Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen
Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen

Als je de apps op je Android-apparaat hebt doorlopen, moet je ‘cache’ vast wel eens tegen zijn gekomen. Een ‘cache’ is een tijdelijk opslaggebied dat enkele gegevensbestanden bevat waarmee apps sneller kunnen worden geladen en die je de resultaten geve…

Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken
Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken

Instagram stelt zijn gebruikers in staat om verhalen op de app te plaatsen en te bekijken. Wanneer je iemand zijn Instagram-verhaal bekijkt, verschijnt je gebruikersnaam in de lijst van profielen die het verhaal hebben bekeken. Met behulp van deze lijst weten de gebruikers di…

Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden
Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden

De meeste populaire sociale mediaplatformen zoals Facebook, Instagram, WhatsApp en TikTok vereisen dat hun gebruikers accounts aanmaken om te kunnen genieten van de diensten van dat bepaalde platform. Om toegang te krijgen tot sociale mediaplatformen op Android-apparaten, moe…

Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten
Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten

Als je over bent gestapt van een Android-toestel naar een iPhone kan het zijn dat je helemaal opnieuw moet beginnen omdat het niet mogelijk was om je gegevens, inclusief app-gegevens, van het ene naar het andere apparaat over te brengen. Dit betekent dat alle WhatsApp-gegeven…