Top 3 WhatsApp Analytics Tools om je gespreksgeschiedenis te analyseren: GroupWize, WhatsCloud

Als je WhatsApp regelmatig gebruikt zou je best wel eens nieuwsgierig kunnen worden naar hoeveel berichten je nou eigenlijk hebt verstuurd sinds dat je WhatsApp bent gaan gebruiken, hoeveel tijd je hebt besteed op WhatsApp, wie er het meest in een groepsgesprek schrijft en nog veel meer andere statistieken.

Dankzij de WhatsApp Analytics Tools, kun je nu je WhatsApp gespreksgeschiedenis analyseren om interessante statistieken over je WhatsApp gebruik te bekijken. In deze blog zullen we 3 van de beste WhatsApp Analytics Tools uitlichten en uitleggen hoe ze werken.

GroupWize-Chats Analysis

De GroupWize app analyseert de statistieken van bepaalde apps, waaronder WhatsApp, Slack, Telegram, en andere berichten applicaties. Met de app kun je interessante statistieken bekijken dankzij de sterke algoritmes in de app die diepgaande analyse mogelijk maken.

Om GroupWize-Chats Analysis te gebruiken:

 • Download en installeer de app op je telefoon
 • Open de app door op de knop te tikken
 • Klik op de ‘+’ knop rechtsboven in het scherm
 • Selecteer WhatsApp in de pagina die tevoorschijn komt
 • Klik op het WhatsApp icoontje onder aan de pagina om een gesprek van WhatsApp toe te voegen
 • Open het gesprek die je wilt analyseren
 • Klik op de drie verticale stippen rechtsboven in het scherm
 • Klik op ‘Meer‘ in het pop-up menu dat verschijnt
 • Klik op ‘Gesprek Exporteren’
 • Selecteer ‘Zonder Media’ in het pop-up menu dat verschijnt
 • Vervolgens klik je op ‘GroupWize‘ in de lijst die tevoorschijn komt
 • GroupWize zal vervolgens automatisch de data analyseren van het geselecteerde gesprek en de resultaten laten zien

WhatsCloud

WhatsCloud is een fantastische en gemakkelijke analyse tool. De app analyseert automatisch je gesprekken en biedt zogenaamde ‘word clouds’ oftewel woorden wolken als onderdeel van de analyse. Dit laat de meest gebruikte woorden zien en andere statistieken over je algemene WhatsApp gespreksgeschiedenis.

Om WhatsCloud te gebruiken voor de analyse van je gespreksgeschiedenis:

 • Download en installeer de WhatsCloud applicatie op je telefoon
 • Open WhatsApp en navigeer naar een gesprek
 • Klik op de drie verticale stippen rechtsboven in het scherm
 • In het pop-up menu dat verschijnt, klik je op ‘Meer
 • Klik op ‘Chat Exporteren‘ en kies vervolgens om het naar WhatsCloud te exporteren
 • WhatsCloud zal automatisch openen en beginnen met het analyseren van de geëxporteerde chat
 • De resultaten zullen na een paar minuten verschijnen

Analyzer for WhatsApp

Dit is een geweldige app die WhatsApp analyses biedt door middel van grafische representatie om het beter te begrijpen. De graphics in de app zijn interactief, dat betekend dat je kunt in- en uitzoomen om het beter te bekijken.

Om Analyzer For WhatsApp te gebruiken:

 • Download en installeer Analyzer For WhatsApp op je telefoon
 • Open WhatsApp en selecteer een willekeurige chat
 • Klik op de drie verticale stippen rechtsboven in het scherm
 • In het pop-up menu klik je op ‘Meer
 • Klik op ‘Exporteer Chat
 • In het pop-up menu klik je op ‘Zonder Media
 • Klik op ‘Opslaan naar Drive‘ in de lijst die verschijnt. Het gesprek zal worden opgeslagen op je Drive
 • Open Analyzer For WhatsApp en klik op ‘Kies Bestand
 • Upload het bestand die je hebt opgeslagen in je Drive, en klik op ‘Ga
 • De app zal automatisch de data analyseren van de geselecteerde chat en de resultaten laten zien
 1. GroupWize - Chats Analysis

  GroupWize – Chats Analysis

  GroupWize is een app waarmee je gesprekken kunt analyseren van berichten-applicaties zoals WhatsApp, Slack en Telegram. De app heeft een sterk algoritme waarmee diepgaande analyses uitgevoerd kunnen worden en je interessante statistieken kunt bekijken.

 2. Analyzer for WhatsApp

  Analyzer for WhatsApp

  Analyzer For WhatsApp is een handige app waarmee je al je WhatsApp statistieken kunt bekijken door middel van graphics. De graphics in de applicatie zijn interactief, dat betekend dat je kan in- en uitzoomen om ze beter te bekijken.

 3. WhatsCloud

  WhatsCloud

  WhatsCloud is een analyse tool waarmee je automatisch analyses kunt uitvoeren. Het biedt ‘woord wolken’ als onderdeel van het rapport. Naast de andere statistieken, biedt de ‘woord wolk’ inzicht in je meest gebruikte woorden.

Zo kun je thema’s wijzigen voor individuele chats op Telegram
Zo kun je thema’s wijzigen voor individuele chats op Telegram

Telegram wordt wereldwijd veel gebruikt als een instant messenger. Je kunt Telegram gebruiken om teksten, mediabestanden en documenten te verzenden en ontvangen. Met Telegram kun je ook spraak- en videogesprekken voeren met andere Telegram-gebruikers. In de loop der jaren hee…

Zo kun je Instagram-verhalen opslaan als concepten!
Zo kun je Instagram-verhalen opslaan als concepten!

Instagram Stories (Instagram verhalen) is een geweldige functie om tijdelijk foto’s en korte video’s te plaatsen die automatisch verdwijnen na 24 uur. Zakelijke Instagram-accounts gebruiken de Stories-functie actief om reclame te maken voor hun producten en dienst…

Zo kun je je Instagram posts downloaden en opslaan!
Zo kun je je Instagram posts downloaden en opslaan!

Als je een frequente Instagram-gebruiker bent, heb je in de loop van de tijd misschien veel foto’s en video’s gepost. Wanneer je afbeeldingen en video’s op je feed plaatst, kunnen andere Instagram-gebruikers je content en profiel bekijken en erop reageren. D…

Ontdek de beste Android games voor kinderen!
Ontdek de beste Android games voor kinderen!

De meeste kinderen spelen graag games op apparaten zoals tablets, telefoons of pc’s. Deze spellen houden ze bezig, vermaken ze en van sommige games leren ze zelfs dingen. Het is erg belangrijk om de juiste games voor je kinderen op je Android-apparaten te installeren. O…