Zo kun je Facebook-meldingen voor Android uitschakelen

Meldingen zijn erg handig maar kunnen ook heel irritant zijn als je ze continu krijgt. Bijvoorbeeld, Facebook stuurt meldingen voor nieuwe vriend-verzoeken, aankomende evenementen, nieuwe berichten, nieuwe berichten in groepen, herinneringen, tags, en nog veel meer. Deze meldingen kunnen soms erg vervelend zijn.

Gelukkig kun je meldingen van Facebook  ook uitschakelen op je telefoon door duidelijke en makkelijke stappen te volgen. In deze post leggen we je uit hoe je verschillende meldingen kunt uitschakelen op Facebook.

Zo schakel je meldingen uit

Als je alle meldingen uitschakelt, zal je geen enkele Facebook melding meer ontvangen op je telefoon.

Zo schakel je alle meldingen uit:

 • Open “Instellingen” op je telefoon
 • Navigeer naar Apps en Meldingen
 • In de lijst met apps, scroll je tot dat je Facebook hebt gevonden
 • Klik op het Facebook icoontje om de app informatie te openen
 • Klik op “Meldingen” in het menu dat verschijnt
 • Vervolgens klik je op de knop naast “Show Notifications” om meldingen uit te schakelen
 • Nu zullen alle Facebook meldingen uitgeschakeld worden

Het is ook mogelijk om Facebook meldingen voor een bepaalde tijd te reduceren. Om dit te doen ga je naar de notificatie instellingen in de Facebook app.

Om Facebook meldingen te reduceren:

 • Open de Facebook app op je telefoon
 • Klik op de drie horizontale strepen bovenin het scherm
 • Scroll omlaag In het menu dat verschijnt en klik op Instellingen
 • In de pagina die verschijnt, scroll omlaag naar Notificaties en klik op Notificatie Instellingen
 • Klik op de knop op de volgende pagina om het te activeren
 • Selecteer het aantal minuten dat je meldingen wilt reduceren
 • De meldingen zullen nu gereduceerd worden voor de ingestelde tijd

Zo schakel je meldingen uit van specifieke vrienden

In plaats van alle meldingen uit te schakelen op Facebook, kun je er ook voor kiezen om meldingen van specifieke personen uit te schakelen. Ga hiervoor naar het Facebook profiel van de persoon waar je geen meldingen meer van wilt ontvangen.

Om meldingen van specifieke personen uit te schakelen:

 • Open de Facebook app op je telefoon
 • In de zoekbalk typ je de naam van de vriend waar je geen meldingen meer van witl ontvangen
 • Klik op de naam om het profiel te openen
 • Klik op Message
 • Je zal nu naar Messenger gaan waar je de gesprekken met deze persoon kunt zien
 • Klik op de info knop bovenin het scherm
 • Scroll naar Notifications
 • Schakel meldingen uit door op de knop te klikken
 1. Facebook

  Facebook

  Facebook is een sociaal netwerk waarop je je profiel kunt beheren vanaf je toestel. Je kunt je profiel updaten, foto’s en video’s delen, het profiel van je vrienden bekijken, berichten versturen, en nog veel meer.

 2. Messenger

  Messenger

  Facebook Messenger is een communicatie app waarmee je Facebook berichten kunt verzenden en ontvangen. Met de app kun je gesproken berichten verzenden en ontvangen, foto’s delen, deelnemen aan groepsgesprekken, en nog veel meer.

Zo kun je thema’s wijzigen voor individuele chats op Telegram
Zo kun je thema’s wijzigen voor individuele chats op Telegram

Telegram wordt wereldwijd veel gebruikt als een instant messenger. Je kunt Telegram gebruiken om teksten, mediabestanden en documenten te verzenden en ontvangen. Met Telegram kun je ook spraak- en videogesprekken voeren met andere Telegram-gebruikers. In de loop der jaren hee…

Zo kun je Instagram-verhalen opslaan als concepten!
Zo kun je Instagram-verhalen opslaan als concepten!

Instagram Stories (Instagram verhalen) is een geweldige functie om tijdelijk foto’s en korte video’s te plaatsen die automatisch verdwijnen na 24 uur. Zakelijke Instagram-accounts gebruiken de Stories-functie actief om reclame te maken voor hun producten en dienst…

Zo kun je je Instagram posts downloaden en opslaan!
Zo kun je je Instagram posts downloaden en opslaan!

Als je een frequente Instagram-gebruiker bent, heb je in de loop van de tijd misschien veel foto’s en video’s gepost. Wanneer je afbeeldingen en video’s op je feed plaatst, kunnen andere Instagram-gebruikers je content en profiel bekijken en erop reageren. D…

Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen
Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen

WhatsApp is een deel van ons leven geworden! Dagelijks communiceren miljoenen mensen via WhatsApp. Afhankelijk van hoe je je WhatsApp-account hebt ingesteld, ontvang je meldingen wanneer je een privé- of groepsbericht ontvangt. Afgezien van de normale geluid- en trillingsmeld…

Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren
Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren

Met WhatsApp kun je op elk gewenst moment tekst-, beeld-, video- en audioberichten verzenden en ontvangen. Wanneer je audiobestanden op WhatsApp ontvangt, blijven ze ongeopend totdat je ze downloadt. Je kunt de audiobestanden vervolgens afspelen door op de afspeelknop op elk …