Weet wanneer iemand online komt op WhatsApp met Sotla

WhatsApp stuurt niet automatisch een melding wanneer iemand online komt. De enige manier om te weten of iemand online is, is door zijn of haar “Laatst Gezien” status te bekijken wanneer je de chat opent.

Maar, niet alle WhatsApp gebruikers hebben deze functie aan staan. Met de Privacy Instellingen op WhatsApp kunnen gebruikers er voor kiezen om deze informatie wel of niet zichtbaar te maken. Dit maakt het moeilijk om WhatsApp gesprekken te starten als je direct een antwoord nodig hebt maar je niet weet of de gebruiker online is of niet.

Daar is een oplossing voor: Ontwikkelaars hebben apps gemaakt waarmee je een melding kunt ontvangen wanneer iemand online komt op WhatsApp. Eenmaal geïnstalleerd, zal de app je WhatsApp contacten monitoren en je een melding sturen wanneer een contact in je lijst online is. Sotla is een van de beste en makkelijkste apps waarmee je zulke meldingen kunt ontvangen.

Zo gebruik je Sotla:

 • Download en installeer de app op je telefoon
 • Open de app door op het icoontje te tikken
 • Ga akkoord met de algemene voorwaarden en geef de app toestemming voor toegang tot gegevens vanaf je apparaat
 • Op de home pagina klik je op de + knop boven in het scherm en selecteer je WhatsApp in het menu dat verschijnt

 • Voer het WhatsApp nummer in dat je wilt monitoren en klik op OK. Let er wel op dat je de landcode goed invoert.
 • Geeft het WhatsApp nummer een naam en klik op OK

De persoon zal toegevoegd worden aan een pagina waar je de details kunt zien van de laatste keren dat hij of zij online was. Je kunt bovenstaande stappen herhalen en meer contacten toevoegen aan de lijst.

Elke keer dat een contact uit deze lijst online komt op WhatsApp, zul je een melding ontvangen.

Om de meldingen weer uit te schakelen voor een bepaald persoon in de lijst, klik je gewoon op de knop naast de persoon.

 1. Sotla - online last seen

  Sotla – online last seen

  Sotla is een gemakkelijke app die je notificaties stuurt wanneer iemand online komt op WhatsApp, Telegram, en VK.com. Als het eenmaal is geïnstalleerd, houdt de app je contacten bij en stuurt je meldingen waneer iemand online komt.

 2. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie app ontwikkeld voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audio-berichten kunnen versturen naar contacten (inclusief internationale nummers), via het internet.

Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen
Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen

WhatsApp is een deel van ons leven geworden! Dagelijks communiceren miljoenen mensen via WhatsApp. Afhankelijk van hoe je je WhatsApp-account hebt ingesteld, ontvang je meldingen wanneer je een privé- of groepsbericht ontvangt. Afgezien van de normale geluid- en trillingsmeld…

Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren
Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren

Met WhatsApp kun je op elk gewenst moment tekst-, beeld-, video- en audioberichten verzenden en ontvangen. Wanneer je audiobestanden op WhatsApp ontvangt, blijven ze ongeopend totdat je ze downloadt. Je kunt de audiobestanden vervolgens afspelen door op de afspeelknop op elk …

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…