Ontkoppel je telefoonnummer van Facebook en Instagram op je Android

Als je social media platformen gebruikt zoals Facebook en Instagram, weet je dat je bij het registreren voor dergelijke accounts óók je telefoonnummer moet invoeren. Telefoonnummers kunnen worden gebruikt om mee in te loggen op de accounts in plaats van een e-mail adres of gebruikersnaam.

Het koppelen van je telefoonnummer aan deze social media platformen kan echter enkele beveiligingsrisico’s met zich meebrengen. Hackers kunnen je telefoonnummer gebruiken om te hacken en toegang te krijgen tot je accounts. Andere gebruikers kunnen je telefoonnummer bekijken en gebruiken om spam en oproepen naar je telefoon te sturen.

Gelukkig is er een manier om dit te voorkomen. Je kunt je telefoonnummer ontkoppelen van verschillende social media platformen. In deze blog post laten wij de stappen zien die je moet volgen als je je telefoonnummer van Facebook en Instagram wilt ontkoppelen.

Koppel het telefoonnummer los van Facebook

Je telefoonnummer ontkoppelen van Facebook:

 • Klik op de drie horizontale lijnen rechts in het scherm
 • Klik op “View Your Profile” om je profiel te bekijken
 • Klik vervolgens op “Edit Profile”
 • Scroll omlaag en zoek “Edit Your About Info” 
 • Op de volgende pagina zoek je naar “Contact Info” 
 • Klik op “Edit” naast je telefoonnummer
 • Klik vervolgens op “Remove mobile phones in Account Settings”
 • Klik op “Remove” en ga akkoord
 • Het nummer zal ontkoppelt worden van je account

Koppel het telefoonnummer los van Instagram

Je telefoonnummer ontkoppelen van Instagram:

 • Open Instagram op je telefoon
 • Klik op je profiel
 • Klik vervolgens op “Edit profile”
 • Op de volgende pagina scrol je omlaag naar “Profile Information” en zoek je je telefoonnummer
 • Klik op je telefoonnummer. Haal vervolgens je telefoonnummer weg en klik op “Next”
 • Je telefoonnummer zal ontkoppelt worden
 1. Facebook

  Facebook

  Facebook is een sociale media app waarmee je rechtstreeks vanaf je mobiele apparaat toegang hebt tot Facebook. Met de app kun je je profiel bijwerken, foto’s en video’s delen, het profiel van vrienden bekijken, meldingen ontvangen, berichten verzenden en chatten.

 2. Instagram

  Instagram

  Instagram is een social media app ontwikkeld voor het publiceren en delen van foto’s via de telefoon. Met de app kun je ook foto’s direct delen met Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr en Foursquare, foto’s van vrienden bekijken, filters toepassen, aangepaste randen en Tilt-Shift effecten toevoegen en reageren op foto’s van vrienden.

Zo kun je je scherm delen op WhatsApp
Zo kun je je scherm delen op WhatsApp

Met WhatsApp-videogesprekken kunnen gebruikers individuele en groeps-videogesprekken voeren met vrienden en familie. Traditioneel worden WhatsApp-videogesprekken veel gebruikt voor gezellige, informele gesprekken waarbij mensen elkaar kunnen zien terwijl ze hun verhalen delen…

Zo kun je een nep Telegram-account herkennen
Zo kun je een nep Telegram-account herkennen

Telegram is in de loop der jaren over de hele wereld uitgegroeid tot een populaire berichten-app. Telegram blijft zijn gebruikers geweldige functies bieden die de toegankelijkheid en bruikbaarheid verbeteren. Nu steeds meer mensen zich bij Telegram aansluiten, is de toename v…

Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp
Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp

In dit digitale tijdperk worden berichten uitgewisseld op verschillende sociale mediaplatformen, waaronder WhatsApp. Hoewel de meeste berichten die op WhatsApp worden verzonden en ontvangen, afkomstig kunnen zijn van mensen die we kennen, kunnen sommige kwaadwillende personen…

Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen
Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen

Met TikTok kunnen gebruikers van over de hele wereld korte video’s bekijken en plaatsen. Bij het scrollen door TikTok-video’s kunnen gebruikers standaard video’s van andere TikTok-gebruikers opslaan in de galerijen van hun apparaat en deze gebruiken op ander…

Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp
Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp

Veel mensen gebruiken elke dag WhatsApp om  foto’s, video’s en documenten te verzenden. Als het echter gaat om het verzenden van video’s, weet niet iedereen dat WhatsApp beperkingen heeft. Bij video’s groter dan 16 MB wordt de kwaliteit na het uploaden…