Ontkoppel je telefoonnummer van Facebook en Instagram op je Android

Als je social media platformen gebruikt zoals Facebook en Instagram, weet je dat je bij het registreren voor dergelijke accounts óók je telefoonnummer moet invoeren. Telefoonnummers kunnen worden gebruikt om mee in te loggen op de accounts in plaats van een e-mail adres of gebruikersnaam.

Het koppelen van je telefoonnummer aan deze social media platformen kan echter enkele beveiligingsrisico’s met zich meebrengen. Hackers kunnen je telefoonnummer gebruiken om te hacken en toegang te krijgen tot je accounts. Andere gebruikers kunnen je telefoonnummer bekijken en gebruiken om spam en oproepen naar je telefoon te sturen.

Gelukkig is er een manier om dit te voorkomen. Je kunt je telefoonnummer ontkoppelen van verschillende social media platformen. In deze blog post laten wij de stappen zien die je moet volgen als je je telefoonnummer van Facebook en Instagram wilt ontkoppelen.

Koppel het telefoonnummer los van Facebook

Je telefoonnummer ontkoppelen van Facebook:

 • Klik op de drie horizontale lijnen rechts in het scherm
 • Klik op “View Your Profile” om je profiel te bekijken
 • Klik vervolgens op “Edit Profile”
 • Scroll omlaag en zoek “Edit Your About Info” 
 • Op de volgende pagina zoek je naar “Contact Info” 
 • Klik op “Edit” naast je telefoonnummer
 • Klik vervolgens op “Remove mobile phones in Account Settings”
 • Klik op “Remove” en ga akkoord
 • Het nummer zal ontkoppelt worden van je account

Koppel het telefoonnummer los van Instagram

Je telefoonnummer ontkoppelen van Instagram:

 • Open Instagram op je telefoon
 • Klik op je profiel
 • Klik vervolgens op “Edit profile”
 • Op de volgende pagina scrol je omlaag naar “Profile Information” en zoek je je telefoonnummer
 • Klik op je telefoonnummer. Haal vervolgens je telefoonnummer weg en klik op “Next”
 • Je telefoonnummer zal ontkoppelt worden
 1. Facebook

  Facebook

  Facebook is een sociale media app waarmee je rechtstreeks vanaf je mobiele apparaat toegang hebt tot Facebook. Met de app kun je je profiel bijwerken, foto’s en video’s delen, het profiel van vrienden bekijken, meldingen ontvangen, berichten verzenden en chatten.

 2. Instagram

  Instagram

  Instagram is een social media app ontwikkeld voor het publiceren en delen van foto’s via de telefoon. Met de app kun je ook foto’s direct delen met Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr en Foursquare, foto’s van vrienden bekijken, filters toepassen, aangepaste randen en Tilt-Shift effecten toevoegen en reageren op foto’s van vrienden.

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…

Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen
Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen

Als mensen je foto’s leuk vinden op Instagram of Facebook, kun je zien hoeveel mensen elke foto hebben “geliked! door naar het aantal likes te kijken. De vind-ik-leuk-teller laat je zien hoeveel mensen je foto hebben bekeken en leuk vonden. Als je de likes van je …