Zo voorkom je dat mensen je toevoegen aan WhatsApp groepen, zonder dat je ze hoeft te blokkeren!

Het is algemeen bekend dat WhatsApp Messenger niet alleen privégesprekken ondersteund, maar ook groepsgesprekken. Met groepsgesprekken kunnen meerdere personen samen chatten vanuit één gemeenschappelijke chatroom. WhatsApp-groepen kunnen eenvoudig door iedereen worden aangemaakt. Je hoeft alleen een groep te maken en deelnemers toe te voegen.

WhatsApp-groepen kunnen soms ook erg vervelend zijn, vooral als je aan een groep wordt toegevoegd zonder dat je hiervoor toestemming hebt gegeven. Je ontvangt dan bijvoorbeeld irritante meldingen wanneer mensen berichten en media naar de groep sturen.

Hoewel je vervelende groepsberichten kunt voorkomen door de meldingen te dempen of door de groep te verlaten, is het ook mogelijker om preventief te wek te gaan: je kunt namelijk voorkomen dat mensen je toevoegen aan WhatsApp-groepen!

Voorheen moest je een contact blokkeren om te voorkomen dat deze persoon je aan een groep zou toevoegen. Met de nieuwste versies van WhatsApp hoef je alleen nog maar toegang te krijgen tot een functie in de privacy-instellingen waarmee je kunt kiezen wie jou aan groepen kunnen toevoegen.

Om toegang te krijgen tot die functie en te voorkomen dat mensen je toevoegen aan WhatsApp-groepen:

 • Open WhatsApp 
 • Op de homepagina, klik je op de drie stippen bovenin het scherm
 • In het pop-up menu klik je op Instellingen
 • Klik op Account in het menu dat verschijnt
 • Klik vervolgens op Privacy
 • Scroll naar beneden en zoek Groepen
 • Klik op Groepen om toegang te krijgen tot de instellingen

Standaard staat de instelling op “Iedereen“. Dit betekent dat iedereen je kan toevoegen aan een WhatsApp-groep. Je kunt “Mijn contacten” selecteren, wat betekent dat alleen mensen in je contactenlijst je kunnen toevoegen aan WhatsApp-groepen. De laatste optie is “Mijn contacten behalve …” met deze instelling kun je een bepaalde persoon of meerdere personen in je contactenlijst uitsluiten van het toevoegen aan WhatsApp-groepen.

Beheerders van groepen die je op die manier hebt geblokkeerd, kunnen je in plaats daarvan privé-uitnodigingen sturen.

 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audioberichten kunnen verzenden en ontvangen naar contacten (inclusief internationale nummers) via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo kun je thema’s wijzigen voor individuele chats op Telegram
Zo kun je thema’s wijzigen voor individuele chats op Telegram

Telegram wordt wereldwijd veel gebruikt als een instant messenger. Je kunt Telegram gebruiken om teksten, mediabestanden en documenten te verzenden en ontvangen. Met Telegram kun je ook spraak- en videogesprekken voeren met andere Telegram-gebruikers. In de loop der jaren hee…

Zo kun je Instagram-verhalen opslaan als concepten!
Zo kun je Instagram-verhalen opslaan als concepten!

Instagram Stories (Instagram verhalen) is een geweldige functie om tijdelijk foto’s en korte video’s te plaatsen die automatisch verdwijnen na 24 uur. Zakelijke Instagram-accounts gebruiken de Stories-functie actief om reclame te maken voor hun producten en dienst…

Zo kun je je Instagram posts downloaden en opslaan!
Zo kun je je Instagram posts downloaden en opslaan!

Als je een frequente Instagram-gebruiker bent, heb je in de loop van de tijd misschien veel foto’s en video’s gepost. Wanneer je afbeeldingen en video’s op je feed plaatst, kunnen andere Instagram-gebruikers je content en profiel bekijken en erop reageren. D…

Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen
Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen

WhatsApp is een deel van ons leven geworden! Dagelijks communiceren miljoenen mensen via WhatsApp. Afhankelijk van hoe je je WhatsApp-account hebt ingesteld, ontvang je meldingen wanneer je een privé- of groepsbericht ontvangt. Afgezien van de normale geluid- en trillingsmeld…

Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren
Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren

Met WhatsApp kun je op elk gewenst moment tekst-, beeld-, video- en audioberichten verzenden en ontvangen. Wanneer je audiobestanden op WhatsApp ontvangt, blijven ze ongeopend totdat je ze downloadt. Je kunt de audiobestanden vervolgens afspelen door op de afspeelknop op elk …