Zo luister je in het geheim naar WhatsApp audiobestanden

Een van de meest gebruikte functies in WhatsApp zijn de audioberichten. Veel mensen sturen elkaar steeds vaker audioberichten in plaats van tekstberichten. Het opnemen en verzenden van deze audioberichten gaat namelijk veel sneller en gemakkelijker, vooral wanneer je bezig bent met andere dingen.

Om naar de audioberichten te luisteren die je hebt ontvangen, tik je op de afspeelknop naast het bericht om het af te spelen via de luidspreker van je telefoon. Je kunt ook een audiobericht ontvangen dat je in het geheim wil beluisteren.

Als je geen koptelefoon of oordopjes bij je hebt, kan het moeilijk zijn om in het geheim naar audioboodschappen te luisteren. Maar geen zorgen! In deze post bespreken wij andere manieren waarop je in het geheim naar je audioberichten kunt luisteren.

Luister in het geheim naar WhatsApp audioberichten 

Wanneer je een audiobericht ontvangt die je graag in het geheim wil beluisteren:

 • Tik op de afspeelknop die bij het bericht wordt geleverd en houd de telefoon onmiddellijk tegen je oor zoals je doet wanneer je een telefoontje ontvangt.
 • De WhatsApp applicatie identificeert dit gebaar automatisch en schakelt over van het afspelen van audio via de luidspreker van je telefoon op afspelen via de telefoon aan je oor.

Voorkom dat mensen weten dat je naar hun WhatsApp-audioboodschappen hebt geluisterd

Om verschillende redenen wil je misschien niet dat mensen weten dat je hebt geluisterd naar de WhatsApp-audioberichten die ze je hebben gestuurd. Naast het uitschakelen van de “blauwe vinkjes” van alle berichten, zijn er andere manieren om ervoor te zorgen dat je in het geheim naar de berichten luistert.

Een audiobericht naar jezelf doorsturen

Je kunt ongelezen berichten naar jezelf doorsturen en ze beluisteren zonder dat de zender dit weet. Zo doe je dat:

 • Maak een WhatsApp-groep die je als kladblok gaat gebruiken
 • Ga terug naar de chat met het ongelezen audiobericht en houd het bericht lang ingedrukt
 • In het menu dat verschijnt, klik je op de knop voor ‘Doorsturen’
 • Zoek de WhatsApp-groep die je gemaakt hebt als kladblok en klik op versturen 
 • Klik op de afspeelknop en luister naar het bericht
 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audionotities kunnen verzenden en ontvangen naar contacten (inclusief internationale nummers) via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen
Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen

WhatsApp is een deel van ons leven geworden! Dagelijks communiceren miljoenen mensen via WhatsApp. Afhankelijk van hoe je je WhatsApp-account hebt ingesteld, ontvang je meldingen wanneer je een privé- of groepsbericht ontvangt. Afgezien van de normale geluid- en trillingsmeld…

Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren
Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren

Met WhatsApp kun je op elk gewenst moment tekst-, beeld-, video- en audioberichten verzenden en ontvangen. Wanneer je audiobestanden op WhatsApp ontvangt, blijven ze ongeopend totdat je ze downloadt. Je kunt de audiobestanden vervolgens afspelen door op de afspeelknop op elk …

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…