Update coronavirus: Bescherm jezelf met deze handige apps over het Coronavirus voor Android

Het Coronavirus, je hebt er waarschijnlijk al van gehoord via het lokale nieuws of via het internet. COVID-19, oftewel het Coronavirus, is een nieuw virus dat in de afgelopen maanden de wereld heeft getroffen. Het virus met longontsteking-achtige symptomen werd eind december 2019 voor het eerst gemeld in China en heeft zich inmiddels al verspreid over 114 landen in de hele wereld. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het coronavirus daarom als een pandemie bestempeld.

Als we de huidige wereldstatistieken over het virus bekijken, zijn er meer dan 174.000 gemelde gevallen, 6.686 bevestigde sterfgevallen en meer dan 77.000 mensen zijn inmiddels hersteld. China is het zwaarst getroffen door het coronavirus met meer dan 80.000 bevestigde gevallen, gevolgd door Italië en Iran met respectievelijk meer dan 24.000 en 14.000 bevestigde gevallen.

Tot nu toe is er nog geen erkend vaccin of behandeling tegen COVID-19 en de WHO dringt er bij mensen over de hele wereld op aan om verschillende maatregelen te nemen om te voorkomen dat ze besmet raken. Mensen wordt gevraagd om drukke plaatsen te vermijden, hun handen grondig en regelmatig te wassen, koste wat het kost contact met het gezicht te vermijden en eventuele corona-achtige symptomen aan de dichtstbijzijnde gezondheidsdiensten te melden.

Om op de hoogte te blijven van de Coronavirus-situatie over de hele wereld, zijn er websites en Android-apps die actuele en relevantie informatie over het virus bieden. In deze blog post belichten we enkele van de belangrijkste websites die je kunt bezoeken en Android-apps die je op je telefoon kunt installeren.

De beste websites om op de hoogte te blijven van het Coronavirus

Een van de beste en officiële websites die je kunt volgen voor updates en informatie over het coronavirus is de officiële website van de WHO. De website bevat bijgewerkte informatie over het coronavirus.

Je kunt ook de officiële website van de Nederlandse RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) bekijken.

Als je de wereldstatistieken over het coronavirus wilt bekijken, dan kun je naar worldometers.info gaan.

De beste Android-apps voor informatie en updates over het Coronavirus 

 1. EHBO - Rode Kruis

  EHBO – Rode Kruis

  EHBO – Rode Kruis is een app die tips geeft over eerste hulp en essentiële begeleiding bij het handelen in geval van nood of een ongeval. Momenteel biedt de app ook veiligheidsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus.

 2. Coronavirus Tracker

  Coronavirus Tracker

  Coronavirus Tracker biedt live updates over het virus op een begrijpelijke manier. De app bevat een live kaart van geïnfecteerde gebieden, informatie over het aantal geïnfecteerden, verspreiding door de tijd heen en nog veel meer.

 3. Kranten - Nederland & Wereld Nieuws

  Kranten – Nederland & Wereld Nieuws

  Kranten – Nederland & Wereld Nieuws geeft je de kans om al het laatste nieuws te lezen uit Nederland en van de hele wereld op een zeer compacte manier vanaf je eigen telefoon of tablet. Deze app bevat de bekendste kranten van Nederland.

 4. Twitter

  Twitter

  Aangezien Twitter een veelgebruikte app voor sociale media is, kun je de officiële accounts van bijvoorbeeld WHO (@WHO) of het RIVM (@RIVM) volgen voor het laatste nieuws en realtime updates over de uitbraak van het coronavirus.

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…

Dit zijn de beste apps om af te vallen en je doelen te bereiken!
Dit zijn de beste apps om af te vallen en je doelen te bereiken!

Mensen proberen elke dag om verschillende redenen wat lichaamsgewicht kwijt te raken. Sommigen willen gewoon een fit en gezond lichaam, anderen willen in specifieke kledingstukken passen. Wat je doel ook is, je moet er naar toe werken! Drukke schema’s kunnen je beletten…

Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen
Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen

Als mensen je foto’s leuk vinden op Instagram of Facebook, kun je zien hoeveel mensen elke foto hebben “geliked! door naar het aantal likes te kijken. De vind-ik-leuk-teller laat je zien hoeveel mensen je foto hebben bekeken en leuk vonden. Als je de likes van je …