Verplicht thuis? Hier zijn de beste apps om gratis conferentiegesprekken te voeren op Android

Als gevolg van het Coronavirus zijn verschillende steden over de hele wereld afgesloten en veel regeringen dringen er bij de burgers op aan om openbare bijeenkomsten en drukke plekken te vermijden of zelfs in quarantaine te gaan als ze vermoeden dat ze ziek zijn.

Als je verplicht thuis moet zitten, is dat makkelijker gezegd dan gedaan! Je kunt je erg vervelen, vooral als je alleen bent. Er zijn echter verschillende Android-apps waarmee je gratis conferentiegesprekken kunt voeren op je apparaat en gewoon kunt praten met je vrienden en familie. In deze post belichten we vijf van de beste apps om gratis conferentiegesprekken te voeren.

 1. Google Duo

  Google Duo

  Google Duo is een app voor videogesprekken van hoge kwaliteit voor Android-apparaten. Met deze app kan je één-op-één videogesprekken en groepsvideogesprekken voeren. De app ondersteunt een groepsvideogesprek met maximaal 8 deelnemers. De app maakt ook videogesprekken mogelijk tussen Android- en iOS-apparaten. Met de app kun je ook videogesprekken voeren bij weinig licht dankzij de beschikbare modus voor weinig licht.

 2. Skype

  Skype

  Skype is een gratis app voor geschreven berichten en gesprekken, al dan niet met video, waarmee je verbinding kunt maken met andere gebruikers over de hele wereld. Met de app kun je gemakkelijk HD-videogesprekken voeren. Er is plaats voor maximaal 24 deelnemers. Als je geen verbinding wilt maken met je vrienden via een videogesprek, ondersteunt de app ook audiogesprekken.

 3. Messenger

  Messenger

  De Messenger-app van Facebook is een communicatie-app die gratis teksten en videochats ondersteunt. Als je niet wilt sms’en in een groepschat, kun je eenvoudig verbinding maken met een groepsvideogesprek en tegelijkertijd met meerdere deelnemers chatten. De gesprekken zijn meestal gratis via Wi-Fi, maar er kunnen standaardkosten in rekening worden gebracht wanneer je mobiele data gebruikt.

 4. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een zeer populaire communicatie-app waarmee gebruikers berichten kunnen verzenden via draadloze of mobiele netwerken wanneer er een beschikbare verbinding is. Naast het verzenden en ontvangen van berichten, afbeeldingen, video’s en audiobestanden via de app, ondersteunt WhatsApp ook audio- en videogesprekken. Je kunt meerdere deelnemers aan een videogesprek toevoegen en deelnemen aan een telefonische vergadering.

 5. Hangouts

  Hangouts

  Hangouts is ontwikkeld door Google en is een communicatie-app waarmee je je contacten persoonlijk of in een groepschat kunt sms’en, gratis videogesprekken kunt starten of kunt bellen. Met de video-oproepfunctie kun je een telefonische vergadering opzetten die plaats biedt aan maximaal 10 deelnemers. Met de Hangouts-app kun je bellen of chatten met mensen uit verschillende delen van de wereld, op voorwaarde dat ze de app gebruiken.

Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen
Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen

WhatsApp is een deel van ons leven geworden! Dagelijks communiceren miljoenen mensen via WhatsApp. Afhankelijk van hoe je je WhatsApp-account hebt ingesteld, ontvang je meldingen wanneer je een privé- of groepsbericht ontvangt. Afgezien van de normale geluid- en trillingsmeld…

De beste Android-launchers met batterijbesparende functies
De beste Android-launchers met batterijbesparende functies

Om je Android-apparaat goed te laten werken, heb je een opstartprogramma (een launcher) nodig. Een launcher fungeert als het hoofdthema dat het uiterlijk bepaalt, en wat er gebeurt wanneer je scrolt of apps opent. Elk Android-apparaat wordt geleverd met een standaard opstartp…

Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren
Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren

Met WhatsApp kun je op elk gewenst moment tekst-, beeld-, video- en audioberichten verzenden en ontvangen. Wanneer je audiobestanden op WhatsApp ontvangt, blijven ze ongeopend totdat je ze downloadt. Je kunt de audiobestanden vervolgens afspelen door op de afspeelknop op elk …

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…