Vervang je standaard apps door deze 5 alternatieven!

Wanneer je een nieuwe Android-telefoon koopt, staat deze vol met standaard apps die de functionaliteit van het toestel ondersteunen. De meeste mensen blijven deze apps op hun apparaat gebruiken zonder ze te vervangen, maar soms zijn ze gewoon vervelend of storend omdat je ze simpelweg nooit gebruikt.

Afhankelijk van de voorkeur van gebruikers, kunnen deze standaard Android apps vervangen worden door alternatieve apps die de functionaliteit van de telefoon mogelijk verbeteren. In deze blogpost laten we je kennismaken met 5 alternatieve apps waarmee je standaard apps kunt vervangen.

  1. MiXplorer Silver - Bestandsbeheer

    MiXplorer Silver – Bestandsbeheer

    De meeste toestellen van Android worden geleverd met Google Files als belangrijkste bestandsbeheerder. De app werkt goed, maar je zou hem kunnen vervangen door MiXplorer Silver. MiXplorer Silver is een geweldige app en bevat meerdere functies om je bestanden te beheren. De app heeft geavanceerde zoekfuncties, ondersteunt multitasken, ondersteunt een breed scala aan bestandsindelingen en kan verbinding maken met de cloud, Google Drives, OneDrive en Dropbox.

  2. Brave Browser: Fast AdBlocker

    Brave Browser: Fast AdBlocker

    Brave Browser is de meest geschikte vervanger voor Chrome, die standaard op nieuwe Android toestellen geïnstalleerd is. Brave Browser heeft een ingebouwde adblocker en pop-upblocker, verkort de laadtijd van pagina’s, en verbetert zo de prestaties van de browser. Met Brave Browser kun je bovendien veilig privé browsen, terwijl je bespaart op gegevens en batterijberbruik.

  3. VLC for Android

    VLC for Android

    De Google Play Music-app die op de meeste Android-telefoons wordt geleverd als een standaard-app, ondersteunt niet alle audioformaten. De app kan ook geen video’s afspelen. Om deze problemen op te lossen, kun je overstappen naar VLC. VLC is een mediaspeler die de meeste audio- en videoformaten ondersteunt. De audiospeler van VLC bevat een complete database, een equalizer en filters. VLC ondersteunt multitrack audio en ondertiteling. De app ondersteunt ook aanpassingen van de beeldverhouding, automatische rotatie en het volume, de helderheid en het zoeken kun je doen middels touch-screen.

  4. Piktures - Beautiful Gallery

    Piktures – Beautiful Gallery

    Google Foto’s kun je vervangen door Piktures, een geweldige app om je fotogalerij te beheren. De app heeft een ingebouwde foto-editor, een videospeler, toegang tot de cloud en een veilige schijf. Je kunt je favoriete foto’s organiseren in mappen en submappen, foto’s sorteren op naam, grootte of datum en ze zelfs beveiligen met een wachtwoord.

  5. Camera ZOOM FX - FREE

    Camera ZOOM FX – FREE

    Camera ZOOM FX bevat geweldige functies. Door je standaard camera-app te vervangen door Camera ZOOM FX krijg je toegang tot meer opnamemodi, een handmatige DSLR-bediening, pas je de ISO, focus, belichting en opnamesnelheid aan, kun je een timer instellen en andere speciale effecten gebruiken.

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…