Vervang je standaard apps door deze 5 alternatieven!

Wanneer je een nieuwe Android-telefoon koopt, staat deze vol met standaard apps die de functionaliteit van het toestel ondersteunen. De meeste mensen blijven deze apps op hun apparaat gebruiken zonder ze te vervangen, maar soms zijn ze gewoon vervelend of storend omdat je ze simpelweg nooit gebruikt.

Afhankelijk van de voorkeur van gebruikers, kunnen deze standaard Android apps vervangen worden door alternatieve apps die de functionaliteit van de telefoon mogelijk verbeteren. In deze blogpost laten we je kennismaken met 5 alternatieve apps waarmee je standaard apps kunt vervangen.

 1. MiXplorer Silver - Bestandsbeheer

  MiXplorer Silver – Bestandsbeheer

  De meeste toestellen van Android worden geleverd met Google Files als belangrijkste bestandsbeheerder. De app werkt goed, maar je zou hem kunnen vervangen door MiXplorer Silver. MiXplorer Silver is een geweldige app en bevat meerdere functies om je bestanden te beheren. De app heeft geavanceerde zoekfuncties, ondersteunt multitasken, ondersteunt een breed scala aan bestandsindelingen en kan verbinding maken met de cloud, Google Drives, OneDrive en Dropbox.

 2. Brave Browser: Fast AdBlocker

  Brave Browser: Fast AdBlocker

  Brave Browser is de meest geschikte vervanger voor Chrome, die standaard op nieuwe Android toestellen geïnstalleerd is. Brave Browser heeft een ingebouwde adblocker en pop-upblocker, verkort de laadtijd van pagina’s, en verbetert zo de prestaties van de browser. Met Brave Browser kun je bovendien veilig privé browsen, terwijl je bespaart op gegevens en batterijberbruik.

 3. VLC for Android

  VLC for Android

  De Google Play Music-app die op de meeste Android-telefoons wordt geleverd als een standaard-app, ondersteunt niet alle audioformaten. De app kan ook geen video’s afspelen. Om deze problemen op te lossen, kun je overstappen naar VLC. VLC is een mediaspeler die de meeste audio- en videoformaten ondersteunt. De audiospeler van VLC bevat een complete database, een equalizer en filters. VLC ondersteunt multitrack audio en ondertiteling. De app ondersteunt ook aanpassingen van de beeldverhouding, automatische rotatie en het volume, de helderheid en het zoeken kun je doen middels touch-screen.

 4. Piktures - Beautiful Gallery

  Piktures – Beautiful Gallery

  Google Foto’s kun je vervangen door Piktures, een geweldige app om je fotogalerij te beheren. De app heeft een ingebouwde foto-editor, een videospeler, toegang tot de cloud en een veilige schijf. Je kunt je favoriete foto’s organiseren in mappen en submappen, foto’s sorteren op naam, grootte of datum en ze zelfs beveiligen met een wachtwoord.

 5. Camera ZOOM FX - FREE

  Camera ZOOM FX – FREE

  Camera ZOOM FX bevat geweldige functies. Door je standaard camera-app te vervangen door Camera ZOOM FX krijg je toegang tot meer opnamemodi, een handmatige DSLR-bediening, pas je de ISO, focus, belichting en opnamesnelheid aan, kun je een timer instellen en andere speciale effecten gebruiken.

Zo kun je iemand op Telegram blokkeren
Zo kun je iemand op Telegram blokkeren

Veel mensen gebruiken tegenwoordig Telegram om onderling te communiceren en mediabestanden te verzenden. Net als WhatsApp kunnen gebruikers met Telegram video’s, afbeeldingen, audio en documenten verzenden en ontvangen. Als iemand je telefoonnummer of gebruikersnaam op …

Dit zijn de beste videobewerking-apps voor Android!
Dit zijn de beste videobewerking-apps voor Android!

Veel mensen over de hele wereld gebruiken hun smartphone elke dag om video’s op te nemen. Moderne apparaten beschikken over geweldige cameratechnologie die videografie ondersteunt, dus het is meer dan logisch dat mensen hun video’s ook goed willen bewerken voordat…

Zo kun je de Instagram-beveiligingscheck gebruiken
Zo kun je de Instagram-beveiligingscheck gebruiken

Om je Instagram-account te beschermen tegen hackers, heeft Instagram in de nieuwste update een nieuwe functie voor beveiligingscontrole uitgebracht. De Instagram-controlefunctie beveelt gebruikers te volgen stappen aan om ervoor te zorgen dat hun accounts veilig zijn. Als Ins…

Zo kun je meerdere Telegram-accounts op je Android gebruiken
Zo kun je meerdere Telegram-accounts op je Android gebruiken

Telegram krijgt steeds meer gebruikers en staat bekend om zijn groepen, kanalen, bots en andere handige functies. De multifunctionaliteit van Telegram is de reden waarom het miljoenen downloads heeft. De meeste mensen gebruiken Telegram voor hun plezier, amusement en het make…

Zo kun je foto’s als document verzenden via WhatsApp
Zo kun je foto’s als document verzenden via WhatsApp

Vaker wel dan niet, verzenden en ontvangen we afbeeldingen via WhatsApp, naast andere mediabestanden. Als je al een tijdje afbeeldingen op WhatsApp hebt gedeeld, is het je vast opgevallen dat WhatsApp de afbeeldingen comprimeert voordat ze naar een ontvanger worden verzonden.…