Verberg je sociale media profielen voor pestkoppen op Android

Het doel van sociale mediaplatforms zoals Facebook, Twitter en Instagram is om mensen bij elkaar te brengen, maar tegelijkertijd kunnen gebruikers ook doelwit worden van cyberpesten. Pestkoppen kunnen je sociale profiel bezoeken en informatie zien die ze kunnen gebruiken om je te pesten.

Om te voorkomen dat deze pestkoppen toegang krijgen tot je profielinformatie op sociale media, kun je je profielen verbergen en privé maken. In deze blogpost laten we je zien hoe je je profielen kunt verbergen op verschillende sociale media.

Verberg je Instagram profiel 

Om je Instagram profiel te verbergen, moet je je account privé maken. Als je een privé-account hebt, betekent dat dat je volgers moet goedkeuren voordat ze je profiel kunnen bekijken.

Zo maak je je Instagram profiel privé:

 • Open Instagram
 • Klik op de profiel knop rechtsonder in het scherm
 • Klik op de drie horizontale lijnen rechtsboven in het scherm
 • In het menu dat verschijnt klik je op Instellingen
 • In het menu klik je op Privacy
 • Vervolgens klik je op Account Privacy
 • Klik op het knopje naast “Privé Account” om het te activeren

Verberg je Twitter profiel

Om je Twitter-profiel te verbergen, moet je ook je account privé maken. Door je Twitter-profiel privé te maken, kunnen mensen die je niet volgen je tweets niet bekijken, tenzij jij ze dat toestaat.

Zo maak je je Twitter profiel privé:

 • Open Twitter
 • Klik op je profielfoto om toegang te krijgen tot het hoofdmenu
 • In het menu dat verschijnt, klik je op Instellingen en Privacy
 • Vervolgens klik je op Privacy en Veiligheid
 • Onder Tweets, klik je op het knopje naast “Bescherm je Tweets” om het te activeren
 • Op dezelfde pagina, klik op Foto Taggen en klik op “Alleen mensen die je volgen kunnen taggen” of “Uit” in het pop-up menu dat verschijnt. Door dit te doen kun je instellen of mensen je in foto’s kunnen taggen of niet.

Verberg je Facebook profiel

Je kunt ook je Facebook profiel verbergen maar in tegenstelling tot Twitter en Instagram, kun je je profiel niet volledig privé maken tenzij je iemand blokkeert.

Zo maak je je Facebook profiel privé:

 • Open Facebook
 • Klik op de drie horizontale lijnen rechtsboven in het scherm
 • Scroll omlaag en klik op Instellingen
 • Op de pagina met Instellingen, scroll je omlaag naar Privacy en klik je op Privacy Instellingen
 • Onder “Activiteit” kun je instellen wie je toekomstige berichten kan zien, instellen wie je eerdere berichten kan zien, wie je verhalen kan zien, en wie je highlights kan zien.
 1. Instagram

  Instagram

  Instagram is een sociaal netwerk dat speciaal is ontworpen voor het publiceren en delen van foto’s via de telefoon. Met de app kun je ook direct foto’s delen met Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr en Foursquare, foto’s van vrienden bekijken, filters, aangepaste randen en vervagingseffecten met Tilt-Shift toepassen, reageren en genieten van de foto’s van je vrienden.

 2. Twitter

  Twitter

  Twitter is een sociale netwerk app voor Android, speciaal gemaakt voor gebruikers van microblogging. Met de app kunnen gebruikers updates en nieuwtjes lezen die door vrienden zijn gepubliceerd, afbeeldingen en video’s delen en direct berichten schrijven.

 3. Facebook

  Facebook

  Facebook is een sociale applicatie waarmee je rechtstreeks vanaf je mobiele apparaat toegang hebt tot Facebook. Met de app kun je je profiel bijwerken, foto’s en video’s delen, het profiel van vrienden bezoeken, meldingen ontvangen, berichten verzenden en chatten.

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…

Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen
Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen

Als mensen je foto’s leuk vinden op Instagram of Facebook, kun je zien hoeveel mensen elke foto hebben “geliked! door naar het aantal likes te kijken. De vind-ik-leuk-teller laat je zien hoeveel mensen je foto hebben bekeken en leuk vonden. Als je de likes van je …