Zo verander je je telefoonnummer op WhatsApp

Wanneer je een nieuw account wil aanmaken op sociale media apps zoals WhatsApp, ben je verplicht om je telefoonnummer toe te voegen. Dat wordt in de meeste gevallen gebruikt voor verificatiedoeleinden. Bij WhatsApp is je telefoonnummer het belangrijkste detail om een nieuw account aan te maken, aangezien WhatsApp-accounts worden geïdentificeerd door middel van telefoonnummers.

In het geval dat je naar een nieuw land reist en een nieuw nummer hebt aangeschaft  of om een andere reden een nieuw lokaal telefoonnummer nodig hebt, kun je het nummer op je WhatsApp gemakkelijk wijzigen en toch je accountgegevens behouden.

De eerdere versies van WhatsApp hadden niet de functie voor het wijzigen van mobiele nummers en gebruikers moesten hun WhatsApp-account deactiveren en een nieuw account aanmaken met hun nieuwe nummers. Nu hoeven ze alleen maar enkele eenvoudige stappen op WhatsApp te volgen en hun telefoonnummer wijzigen. In deze post kun je de eenvoudige stappen volgen om je telefoonnummer te wijzigen.

Om je telefoonnummer op WhatsApp te wijzigen:

 • Open WhatsApp door op het icoon te tikken
 • Tik op de bestemmingspagina op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Tik in het pop-upmenu dat verschijnt op “Instellingen”
 • Tik in het menu Instellingen op “Account”
 • Tik op “Nummer wijzigen” in het volgende menu dat verschijnt
 • Tik op Volgende” op de pagina die verschijnt na het lezen van de prompts
 • Voer op de volgende pagina die verschijnt je oude en nieuwe telefoonnummer in de daarvoor bestemde ruimtes in, inclusief je landcode. Tik op “Volgende” als je klaar bent
 • Vervolgens wordt gevraagd om je nieuwe nummer te verifiëren met een code die via sms naar je nieuwe nummer wordt verzonden
 • Na verificatie wordt je telefoonnummer gewijzigd
 • Je kunt je WhatsApp-contacten informeren over je recente nummerwijziging. Je WhatsApp-groepen worden ook op de hoogte gesteld.

 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audionotities kunnen verzenden en ontvangen naar contacten (inclusief internationale nummers) via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo kun je je scherm delen op WhatsApp
Zo kun je je scherm delen op WhatsApp

Met WhatsApp-videogesprekken kunnen gebruikers individuele en groeps-videogesprekken voeren met vrienden en familie. Traditioneel worden WhatsApp-videogesprekken veel gebruikt voor gezellige, informele gesprekken waarbij mensen elkaar kunnen zien terwijl ze hun verhalen delen…

Zo kun je een nep Telegram-account herkennen
Zo kun je een nep Telegram-account herkennen

Telegram is in de loop der jaren over de hele wereld uitgegroeid tot een populaire berichten-app. Telegram blijft zijn gebruikers geweldige functies bieden die de toegankelijkheid en bruikbaarheid verbeteren. Nu steeds meer mensen zich bij Telegram aansluiten, is de toename v…

Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp
Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp

In dit digitale tijdperk worden berichten uitgewisseld op verschillende sociale mediaplatformen, waaronder WhatsApp. Hoewel de meeste berichten die op WhatsApp worden verzonden en ontvangen, afkomstig kunnen zijn van mensen die we kennen, kunnen sommige kwaadwillende personen…

Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen
Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen

Met TikTok kunnen gebruikers van over de hele wereld korte video’s bekijken en plaatsen. Bij het scrollen door TikTok-video’s kunnen gebruikers standaard video’s van andere TikTok-gebruikers opslaan in de galerijen van hun apparaat en deze gebruiken op ander…

Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp
Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp

Veel mensen gebruiken elke dag WhatsApp om  foto’s, video’s en documenten te verzenden. Als het echter gaat om het verzenden van video’s, weet niet iedereen dat WhatsApp beperkingen heeft. Bij video’s groter dan 16 MB wordt de kwaliteit na het uploaden…