Zo wis je de geschiedenis van je Android-toetsenbord

Wanneer we een bericht schrijven met het toetsenbord van onze telefoon, krijgen we voorspelde teksten voor het volgende woord, of in sommige gevallen voert het toetsenbord automatisch het volgende woord al in. Dit alles is gebaseerd op het vermogen van het toetsenbord om woorden om te slaan die je in het verleden hebt gebruikt. De meeste toetsenborden die op onze telefoons worden gebruikt, hebben deze gegevensbesparende functie.

Hoewel de gegevens die in onze toetsenborden zijn opgeslagen het typen van een sms gemakkelijker maakt, kunnen sommige mensen het vervelend vinden dat hun toetsenbord de meeste dingen opslaat die ze typen. Om dit te op te lossen, kun je je toetsenbordgeschiedenis verwijderen of wissen.

Deze post beschrijft in stappen wat je kunt doen om de geschiedenis van je toetsenbord te wissen in enkele van de veelgebruikte Android-toetsenborden.

Zo verwijder je de geschiedenis van het toetsenbord in het standaardtoetsenbord

Alle telefoons worden geleverd met een standaard toetsenbord dat kan worden ge-upgrade als dat nodig is. Om de toetsenbordgeschiedenis van een standaardtoetsenbord te verwijderen:

 • Tik op het instellingenpictogram op je telefoon
 • Scroll naar beneden om de instelling “Taal en invoer” te vinden

 • Tik op je standaard toetsenbord
 • Selecteer “Reset”
 • Tik op de optie “Gepersonaliseerde gegevens wissen”
 • De geschiedenis van het toetsenbord zal automatisch verwijderd worden

Toetsenbordgeschiedenis wissen in het Gboard-toetsenbord

Het Gboard-toetsenbord is een creatie van Google en is het meest gebruikte alternatief voor het standaardtoetsenbord. Om de toetsenbordgeschiedenis in het Gboard-toetsenbord te wissen:

 • Tik op het instellingenpictogram in het menu van je telefoon
 • Tik op de optie “Taal en invoer”
 • Tik op “Gboard”
 • In het menu dat verschijnt, tik op “Woordenboek” 
 • Tik op “Persoonlijk woordenboek” in het volgende menu dat verschijnt
 • Tik op “Geleerde woorden verwijderen”
 • De toetsenbordgeschiedenis wordt automatisch verwijderd

De toetsenbordgeschiedenis wissen in het SwiftKey-toetsenbord

SwiftKey is een toetsenbord van Microsoft dat is ontworpen voor Android-apparaten en is ook een ander alternatief toetsenbord dat door Android-gebruikers kan worden gebruikt. Om de toetsenbordgeschiedenis in het SwiftKey-toetsenbord te wissen:

 • Open de instellingen op je telefoon
 • Navigeer naar “Taal en invoer”
 • Selecteer de SwiftKey-optie
 • Tik op de drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Tik in het menu dat verschijnt op “Wis typ-gegevens”
 • De toetsenbordgeschiedenis wordt verwijderd.
 1. Gboard: het Google-toetsenbord

  Gboard: het Google-toetsenbord

  Gboard is het meest gebruikte Android-toetsenbord van Google. Het Google-toetsenbord heeft veel functies, zoals spraakgestuurd typen, een woordenboek voor meer dan 25 talen, suggesties, correctie, woordvoorspellingen en maakt het gebruik van emoticons mogelijk.

 2. SwiftKey Keyboard

  SwiftKey Keyboard

  SwiftKey is ontworpen door Microsoft en is een toetsenbord dat je hele typervaring op je Android zal verbeteren. De autocorrectiefunctie kan worden aangepast aan je schrijfstijl en het wordt geleverd met verschillende aanpassingsopties om je stempel op de app te drukken.

Zo kun je thema’s wijzigen voor individuele chats op Telegram
Zo kun je thema’s wijzigen voor individuele chats op Telegram

Telegram wordt wereldwijd veel gebruikt als een instant messenger. Je kunt Telegram gebruiken om teksten, mediabestanden en documenten te verzenden en ontvangen. Met Telegram kun je ook spraak- en videogesprekken voeren met andere Telegram-gebruikers. In de loop der jaren hee…

Zo kun je Instagram-verhalen opslaan als concepten!
Zo kun je Instagram-verhalen opslaan als concepten!

Instagram Stories (Instagram verhalen) is een geweldige functie om tijdelijk foto’s en korte video’s te plaatsen die automatisch verdwijnen na 24 uur. Zakelijke Instagram-accounts gebruiken de Stories-functie actief om reclame te maken voor hun producten en dienst…

Zo kun je je Instagram posts downloaden en opslaan!
Zo kun je je Instagram posts downloaden en opslaan!

Als je een frequente Instagram-gebruiker bent, heb je in de loop van de tijd misschien veel foto’s en video’s gepost. Wanneer je afbeeldingen en video’s op je feed plaatst, kunnen andere Instagram-gebruikers je content en profiel bekijken en erop reageren. D…

Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen
Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen

WhatsApp is een deel van ons leven geworden! Dagelijks communiceren miljoenen mensen via WhatsApp. Afhankelijk van hoe je je WhatsApp-account hebt ingesteld, ontvang je meldingen wanneer je een privé- of groepsbericht ontvangt. Afgezien van de normale geluid- en trillingsmeld…

Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren
Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren

Met WhatsApp kun je op elk gewenst moment tekst-, beeld-, video- en audioberichten verzenden en ontvangen. Wanneer je audiobestanden op WhatsApp ontvangt, blijven ze ongeopend totdat je ze downloadt. Je kunt de audiobestanden vervolgens afspelen door op de afspeelknop op elk …