3 dingen om te onthouden voordat je WhatsApp berichten verwijdert!

Als je WhatsApp regelmatig gebruikt, heb je vast wel gemerkt dat je berichten die je naar een groep of een individuele ontvanger hebt gestuurd, kunt verwijderen. Pas tegen het einde van 2017 werd deze veelgevraagde functie toegevoegd aan WhatsApp.

Met de functie “Bericht Verwijderen” kun je WhatsApp-berichten verwijderen die je per ongeluk naar een groep of een individueel contact hebt gestuurd. Je kunt ervoor kiezen om berichten te verwijderen zodat zowel jij (de afzender) als de ontvanger de berichten niet ziet, of je kunt een bericht verwijderen zodat alleen jij (de afzender) het bericht niet meer ziet.

Hoewel de functie “Bericht verwijderen” nuttig is voor WhatsApp-gebruikers, zijn er bepaalde dingen waar gebruikers rekening mee moeten houden voordat ze ervoor kiezen om een bericht te verwijderen.

1. Je hebt 60 minuten de tijd om je bericht te verwijderen 

Aanvankelijk konden WhatsApp-gebruikers berichten verwijderen binnen 7 minuten nadat ze waren verzonden. Dit is nu verlengd tot 60 minuten. Dit betekent dat WhatsApp-gebruikers nu 60 minuten de tijd hebben om verzonden berichten te verwijderen.

Als de periode van 60 minuten is verstreken, is de optie om een bericht te verwijderen uit het WhatsApp-account van de ontvanger niet langer beschikbaar. Dit betekent dat teksten die je per ongeluk hebt verzonden, bij de ontvangers blijven staan.

2. De functie “Bericht verwijderen” is niet beschikbaar voor oude WhatsApp-versies

Om de functie “Bericht verwijderen” op WhatsApp te gebruiken, moet deze worden bijgewerkt naar de huidige versie van de app. Als je aan het chatten bent met een persoon die een oudere versie van WhatsApp gebruikt, zal de verwijderfunctie niet werken.

3. Verwijderde berichten kunnen worden hersteld met behulp van apps van derden

Er zijn apps van derden die kunnen worden gebruikt om verwijderde WhatsApp-berichten te herstellen. Dit betekent dat je WhatsApp-berichten kunt verwijderen, maar een ontvanger met een app van derden op zijn of haar apparaat zal de verwijderde berichten nog steeds kunnen bekijken.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audionotities kunnen verzenden en ontvangen naar contacten (inclusief internationale nummers) via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo maak je een diavoorstelling met muziek op Android!
Zo maak je een diavoorstelling met muziek op Android!

Diavoorstellingen zijn een interessante manier om foto’s te bekijken, vooral als ze op de een of andere manier verwant zijn. Neem bijvoorbeeld foto’s van een verjaardagsfeestje of een bruiloft. In plaats van elke foto afzonderlijk te bekijken, kun je een diavoorst…

Vervang al je plastic kortingskaarten door een app
Vervang al je plastic kortingskaarten door een app

Kortings- en klantenkaarten zijn erg belangrijk in ons dagelijks leven. Dankzij deze kaarten kunnen we goedkopere aankopen doen, inwisselbare punten krijgen en diverse andere voordelen krijgen van de verschillende winkels die we bezoeken. Je kunt echter vergeten je kortings- …