Zo bekijk je de locatie van een foto op je Android-telefoon

GPS is een van de beste functies die in Android-apparaten kan worden ingebouwd. Traditioneel wordt GPS, algemeen bekend als Locatie op Android-apparaten, gebruikt met Google Maps en andere apps om gebruikers te helpen specifieke locaties te vinden.

Wist je dat je de locatiefunctie ook kunt gebruiken om de specifieke locatie te vinden waar een foto op je apparaat is gemaakt? Hoewel optioneel, hebben veel Android-camera-apps de mogelijkheid om de locatie op te slaan van waaruit een foto is gemaakt. In deze blogpost laten we je zien hoe je de locatie van een foto op je Android-telefoon kunt vinden.

De locatie van een foto zoeken op je Android-apparaat

Zorg er eerst voor dat Locatie op je apparaat is ingeschakeld.

Open de camera van je apparaat en kijk of deze een functie heeft waarmee GPS-tagging / locatie-tagging mogelijk is. Op sommige apparaten is er een locatiepictogram in de camera-app waarmee GPS-tagging mogelijk is wanneer erop wordt getikt. Op andere apparaten vindt je de optie om GPS-tagging in te schakelen onder camera-instellingen. Op de meeste apparaten is de functie altijd standaard ingeschakeld.

Wanneer je nieuwe foto’s maakt, navigeer je naar je galerij om een specifieke foto te zoeken. Tik erop en ga naar “Details” met behulp van de beschikbare optiebalk. De details van de afbeelding, inclusief tijdstempel, naam van de afbeelding, het formaat en de locatie, worden weergegeven. Op de locatie zie je de naam van het gebied waar de foto is gemaakt.

De coördinaten van waar de foto is gemaakt, kunnen ook op een kaart worden bekeken. Terwijl je op de specifieke foto in je galerij bent, tik je op de optiebalk en tik je op “Weergeven op kaart” bij de opties die verschijnen. Je wordt doorgestuurd naar Google Maps waar je de exacte locatie ziet waar de foto is gemaakt.

Maak gebruik van een app van derden om de locatie van een foto te zoeken (Photo Exif Editor) 

Als alternatief kun je met behulp van een app van derden de locatie van een foto bekijken. Photo Exif Editor is een Android-app waarmee je de EXIF-gegevens van je afbeeldingen kunt bekijken, wijzigen en verwijderen. Gebruikers kunnen ook de locatie van de afbeeldingen bekijken voordat ze besluiten deze te wijzigen of te verwijderen.

  1. Photo exif editor

    Photo exif editor

    Photo Exif Editor is een tool waarmee gebruikers de EXIF-gegevens van hun afbeeldingen kunnen bekijken, wijzigen en verwijderen. Met behulp van de app kun je de locatie van de afbeelding bekijken. De app fungeert ook als een fotolocatie-wisselaar, gps-fotoviewer of foto-plaatseditor.

Zo kun je thema’s wijzigen voor individuele chats op Telegram
Zo kun je thema’s wijzigen voor individuele chats op Telegram

Telegram wordt wereldwijd veel gebruikt als een instant messenger. Je kunt Telegram gebruiken om teksten, mediabestanden en documenten te verzenden en ontvangen. Met Telegram kun je ook spraak- en videogesprekken voeren met andere Telegram-gebruikers. In de loop der jaren hee…

Zo kun je Instagram-verhalen opslaan als concepten!
Zo kun je Instagram-verhalen opslaan als concepten!

Instagram Stories (Instagram verhalen) is een geweldige functie om tijdelijk foto’s en korte video’s te plaatsen die automatisch verdwijnen na 24 uur. Zakelijke Instagram-accounts gebruiken de Stories-functie actief om reclame te maken voor hun producten en dienst…

Zo kun je je Instagram posts downloaden en opslaan!
Zo kun je je Instagram posts downloaden en opslaan!

Als je een frequente Instagram-gebruiker bent, heb je in de loop van de tijd misschien veel foto’s en video’s gepost. Wanneer je afbeeldingen en video’s op je feed plaatst, kunnen andere Instagram-gebruikers je content en profiel bekijken en erop reageren. D…

Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen
Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen

WhatsApp is een deel van ons leven geworden! Dagelijks communiceren miljoenen mensen via WhatsApp. Afhankelijk van hoe je je WhatsApp-account hebt ingesteld, ontvang je meldingen wanneer je een privé- of groepsbericht ontvangt. Afgezien van de normale geluid- en trillingsmeld…

Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren
Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren

Met WhatsApp kun je op elk gewenst moment tekst-, beeld-, video- en audioberichten verzenden en ontvangen. Wanneer je audiobestanden op WhatsApp ontvangt, blijven ze ongeopend totdat je ze downloadt. Je kunt de audiobestanden vervolgens afspelen door op de afspeelknop op elk …