Zo bekijk je de locatie van een foto op je Android-telefoon

GPS is een van de beste functies die in Android-apparaten kan worden ingebouwd. Traditioneel wordt GPS, algemeen bekend als Locatie op Android-apparaten, gebruikt met Google Maps en andere apps om gebruikers te helpen specifieke locaties te vinden.

Wist je dat je de locatiefunctie ook kunt gebruiken om de specifieke locatie te vinden waar een foto op je apparaat is gemaakt? Hoewel optioneel, hebben veel Android-camera-apps de mogelijkheid om de locatie op te slaan van waaruit een foto is gemaakt. In deze blogpost laten we je zien hoe je de locatie van een foto op je Android-telefoon kunt vinden.

De locatie van een foto zoeken op je Android-apparaat

Zorg er eerst voor dat Locatie op je apparaat is ingeschakeld.

Open de camera van je apparaat en kijk of deze een functie heeft waarmee GPS-tagging / locatie-tagging mogelijk is. Op sommige apparaten is er een locatiepictogram in de camera-app waarmee GPS-tagging mogelijk is wanneer erop wordt getikt. Op andere apparaten vindt je de optie om GPS-tagging in te schakelen onder camera-instellingen. Op de meeste apparaten is de functie altijd standaard ingeschakeld.

Wanneer je nieuwe foto’s maakt, navigeer je naar je galerij om een specifieke foto te zoeken. Tik erop en ga naar “Details” met behulp van de beschikbare optiebalk. De details van de afbeelding, inclusief tijdstempel, naam van de afbeelding, het formaat en de locatie, worden weergegeven. Op de locatie zie je de naam van het gebied waar de foto is gemaakt.

De coördinaten van waar de foto is gemaakt, kunnen ook op een kaart worden bekeken. Terwijl je op de specifieke foto in je galerij bent, tik je op de optiebalk en tik je op “Weergeven op kaart” bij de opties die verschijnen. Je wordt doorgestuurd naar Google Maps waar je de exacte locatie ziet waar de foto is gemaakt.

Maak gebruik van een app van derden om de locatie van een foto te zoeken (Photo Exif Editor) 

Als alternatief kun je met behulp van een app van derden de locatie van een foto bekijken. Photo Exif Editor is een Android-app waarmee je de EXIF-gegevens van je afbeeldingen kunt bekijken, wijzigen en verwijderen. Gebruikers kunnen ook de locatie van de afbeeldingen bekijken voordat ze besluiten deze te wijzigen of te verwijderen.

  1. Photo exif editor

    Photo exif editor

    Photo Exif Editor is een tool waarmee gebruikers de EXIF-gegevens van hun afbeeldingen kunnen bekijken, wijzigen en verwijderen. Met behulp van de app kun je de locatie van de afbeelding bekijken. De app fungeert ook als een fotolocatie-wisselaar, gps-fotoviewer of foto-plaatseditor.

Zo maak je een diavoorstelling met muziek op Android!
Zo maak je een diavoorstelling met muziek op Android!

Diavoorstellingen zijn een interessante manier om foto’s te bekijken, vooral als ze op de een of andere manier verwant zijn. Neem bijvoorbeeld foto’s van een verjaardagsfeestje of een bruiloft. In plaats van elke foto afzonderlijk te bekijken, kun je een diavoorst…

Vervang al je plastic kortingskaarten door een app
Vervang al je plastic kortingskaarten door een app

Kortings- en klantenkaarten zijn erg belangrijk in ons dagelijks leven. Dankzij deze kaarten kunnen we goedkopere aankopen doen, inwisselbare punten krijgen en diverse andere voordelen krijgen van de verschillende winkels die we bezoeken. Je kunt echter vergeten je kortings- …