Zo rapporteer je iemand als “spam” op WhatsApp

Met meer dan 2 miljard gebruikers over de hele wereld blijft WhatsApp een van de meest gebruikte communicatie-apps. De meeste WhatsApp-gebruikers zijn oprecht en blijven WhatsApp op een ethische manier gebruiken. Helaas zijn sommige gebruikers zogenaamde spammers die onnodige en vervelende berichten sturen naar andere gebruikers.

Ben jij een slachtoffer van spamberichten? Ontvang je constant berichten met links en advertenties die je telefoon vullen met notificaties? Dan hoef je je geen zorgen meer te maken, want WhatsApp biedt een platform waarop je spamcontacten kunt melden.

Met WhatsApp kun je contacten melden die de algemene voorwaarden hebben geschonden. Je kunt spamcontacten niet alleen rapporteren maar je kunt ze ook blokkeren om te voorkomen dat ze je nog meer berichten sturen.

Zo rapporteer je een contact in WhatsApp 

Om een contact te rapporteren in WhatsApp:

 • Open WhatsApp door op het icoon te tikken
 • Scroll op het tabblad “Chats” om de chat te vinden die je wilt melden. Tik op de chat om deze te openen
 • Tik in het gesprek op de drie verticale stippen die rechtsboven op het scherm verschijnen
 • Tik in het pop-upmenu dat wordt weergegeven op “Meer”
 • Er verschijnt een ander pop-upmenu. Tik op de optie “Rapporteren”
 • Er verschijnt een bevestigingsbericht in het midden van het scherm. Als je het contact alleen wilt rapporteren zonder het te blokkeren, schakel je het selectievakje in het berichtenvenster uit en druk je op de knop “Melden”
 • Als je het contact wilt melden en ook wilt blokkeren en het bestaande gesprek wilt verwijderen, zorg er dan voor dat het selectievakje is aangevinkt voordat je op de knop “Melden” tikt
 • Er wordt automatisch een melding naar WhatsApp gestuurd

Als alternatief kun je een contactpersoon melden met behulp van de blokkeerfunctie op WhatsApp.

Om dit te doen, volg je de volgende stappen:

 • Navigeer naar het tabblad “Chats” en tik op het contact dat je wilt melden 
 • Wanneer het gesprek wordt geopend, tik je op de drie verticale stippen rechtsboven in het scherm
 • Tik in het pop-upmenu dat verschijnt op “Meer”
 • Tik in het volgende pop-upmenu dat verschijnt op “Blokkeren”

Er verschijnt een berichtenvenster in het midden van het scherm met twee opties:

 • “Melden en blokkeren”: je blokkeert de gebruiker en stuurt een melding naar WhatsApp
 • “Blokkeren”: je blokkeert alleen de contactpersoon, die je dan dus geen berichten meer kan sturen, zonder hem of haar te rapporteren
 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audionotities kunnen verzenden en ontvangen naar contacten (inclusief internationale nummers) via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Vervang al je plastic kortingskaarten door een app
Vervang al je plastic kortingskaarten door een app

Kortings- en klantenkaarten zijn erg belangrijk in ons dagelijks leven. Dankzij deze kaarten kunnen we goedkopere aankopen doen, inwisselbare punten krijgen en diverse andere voordelen krijgen van de verschillende winkels die we bezoeken. Je kunt echter vergeten je kortings- …

Dit kun je doen om pesterijen via WhatsApp te voorkomen
Dit kun je doen om pesterijen via WhatsApp te voorkomen

WhatsApp is het meest gebruikte sociale mediaplatform en heeft miljoenen gebruikers. De meerderheid van de gebruikers gaat op een ethisch verantwoorde manier met de app om, maar helaas zijn er ook gebruikers die anderen lastig willen vallen. Pesterijen op WhatsApp komen in ve…

Zo kun je het touchscreen op je Android kalibreren
Zo kun je het touchscreen op je Android kalibreren

Nadat je je Android-apparaat enige tijd hebt gebruikt, merk je misschien dat het touchscreen langzamer wordt of niet goed reageert wanneer je het aanraakt. Voordat je overweegt om een nieuw toestel te kopen, kun je proberen om het touchscreen opnieuw te kalibreren. Touchscree…