Android 11 Release: Functies, ondersteunende telefoons en meer!

Maanden nadat de openbare bètaversie van Android 11 werd uitgebracht, kondigde Google op 8 september de officiële versie van de nieuwe Android 11 aan en lanceerde deze. De nieuwe Android-versie lijkt veel op Android 10, maar heeft nieuwe en bijgewerkte functies.

De Android 11-update is beschikbaar voor de Pixel-apparaten van Google (Pixel 2 en nieuwer) en wordt binnenkort vooraf geïnstalleerd op nieuwe apparaten van Xiaomi, OnePlus, Realme en andere fabrikanten. Als je een apparaat hebt dat compatibel is, kun je checken of je de updates hebt ontvangen door naar “Geavanceerde Instellingen” te gaan.

Android 11 nieuwe functies

De functies van de nieuwe Android 11 zijn onder meer:

Gespreksmelding

In Android 10 verschijnen meldingen in de vorm van een lijst en komen prioriteitsmeldingen bovenaan de lijst te staan. Aan de andere kant verschijnen stille meldingen meestal onder aan de lijst. In Android 11 is het systeem anders omdat de meldingen onderverdeeld zijn in drie categorieën: gesprekken, waarschuwingen en stil.

Het gedeelte “Gesprekken” bevat meldingen van al je gesprekken vanuit verschillende chat- en sociale apps. Waarschuwingen en stille meldingen in Android 11 verschijnen zoals ze waren in Android 10. Je kunt meldingen van verschillende apps uitzetten en toekomstige meldingen verschijnen dan in het gedeelte “Stille Meldingen”.

Berichtballonnen

Net als in de Messenger-app heeft de nieuwe Android 11 berichtballonnen. Wanneer je een bericht ontvangt via de standaard berichten-app, verschijnen er zwevende bubbels op het scherm.

Meldingsgeschiedenis

Met de nieuwe Android 11 krijg je nu toegang tot al je eerdere meldingen van een “meldingsgeschiedenispagina”. Met deze functie kan je apparaat alle meldingen opslaan die je de laatste 24 uur hebt ontvangen. De functie voor meldingsgeschiedenis is echter niet standaard ingeschakeld en je moet navigeren naar Instellingen > Apps en Meldingen > Meldingen > Meldingsgeschiedenis, om deze in te schakelen.

Schermopname

Android 11 wordt geleverd met een vooraf geïnstalleerde schermopname-functie die toegankelijk is via de iconen voor snelle instellingen die verschijnen wanneer je het systeemvak naar beneden sleept. Zodra schermopname is ingeschakeld, neemt je apparaat alle activiteiten op die op je scherm plaatsvinden. Voordat je begint met opnemen, wordt je gevraagd of je ook audio-opname toe wilt staan.

Mediabediening

Wanneer je muziek afspeelt op je huidige apparaat, verschijnt er een configuratiescherm in de berichtenbalk. In Android 11 is het mediabedieningspaneel echter verplaatst naar het gedeelte “Snelle Instellingen”, aangezien de meldingsbalk is gereserveerd voor meldingen.

Eenmalige machtigingen en automatische reset

Wanneer je apps van derden installeert op Android 10, wordt je altijd gevraagd om toestemming te verlenen, alleen wanneer je de app gebruikt, of helemaal niet. In Android 11 krijgen gebruikers een optie om toestemming te verlenen aan apps voor die specifieke sessie.

Donkere modus inplannen

Het donkere thema was een geweldige functie die bij Android 10 werd geleverd. De functie is ook opgenomen in Android 11 en is zelfs verbeterd. Android 11-gebruikers kunnen plannen wanneer het donkere thema wordt geactiveerd en gedeactiveerd.

Dit zijn slechts de belangrijkste functies die bij de Android 11 worden geleverd. Er zijn meer functies die je zult ontdekken zodra je de update op je apparaat hebt ontvangen en geïnstalleerd. Als je geen compatibel apparaat hebt, is het wellicht tijd om te upgraden naar een nieuw apparaat met Android 11.

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …